Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-13-16, 10:58 AM   #101
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
支金槍咁樣衰....

打ranking會出新角色skin先再call我

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 12:16 PM   #102
DigIKo
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDMisuzu_C
XBox Live GamertagMisuzu C
依個21:9既support簡直係一個笑話, zoom左個16:9然後crop上下就叫21:9 support? blizzard咪玩啦, 我用番黑邊16:9算

舊 07-13-16, 01:02 PM   #103
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
Dva咁改幾好 不過要睇回得幾快
Rank無得出同一隻 的確對中上層無咩影響
但下層會比兩隻矮人或者兩隻機兵屈既水平就會有D影響
由無到full 要10秒
爆炸倒數加快,儲快d,又唔傷及自身,依招不nerf反buff呀

rank無得重覆係好事, 我果team人好少重覆角. 反而驚遇到對面雙女坦依D

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 01:51 PM   #104
細路翔
The One

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
由無到full 要10秒
爆炸倒數加快,儲快d,又唔傷及自身,依招不nerf反buff呀
自爆核彈仲buff?

英國說大家抱團死
舊 07-13-16, 02:09 PM   #105
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: DigIKo 查看文章
依個21:9既support簡直係一個笑話, zoom左個16:9然後crop上下就叫21:9 support? blizzard咪玩啦, 我用番黑邊16:9算
呢舖真係我哭鳥, 佢拎個2560x1440斬上面嘅2560x360就叫21:9
bz係咪痴咗線丫

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
rank無得重覆係好事, 我果team人好少重覆角. 反而驚遇到對面雙女坦依D
以rank為前提(bz係想大家打rank)
無複數dva個自爆其實就唔係咁驚, 鑊鑊都係2-3連爆又得1隻萊恩個點先保唔住

爆快d我都覺得ok, 單爆太多時間走, 殺一個+隻自動/幾隻眼仔就叫做到野
但拆甲後唔食核dam會比隻野用個支死人槍追後背就好似有點強

此篇文章於 07-13-16 02:16 PM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 02:12 PM   #106
神龍
↘大家比d掌聲

中文更新係呢到:
https://playoverwatch.com/zh-tw/blog/20178523

舊 07-13-16, 02:48 PM   #107
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
阿婆個ult加落隻萊因克特度一槌200好似有點衝擊a

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 02:52 PM   #108
細路翔
The One

引用:
作者: 神龍 查看文章
以rank為前提(bz係想大家打rank)
無複數dva個自爆其實就唔係咁驚, 鑊鑊都係2-3連爆又得1隻萊恩個點先保唔住

爆快d我都覺得ok, 單爆太多時間走, 殺一個+隻自動/幾隻眼仔就叫做到野
但拆甲後唔食核dam會比隻野用個支死人槍追後背就好似有點強
係識扔核彈既人面前好難全隊走得晒,特別係當對方全隊都識做野打到白熱戰果時

更加唔好講依家仲要爆快d

我都覺依家自爆自己唔食dam仲可以小手槍追殺人屈機左d

英國說大家抱團死
舊 07-13-16, 03:55 PM   #109
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 細路翔 查看文章
自爆核彈仲buff?
個人覺得一半半啦
爆得快左=飛距離短左=偷襲能力低左
加上唔會爆到自己=官方要大家多D出前線先爆

舊 07-13-16, 03:58 PM   #110
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
係識扔核彈既人面前好難全隊走得晒,特別係當對方全隊都識做野打到白熱戰果時

更加唔好講依家仲要爆快d

我都覺依家自爆自己唔食dam仲可以小手槍追殺人屈機左d
混戰掉係勁, 通常無萊恩咪換到一個
拎個q換一條人命好合理丫
始終爆個下自己都要走人, 方向走錯一定有人追殺埋你個本體

但家下變咗我追殺人, 殺人基數由1變2差好遠|||

舊 07-13-16, 04:00 PM   #111
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
阿婆個ult加落隻萊因克特度一槌200好似有點衝擊a
來陰個鎚硬掘我最多走人, 我驚源c個q多d

舊 07-13-16, 04:03 PM   #112
細路翔
The One

引用:

好似你話咁

其實收到對面機兵/炮塔/傳送門個皮都抵晒啦

英國說大家抱團死
舊 07-13-16, 04:04 PM   #113
細路翔
The One

引用:
來陰個鎚硬掘我最多走人, 我驚源c個q多d
源c:吃我的龍神劍+1啦!

真係唔知點解勁既都係對面

英國說大家抱團死
舊 07-13-16, 04:59 PM   #114
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:

小弟有幸六排團有上忍
我做萊因壓逼對方吸引火力,隻忍就從後開龍神劍收割
萊因既另一種無奈:可吾可以留番一隻比我?

野團就吾駛諗,見有忍者先輸一半

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 05:02 PM   #115
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
好似你話咁

其實收到對面機兵/炮塔/傳送門個皮都抵晒啦
家下3s爆變咗高機會賺凸丫#

引用:

咁劈法傻嘅埋嚟亂劈都死幾件
2劍加1下瞬閃, 中size tank全部即死
大tank都挨唔過3刀, 有瞬閃肯定無.得.走

舊 07-13-16, 05:10 PM   #116
神龍
↘大家比d掌聲

老母個q成8s
源c, 左輪, 法拉, 死神, 76呢幾隻硬掘系q 全部都變咗難cut

以前用璧壘5個身位內嘅死神開q 用格零反殺係淨80以下, 家下我信只會係隻璧壘死|||

舊 07-13-16, 05:53 PM   #117
fantast
God of Gamer
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
最好del左隻璧壘佢

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 06:13 PM   #118
神龍
↘大家比d掌聲

隻野無cv已經好唔人道架喇
唔可以咁對佢嘅

舊 07-13-16, 06:19 PM   #119
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
老母個q成8s
源c, 左輪, 法拉, 死神, 76呢幾隻硬掘系q 全部都變咗難cut

以前用璧壘5個身位內嘅死神開q 用格零反殺係淨80以下, 家下我信只會係隻璧壘死|||
左輪唔關事吧?比左輪開到槍本身就已經輸啦

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-13-16, 06:21 PM   #120
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:

由對面追著隻dva走就無事分分鐘仲可以殺埋個人
變成擺低就算即刻走佬都要比支高性能手槍追著黎射
堅勁

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-13-16, 06:34 PM   #121
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
左輪唔關事吧?比左輪開到槍本身就已經輸啦
以我所知唔係a
左輪個圓心收縮速度係畫面所有人血量總值嚟嘛
traget 6隻tank, 收縮速度係慢過6隻attacker
去到出骷髏骨就必死

原本走唔到嘅人可以諗cut停佢(起碼我用璧壘一定揀射)
但家下有老母護住比佢個員心收到盡, 我300血由有機會淨1滴(試過幾次淨1)
變成一定死

舊 07-13-16, 06:34 PM   #122
細路翔
The One

引用:
作者: fantast 查看文章
最好del左隻璧壘佢
唔好講源氏

你用d.va開住盾衝埋佢度一陣就收佢皮架啦

攻點時用一隻d.va換走對面隻壁壘抵到爛啦

當然你入左地雷team時就無謂咁搏

英國說大家抱團死
舊 07-13-16, 06:37 PM   #123
細路翔
The One

引用:
由對面追著隻dva走就無事分分鐘仲可以殺埋個人
變成擺低就算即刻走佬都要比支高性能手槍追著黎射
堅勁
就算係依家,識扔既當你見到粒核彈時係唔會搵到隻d.va出黎

我隔住度牆扔過黎,你見到個感嘆號時已經得返兩秒

英國說大家抱團死
舊 07-13-16, 06:39 PM   #124
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
就算係依家,識扔既當你見到粒核彈時係唔會搵到隻d.va出黎

我隔住度牆扔過黎,你見到個感嘆號時已經得返兩秒
以前個核彈如果隔牆掉, 係自由落體前係唔計時, 其實變相超過4s比你避
家下短1, 如果自由落體不變, 係難避好多

舊 07-13-16, 06:42 PM   #125
細路翔
The One

引用:
以前個核彈如果隔牆掉, 係自由落體前係唔計時, 其實變相超過4s比你避
家下短1, 如果自由落體不變, 係難避好多
理得對面避唔避

剩係炸中d炮台同趕走隻奶已經回晒本啦

英國說大家抱團死

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Overwatch | PC, XboxOne, PS4 | Blizzard david 電視遊戲討論版 232 05-24-18 04:33 PM
放ps4 overwatch ~夜云~ 買賣專區 1 06-06-16 04:58 PM
Overwatch - Blizzard 隊制 6對6 FPS (2015 Beta) | 似TF2 ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 1 11-16-14 02:33 PM
牛仔褲 專區 VOL 1! <此post已Closed, 請把問題移到 VOL 2> HuGo_達之礦工 潮流版 924 06-16-08 11:18 PM

現在的時間是 03:34 PM

手機版 | APP版