Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-20-15, 09:43 AM   #551
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: fortel 查看文章
其實10招9招我都唔識出/唔記得出
係,所以我講個隻杯要1 個freeflow 出15 招 ,真係打到想死。
你而家要我出多次都未必出到。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 11:30 AM   #552
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
Brutality 101 我初頭都擔心緊, 但琴日清AR challenge果時, 喺完全冇刻意嘗試之下unlock左 有驚喜
其實唔難, 普通正方/counter/cape stun/飛鏢/XX跳過敵人, 仲有O+三角takedown, 大家都平時都實出啦, 哩度座底都6招了
L2+O/三角/X 同 R2+R2果D quick gadget又當4招, 儲夠special meter出加強版又當另外4招, 哩度加埋又多8招
L2+O抽起訓低左既敵人又一招, 跟手黎個葉問beatdown又一招, OOO超級cape stun又一招
15招好快夠

反而賽車我真係苦手, 一路都逃避緊賽車果堆AR 但想白金就要面對
仲有AR坦克大戰 (紅圈入面困獸鬥果種), 我成日都得一星 大家有咩秘訣? 其實critical要射爆盞燈仔大家點瞄? 真係zoom? zoom得黎我又睇唔到紅線

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 12:25 PM   #553
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: whassupbun 查看文章
Brutality 101 我初頭都擔心緊, 但琴日清AR challenge果時, 喺完全冇刻意嘗試之下unlock左 有驚喜
其實唔難, 普通正方/counter/cape stun/飛鏢/XX跳過敵人, 仲有O+三角takedown, 大家都平時都實出啦, 哩度座底都6招了
L2+O/三角/X 同 R2+R2果D quick gadget又當4招, 儲夠special meter出加強版又當另外4招, 哩度加埋又多8招
L2+O抽起訓低左既敵人又一招, 跟手黎個葉問beatdown又一招, OOO超級cape stun又一招
15招好快夠

反而賽車我真係苦手, 一路都逃避緊賽車果堆AR 但想白金就要面對
仲有AR坦克大戰 (紅圈入面困獸鬥果種), 我成日都得一星 大家有咩秘訣? 其實critical要射爆盞燈仔大家點瞄? 真係zoom? zoom得黎我又睇唔到紅線
賽車你玩scarecrow nigtmare 輕鬆執9 分
predator 個5 關 (定6關) 又係好易15 分 (定18 分)
其實玩落好多都唔難3 星
最大問題反而係tank battle
真係難3 星到嘔
不過都白金了,唔諗番轉頭了,今晚玩埋batgirl 就可以封番隻game
舊 07-20-15, 01:38 PM   #554
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
你升DISUPTOR啦,佢去到咁上下(你圖右上角)之後可以射坦克/炮台/飛機

佢一射你就會爆,仲可以爆死(?)周圍D人

快速升級可以打TWO FACE(好易打),打下大街果D飛機(飛上佢地上面佢會比TIPS叫你"口",之後就可以炸爆佢)
Thx!!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 07:58 PM   #555
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
15招好快夠

我奇奇怪怪的出到第17,18招才取得奬盃,很多時因不小心所以用了1小時才解到,
AR坦克大戰最重要是用VIRUS入侵敵對坦克,佢地會幫你增加連擊數
而那個如果只是CRITICAL DEMAGE的話只要用R1掃射紫色燈就好容易取得,
至於PRECISION DEMAGE就要用R3(好像)放大瞄準一下射爆坦克,
但很容易被其他坦克攻擊

順帶一題,如果有DLC的話,不用每個AR都取得3星(78星中取得69星就可以),當然想完美就另計啦

此篇文章於 07-20-15 08:00 PM 被 SHCEHUK 編輯。
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 09:58 PM   #556
Hello MiMi
Game Master

玩埋batgirl dlc
45 分鐘唔洗就完仲100% 埋...
真係呃錢
舊 07-21-15, 12:27 PM   #557
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
玩埋batgirl dlc
45 分鐘唔洗就完仲100% 埋...
真係呃錢
DLC一向都呃錢,所以我一直都不買DLC,除了跟碟送之外
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-15, 02:21 PM   #558
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
一路集中打白金唔記得講下隻game本身

劇透

其實今集真係有D失望
故事就一向都冇乜期望, 玩Arkham系列故事對我黎講唔係重點
而其他各方面都包裝得好華麗, 但gameplay真係過份依賴蝙蝠車
偶然玩下坦克大戰, 賽下車, 冇問題, 當加插下其他元素
但打大佬成日都係坦克大戰草草了事, 真係好失望
前幾集打Mr. Freeze / Ra's al Ghul / Bane / Deathstroke / Firefly果幾場boss fight好深刻 (其實Origins有幾場格鬥我覺得都好正)
但今集D大佬都唔洗點打, 成日坦克大戰對決埋尾, 個feel好拿西
如果每場都有D特色都冇問題, 不過平時玩支線/主線已經夠多坦克大戰, boss fight果D又差不多玩法, 搞到冇一幕係深刻
Two Face仲慘, 雖然唔係坦克大戰, 但就咁takedown已經KO佢, 連嘍囉都不如
我明如果1on1, 冇乜邊個夠蝙蝠俠打, 咁boss fight就要搵D新搞作囉, 而唔係下下搵tank battle hea大家就算

如果比我排:
  1. City = Origins
  2. Asylum
  3. Knight
(Blackgate冇玩)

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-15, 03:19 PM   #559
Hello MiMi
Game Master

引用:

劇透

其實今集真係有D失望
故事就一向都冇乜期望, 玩Arkham系列故事對我黎講唔係重點
而其他各方面都包裝得好華麗, 但gameplay真係過份依賴蝙蝠車
前幾集打Mr. Freeze / Ra's al Ghul / Bane / Deathstroke / Firefly果幾場boss fight好深刻 (其實Origins有幾場格鬥我覺得都好正)
但今集D大佬都唔洗點打, 成日坦克大戰對決埋尾, 個feel好拿西
如果每場都有D特色都冇問題, 不過平時玩支線/主線已經夠多坦克大戰, boss fight果D又差不多玩法, 搞到冇一幕係深刻
Two Face仲慘, 雖然唔係坦克大戰, 但就咁takedown已經KO佢, 連嘍囉都不如
我明如果1on1, 冇乜邊個夠蝙蝠俠打, 咁boss fight就要搵D新搞作囉, 而唔係下下搵tank battle hea大家就算

如果比我排:
  2. Asylum
  3. Knight
其實我一直覺得origins 正過city
city 成個故事太牽強
舊 07-21-15, 03:27 PM   #560
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:

劇透

其實今集真係有D失望

如果比我排:
  2. Asylum
  3. Knight
之前都無玩過
two face
但打two face真係O左咀,趁佢行電梯hack佢點知一下仆死左
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-15, 03:31 PM   #561
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: qwe 查看文章
之前都無玩過
two face
但打two face真係O左咀,趁佢行電梯hack佢點知一下仆死左
我都係
舊 07-21-15, 03:58 PM   #562
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: qwe 查看文章
之前都無玩過
two face
arkham city果時用catwoman打two face好難打,d卒無限出
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-15, 06:32 PM   #563
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
arkham city果時用catwoman打two face好難打,d卒無限出
但其實只要引開D卒 等Two Face 一個人時 怒打佢...係D 卒返來護架前 KO 佢就過關....
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-15, 12:49 AM   #564
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
想問下AZRAEL,除咗影響入獄人數同條片之外,
捉佢同放佢,對爆機有冇其他影響?
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-15, 02:57 PM   #565
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
打到去中後段
我覺得真係太多batmobile戰鬥了...
打5隻cobra都已經打到想死...之後又無啦啦出幾十隻坦克黎強姦你
又唔係好玩,純粹玩反應同操控,我都係鐘意玩打交潛入多d...
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-15, 11:31 PM   #566
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: minekaoru 查看文章
打到去中後段
我覺得真係太多batmobile戰鬥了...
打5隻cobra都已經打到想死...之後又無啦啦出幾十隻坦克黎強姦你
又唔係好玩,純粹玩反應同操控,我都係鐘意玩打交潛入多d...
我太年輕了
原來之後仲要打7隻...
其中一隻係大佬...
人都癲...
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-15, 08:21 PM   #567
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
請問有時見到某D人同某D車顯示綠色,有咩用??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 07-25-15, 09:00 PM   #568
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: mrk 查看文章
請問有時見到某D人同某D車顯示綠色,有咩用??
內有線人
舊 07-25-15, 10:04 PM   #569
mrk

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
內有線人
咁請問我要點做先勾到個線人呀??

舊 07-25-15, 10:09 PM   #570
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
引用:
咁請問我要點做先勾到個線人呀??
行埋去三角就得,如附近有其他人要打剩綠色先得
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-15, 12:48 AM   #571
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: ryuka 查看文章
同埋記得唔好手多打死佢地,唔係就2周目見

不過如果睇攻略就無影響
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-15, 06:45 AM   #572
mrk

引用:
咁請問差館裡面個黑警點勾佢呢?

舊 07-26-15, 11:09 AM   #573
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
引用:
咁請問差館裡面個黑警點勾佢呢?
應該行埋去三角就得
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-15, 01:11 PM   #574
mrk

引用:
應該行埋去三角就得
Thx, 已成功套到料,同埋送左個黑警入獄啦!(原來要玩到後段,先會有提示batman可以去捉佢)

此篇文章於 07-26-15 01:14 PM 被 mrk 編輯。
舊 07-26-15, 08:56 PM   #575
津上翔一
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
啱啱打完主線,
未解晒所有支線任務,
之後就咁送左稻草人入監,
冇爆機畫面,
係咪玩完晒所有支線先有爆機畫面睇?

我見有D 攻略話完成左7個支線已經有結局睇,
我完成左8個都冇?

高達使者~

此篇文章於 07-26-15 09:45 PM 被 津上翔一 編輯。
津上翔一 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[徵求] PS3 Batman Arkham Origins leochan1986 買賣專區 0 03-07-14 11:15 AM
SELL 360 batman arkham origins DC 97 買賣專區 2 11-26-13 10:05 PM
[WiiU] Batman Arkham City Armored Edition Netnet 電視遊戲討論版 5 06-06-12 10:33 PM
Batman Arkham Asylum [已售] imgahou 電視遊戲討論版 601 08-05-11 08:53 PM
Batman: Arkham Asylum 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 3 12-17-08 02:48 AM

現在的時間是 09:25 AM

手機版 | APP版