Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-02-16, 03:05 PM   #26
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
而家個rank system好垃圾...
有一場贏得好快 對面臨輸跳左個 跟手完場話因為對面有人跳 結果扣我地隊既升rank點數
(平時加好長...變到加勁短)

又有一場自己果邊有人跳, 果一刻畫面上方有好大個紅色警告 話你有隊友中離 而家離開唔會有懲罰
我見佢寫到出面 我就都跳啦 結果睇返戰績又計我輸一場...

咁發生過上次件事 咁有隊友跳我就又頂埋落去打啦 點知輸左 又唔會因為有隊友跳扣少d..直接derank

乜鬼野垃圾system 返去玩quick match好過

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 05:30 PM   #27
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
中離問題始終係最麻煩
學似快速對戰咁有人中離後會有人補位,補位既人又話對佢吾公平. (其實我覺得補位人按參與時間o既比例扣/加分就可以)
冇人入,5打6就9成輸, 所以最大責任在首個中離者, 其他人無中離懲罰又講得通,但要吃埋敗仗後面果幾個又覺得錯不在佢地.
但如果以後只計首位中離有敗場扣份,咁就會有戰術性中離出現,每次臨輸就搵個人跳game就得了.

要避免我覺得最好就六排先去打啦
最少我係咁,單排真係咪搞,無人中離都比豬隊友激死. 吾齊人去玩下快速算

其實如果吾齊人,應該按隊員人數比例,抵消部份扣減份數啦, 如果贏到,應該加更多份

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 05:53 PM   #28
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
我用路西試過比豬勾即禁彈開都係會被射死

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 08:14 PM   #29
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
不過有時真係覺得自己被逼玩坦 有時見到對面好多200血以下既野想殺但唔係轉genji而係轉猩猩sosad
因為成場可能就得自己一個坦緊 自己一轉無人補位9成會崩sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 08:44 PM   #30
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
雖然我都明大家都係有同樣感覺,但都實在不能不吐糟
點解永遠自己果隊既genji都係唔知做緊咩就死左 而佢死既時候永遠對面隻機兵同support都仲生勾勾:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 09:23 PM   #31
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
大家好明顯睇漏左我個POST一個重點

係豬+肌肉女先有得開無雙

兩隻根本係金童玉女天造地設既一對

因為豬本身火力高又識自己飲奶,加埋肌肉女個無恥廚盾企係佢隔離....
仲有個大絕,肌肉女係吸你地埋一堆,豬就係重火力廣範圍頹射...

通常見到對家有依個組合我都係換做矮人小寵物係執邊放下塔扔下甲扮有做過野算(ry

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 01:42 AM   #32
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
不過有時真係覺得自己被逼玩坦 有時見到對面好多200血以下既野想殺但唔係轉genji而係轉猩猩sosad
因為成場可能就得自己一個坦緊 自己一轉無人補位9成會崩sosad
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
雖然我都明大家都係有同樣感覺,但都實在不能不吐糟
點解永遠自己果隊既genji都係唔知做緊咩就死左 而佢死既時候永遠對面隻機兵同support都仲生勾勾:o)
算啦, 睇化左. 快速對戰都比依D人雷到無感覺
果D人秒選源氏/奪命. 然後即睇下佢戰績先. 哦, 7成時間都係用依隻, 從來唔用補/坦. main角勝率得20%, 明晒啦

最慘係....ranking一樣會遇到依D人orz, 你話快速對戰當練角都算. ranking都咁玩真係.....
所以無六排都唔會去打ranking.

相薄

此篇文章於 07-04-16 02:17 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 07-04-16, 09:30 PM   #33
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
有冇人而家玩

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-16, 11:01 PM   #34
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
ID:Alexnt1hk#4888

有咪,不過技術仍然未夠~~

開左天梯之後,覺得自由對戰班友打得比以前仲癲
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 10:26 AM   #35
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
呢期d外掛多到叫娘親

舊 07-07-16, 10:29 AM   #36
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 神龍 查看文章
呢期d外掛多到叫娘親
暑假到喇

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 10:37 AM   #37
細路翔
The One

引用:
作者: 神龍 查看文章
呢期d外掛多到叫娘親
又係半藏AIMBOT?

講到明永久BAN都仲要開掛,除左錢多我都唔知點形容D人

証明屁孩都會犧牲一切為求打出超越系統既一擊(笑)

英國說大家抱團死
舊 07-07-16, 10:42 AM   #38
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 細路翔 查看文章
又係半藏AIMBOT?

講到明永久BAN都仲要開掛,除左錢多我都唔知點形容D人

証明屁孩都會犧牲一切為求打出超越系統既一擊(笑)
c8763

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 10:42 AM   #39
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
唔係半藏
奪命女同76 AIMBOT :0)
仲有比萊恩撞埋牆但唔會訓低既豬:0)

舊 07-07-16, 10:55 AM   #40
細路翔
The One

引用:
作者: クラウド 查看文章
唔係半藏
奪命女同76 AIMBOT :0)
仲有比萊恩撞埋牆但唔會訓低既豬:0)
玩76哥都要開AIMBOT真係撞牆死左去算啦

英國說大家抱團死
舊 07-07-16, 11:13 AM   #41
DigIKo
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDMisuzu_C
XBox Live GamertagMisuzu C
認真冇35% accuracy up既可唔可以唔好玩76... 好意思打成場都打唔到一隻雀既我要你黎做咩

未換mouse之前keep住得~35%左右我都唔太敢用, 換完之後平均都有~40%既accuracy先叫做打得好D

舊 07-07-16, 11:23 AM   #42
クラウド
死相が見えるぞ

味方街客76夾萊恩打奪命女
打左成場都殺唔到對面一隻wwwwwwwww

rank戰喎w

舊 07-07-16, 11:25 AM   #43
細路翔
The One

都係矮人小寵物同d.va最好

一個行行企企起下塔,一個頹撞亂射玩自爆隊友就當你做過野

d.va:吃我的預判小手槍啦!

無數機兵死係d.va小手槍之下

英國說大家抱團死
舊 07-07-16, 11:38 AM   #44
DigIKo
Crazy Gamer

另POST一下戰績
http://masteroverwatch.com/profile/pc/kr/m1Suzu-4277

最衰冇得wipe走d stat重頭黎過 未換mouse之前好多時都打得好差

舊 07-07-16, 03:59 PM   #45
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
睇map, 有d 推車/搶點map
全部人以支槍一定中+自動lock為前提, 應該無野勁過6隻76
成team高機動, 輪住放全team有效補血陣, 3個同時射飛彈(有traget自動lock)乜炮塔都拆到

真係無乜死角|||

舊 07-07-16, 04:12 PM   #46
大覺屋師真
The One

引用:
100%命中+100%爆頭
應該係話用外掛先刷到存在感真係撞牆死左去算

相薄
舊 07-07-16, 04:19 PM   #47
細路翔
The One

依隻GAME對比BF、COD果類FPS個判定真係隨便射都打得中人

玩最易殺到人果隻角色居然仲要開AIMBOT

英國說大家抱團死
舊 07-07-16, 04:35 PM   #48
DigIKo
Crazy Gamer

引用:
依隻GAME對比BF、COD果類FPS個判定真係隨便射都打得中人

玩最易殺到人果隻角色居然仲要開AIMBOT
一堆人玩attacker/damage dealer連最基本既2 kd都冇就知咩事啦..依隻game個system已經係你是但有1 damage都計埋你elimination, 唔係話kd代表一切, 不過作為damage output一隻都換唔到對面兩隻..咁仲叫咩damage

舊 07-07-16, 04:54 PM   #49
クラウド
死相が見えるぞ

街場班友有幾雷你地應該知
曾經打防守
我一死比人搶一個點
2分內比人搶兩個點,我死左兩次:0)
之後望下自己 7kill有個金牌, 輸出,貢獻各1金, 仲有個唔記得咩數又金
另外5個到底做緊乜?:0)

舊 07-07-16, 05:03 PM   #50
DigIKo
Crazy Gamer

引用:
作者: クラウド 查看文章
街場班友有幾雷你地應該知
曾經打防守
我一死比人搶一個點
2分內比人搶兩個點,我死左兩次:0)
之後望下自己 7kill有個金牌, 輸出,貢獻各1金, 仲有個唔記得咩數又金
另外5個到底做緊乜?:0)
依個情況太多因素 第一可能一開始個formation已經不利到極點, 例如雙狙+genji打dual winston, 然後wipe左之後冇人counter pick, 咪比人輕鬆推 第二亦都經常發生既係煮水餃, respawn既人一隻一隻走入戰線, 而戰線既人亦唔識fallback

個人技術就無從稽考啦, 始終睇唔到只能靠kill feed判斷

此篇文章於 07-07-16 05:06 PM 被 DigIKo 編輯。
DigIKo 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Overwatch | PC, XboxOne, PS4 | Blizzard david 電視遊戲討論版 232 05-24-18 04:33 PM
放ps4 overwatch ~夜云~ 買賣專區 1 06-06-16 04:58 PM
Overwatch - Blizzard 隊制 6對6 FPS (2015 Beta) | 似TF2 ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 1 11-16-14 02:33 PM
牛仔褲 專區 VOL 1! <此post已Closed, 請把問題移到 VOL 2> HuGo_達之礦工 潮流版 924 06-16-08 11:18 PM

現在的時間是 07:13 AM

手機版 | APP版