Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
攻略及心得交流區>Monster Hunter Double Cross(MHXX)攻略+網連+面聯約戰討論區:Vol.2
滅龍士 11:37 PM 09-04-17
作者: sunhikari:
提早開房自己掘石先

房間編號:66-8769-7614-8688
密碼:0904

除左升HR,另外會狂打上位天迴龍整裝

有與趣可一齊打哦

Sent from my iPhone using Gaforum
眼攰,今晚打到呢度先,下次見
sunhikari 11:39 PM 09-04-17
作者: 滅龍士:
眼攰,今晚打到呢度先,下次見

好,下次見

Sent from my iPhone using Gaforum
滅龍士 07:53 PM 09-05-17

非官方(?)live
野良猫 10:51 PM 09-05-17
頭先入個貓任場,見條友都係HR5所以冇理會
但入去打黃跳都可以死,都唔緊要
死完之後又唔繼續打,淨係周圍走等我打,咁我不如自己開任自己打啦,駛鬼ONLINE組隊
即時中途走人算
jerry 11:35 PM 09-05-17
最近買左 SWITCH 但唔識點set online 打集會所?!只係有一次同 friend 坐埋一齊玩左一陣升左上HR 3!但返到屋企想再入集會所打就出 error code 2124-3080
This function cannot be used with the current country/region setting of your Nintendo Account.
ZERO NEKO 01:13 AM 09-06-17
請問有冇人用鎚 勇氣加鎚仔好嗎 可否分享一下技巧
Eking 01:24 AM 09-06-17
作者: jerry:
最近買左 SWITCH 但唔識點set online 打集會所?!只係有一次同 friend 坐埋一齊玩左一陣升左上HR 3!但返到屋企想再入集會所打就出 error code 2124-3080
This function cannot be used with the current country/region setting of your Nintendo Account.
請轉AC 做日本.......
滅龍士 09:16 AM 09-06-17
作者: ZERO NEKO:
勇者bar一滿變紅後記住六個字:儲氣、儲氣、儲氣
nomezero 11:51 AM 09-06-17
作者: ZERO NEKO:
勇氣鎚同以前既鎚運作上幾大分別
如果平時係大地一擊流會完全用唔慣
勇氣鎚儲力變成只有二段(平常三段)
進入勇氣mode,儲力攻擊變成可以最多三次(平常單一獨立)
我用鎚既次數唔多,講唔到咩技巧
睇人地既如何?
https://youtu.be/c-he-rI_OsQ
ZERO NEKO 12:25 PM 09-06-17
thanks 我再學習一下 太冷門
滅龍士 12:41 PM 09-06-17
作者: nomezero:
勇氣鎚同以前既鎚運作上幾大分別
如果平時係大地一擊流會完全用唔慣
勇氣鎚儲力變成只有二段(平常三段)
進入勇氣mode,儲力攻擊變成可以最多三次(平常單一獨立)
我用鎚既次數唔多,講唔到咩技巧
睇人地既如何?
https://youtu.be/c-he-rI_OsQ
我仲有兩個訓練所開唔到,今晚你得唔得閒幫幫手?
nomezero 04:40 PM 09-06-17
我仲有兩個訓練所開唔到,今晚你得唔得閒幫幫手?
訓練差兩個多數都係冇打貓任
我最近帶緊新手亂黎團,未出團既話可以
鈴蘭 05:32 PM 09-06-17
勇氣槌基本上吃力不討好
同埋整個設計上都同呢個玩法太唔夾,勇氣槌其實要求你常時儲著黎行路,但你STEP又會reset儲氣階段
咁其實已經Fail晒
滅龍士 07:42 PM 09-06-17

廣告雜誌+MHXXlive
sunhikari 09:05 PM 09-06-17
又黎打天迴龍+升HR時間了

房號:22-0632-8766-2378
密碼:0906

有興趣的可以加入一齊打哦

sunhikari 09:16 PM 09-06-17
作者: jerry:

哦,我知點解
你個情況應該係開左一個香港的戶口
但要上網打機的話,就要用日本戶口先得

滅龍士 09:21 PM 09-06-17
又黎打天迴龍+升HR時間了
房號:22-0632-8766-2378
密碼:0906
有興趣的可以加入一齊打哦
22:00前入
滅龍士 09:49 PM 09-06-17
作者: nomezero:
訓練差兩個多數都係冇打貓任
我最近帶緊新手亂黎團,未出團既話可以
入o左sunhikari間房,歡迎你亂入/
jerry 10:15 PM 09-06-17
哦,我知點解

但係我
Region 係入 japan 架
滅龍士 10:34 PM 09-06-17
哦,我知點解
介唔介意話我知你仲爭咩天迴料未齊?
滅龍士 11:03 PM 09-06-17
今晚要早上床。Bye,see you next time/
sunhikari 11:04 PM 09-06-17
今晚要早上床。Bye,see you next time/

我都差不多了,see you next time

啱啱天迴龍裝所有料打齊,可以回歸升hr任了

olphyut 11:03 AM 09-07-17
Hello, 我係由SWTICH先開始玩的新手,最近發現我有好多限時配信猫都無(特別想要以下的兩隻猫),有人可以幫到我嗎?

範馬ネコ次郎
サポート傾向:ファイト
固有スキル:地上最強の術

モジャヴ
サポート傾向:ファイト
固有スキル:遠隔攻撃強化の術
2015年11月28日~12月13日 ナンジャタウン
滅龍士 10:45 AM 09-08-17
我都差不多了,see you next time
啱啱天迴龍裝所有料打齊,可以回歸升hr任了
今晚預你21:00開房升HR?
eatingking 06:34 PM 09-08-17
我自己都試過勇氣槌同武士道槌
以SOLO黎講, 勇槌有幾樣麻煩野
當未滿勇氣BAR, 佢出招真係好慢好慢
你好難先打得到對方,好耐先儲滿氣
入左勇氣MODE, 主要係用R黎打人
下出招同收招都好快, 幾機動,
但太機動反而我唔鍾意

我自己覺得用槌應該係等耐機會
睇準一野打落對方要害
所以我自己就覺得武士道較為順手

平時對方一攻擊就避
見到有位, 睇準就用R儲到第三段
佢第二下好高攻, 有時為中第二下
可以突登MISS第一下都無所謂
相反勇槌果招係快, 但無咁高攻(好似係)

不過, 如果多人打又可能有其他睇法
等其他CHING補充
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 

返回主題版面