Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後
飲食版>非老麥漢堡包店討論
cccc 07:34 AM 11-15-08
fatburger............
我都試左 , 貴左d 同冇價錢相約的 OOO 咁抵食...........
一個 set o既份量唔係好夠..........
個包細左d, 件肉唔夠香 同 好似冇乜肉味..........

btw, 洋蔥圈 我覺得幾好食............
不過真係同樓上一樣 , 試一次就夠..........
Jonney 10:31 AM 11-29-08
作者: Coquelicot:
屋企附近開左間加拿大式既漢堡包店
個包d汁好酸
但poutine(薯條落芝士焗再加燒汁)好好食
作者: Yakumo Fujii:

想試呢間The Big Bite
fat burger 味價比太低...

monster burger個雙層都未試過
作者: Jonney:

呢兩個單層版

雙層版

kelkaho 05:05 PM 11-29-08
想試呢間The Big Bite
fat burger 味價比太低...

Big Bite 係我樓下,今個禮拜食左3次,hahaah~~

~4x per burger,可以轉set 有fries有野飲,多數揀Poutine set

推介洋蔥湯,係未食過洋蔥圈,其他小食都試過唔太特出

like chicken strips 有雞肉味,但係好似唔夠香料or 醃,爭左d野

有下午夜餐,$25-28,小食加野飲

仲有積分card,$50個印,每5個印有1樣野,但係唔知係每5個有定,只可以換一次

另外,丹拿道有間車行Dynasty,有間cafe都有burger 食,但係唔知幾時開幾時唔開,~35 per burger -_-有無人食過??
kircheis 08:10 PM 12-02-08
作者: Norm:
反老麥集團如下
KFC
burger king
triple O
Mos Burger
Freshness Burger
Shakem Buns
大家update下...
Monster Burger
WOW Burger

呢兩間都唔錯...wow就比較便宜d!
kircheis 08:13 PM 12-02-08
點樣食好呢 真係超厚!!!
Metatron 08:32 PM 12-02-08
FatBurger完全係Triple O's價錢,M記質素
係個奶昔唔錯,不過好貴
Jonney 12:28 AM 12-03-08
作者: Metatron:
FatBurger完全係Triple O's價錢,M記質素
係個奶昔唔錯,不過好貴
/\

bk食了華堡,煙肉雙牛,燒雞
都係鐘意monster多d
但lunch都係bk就腳......
哥薩克 01:29 AM 12-03-08
作者: kelkaho:
Big Bite 係我樓下,今個禮拜食左3次,hahaah~~

~4x per burger,可以轉set 有fries有野飲,多數揀Poutine set

推介洋蔥湯,係未食過洋蔥圈,其他小食都試過唔太特出

like chicken strips 有雞肉味,但係好似唔夠香料or 醃,爭左d野

有下午夜餐,$25-28,小食加野飲

仲有積分card,$50個印,每5個印有1樣野,但係唔知係每5個有定,只可以換一次

另外,丹拿道有間車行Dynasty,有間cafe都有burger 食,但係唔知幾時開幾時唔開,~35 per burger -_-有無人食過??
容我插個咀
其實我都係附近番工~我番柯達二期
big bite個包其實幾大份(佢大份都好似係賣點黎)
另一賣點炭火燒就半好半壞,好在於燒於個扒有炭火香
壞在於佢燒得太乾,漢堡都無晒肉汁
irismong 12:50 PM 12-03-08
話說灣仔BK開張, 走去試下呢間...
先唔評論好唔好食...
D STAFF聽唔明英文 = =
如果只講數字先OK = =
MY GOD
仲要講數字, 佢都可以出錯單 Orz
ahleung 12:54 PM 12-03-08
作者: irismong:
先唔評論好唔好食...
MY GOD
BK is Burger King?
IamO 02:18 PM 12-03-08
Big Bite 好好食\/
叫左big bite set (Poutine)
再加雞翼
2個人食,都好飽
issoccer 02:27 PM 12-03-08
Mos Burger
Freshness Burger

呢兩間我都覺得ok~~~
irismong 03:07 PM 12-03-08
作者: ahleung:
BK is Burger King?
YUP = =
我果下 o 哂
plus, 果日係有好多外國人食 = ="
Ryokoryoko 01:25 PM 12-04-08
The burger I like the most is from The Press Room.

Apart from that:

Triple O - I don't like their sauce. One of my friends said it's tasteless. My other friends love it.

Mos Burger - The rice burger is cute.

Fresh Burger, Burger King, McDonald - Nothing special。

Shake'em Buns - I would rather go other places, including McDonald. To me, it's totally over priced.
kelkaho 09:49 PM 12-04-08
作者: 哥薩克:
容我插個咀
其實我都係附近番工~我番柯達二期
big bite個包其實幾大份(佢大份都好似係賣點黎)
另一賣點炭火燒就半好半壞,好在於燒於個扒有炭火香
壞在於佢燒得太乾,漢堡都無晒肉汁
其實我覺得食落個感覺同其他burger 店唔同,應該係落左芥辣,幾特別,其他soso la~~

雞亦個staff推介自殺辣,又唔係好辣,同埋除左辣椒仔d味,無其他味......
加瑪 12:11 AM 12-05-08
作者: irismong:
先唔評論好唔好食...
MY GOD
但係佢o地聽得明"蛋黃醬"(我成日都唔記得佢個英文=_=")
我地tst同埋機場入面食
講"蛋黃醬"無人聽得明
要講"沙律醬"先比到o的"蛋黃醬"我
smalltung 03:38 AM 12-05-08
MK個BK就嚟開喇
Norm 05:06 PM 12-21-08
琴日食左fatburger...可以話係近期最差既一間,什至比m記更差...個包細就唔在講,仲要唔係好夠熱.....佢個mike shake係搞唔勻既...20蚊飲杯咁難飲既milkshake真係,,.....個雞翼可以話係我食過最難食既雞翼...20蚊得三隻?!are u kidding?load of rubbish....
Rabbidas 06:17 PM 12-23-08
my 包 list

星街Shake'em Buns > Triple O > 灣仔 Shake'em Buns > 炮台山BK > 灣仔 BK >> 灣仔 Fat Burger > M記 > KFC
Jonney 06:23 PM 12-23-08
作者: Rabbidas:
my 包 list

星街Shake'em Buns > Triple O > 灣仔 Shake'em Buns > 炮台山BK > 灣仔 BK >> 灣仔 Fat Burger > M記 > KFC
KFC
佢個獨孤巴辣雞堡真係經典地雷

WOW 同 Monster 雖然唔夠Shake'em Buns掂, 但價錢平一半又真係啱我這些窮鬼
Irwin 02:24 PM 01-06-09
FATBURGER唔差喎…可能要睇你係邊度食卦。

週六早上同屋企人搭船去左澳門玩…
中午就係酒店入面foodcourt食
我係間FB買左個DOUBLE FATBURGER加CHEESE、MILKSHAKE同ONION RING
埋單…$106

個包大細比香港MOS的大少少,但果兩塊肉夠厚、又煎得好好~非常JUICY!
亦因為唔為意有咁多肉汁,我件衫比堆汁(唔係D,係堆,咁你知有幾JUICY…)整污糟左一片
之後小心咁食,但仍然見到每咬一口、張包裝紙的底又會多左D汁出現,要不斷放汁上張紙巾…
食完個包果陣,睇番張紙巾,已經濕晒
但味道的確唔錯的

之後食個ONION RING,即時俾到我以前BK ONION RING的感覺,讚

個MILKSHAKE又係非常香滑…但無飲晒。
因為怕跟店名一樣,飲晒個杯野真係會好FAT,而且個包又係非常HEAVY的…

所以FATBURGER,試過一次就真係夠了
Eking 05:06 PM 01-06-09
灣仔 Shake'em Buns 係邊 ?
williamsiusuper 12:29 AM 01-07-09
油麻地間BK
d菜ar其他料都好新鮮 但係塊漢堡扒冇咩特別食唔到大家講既juicy
不過入面個黑絲姐姐就幾正,正過個包
POKA 01:07 AM 01-07-09
作者: williamsiusuper:
油麻地間BK
d菜ar其他料都好新鮮 但係塊漢堡扒冇咩特別食唔到大家講既juicy
不過入面個黑絲姐姐就幾正,正過個包
漢堡女神
那個人 02:28 AM 01-07-09
作者: Eking:
灣仔 Shake'em Buns 係邊 ?
船街

原來灣仔近海皮都開多左間triple o's
但係可能去金鐘仲近d
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後

返回主題版面