Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-06-15, 11:08 PM   #501
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
天后座出年3月會停, 去唔切坐

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-15, 09:02 PM   #502
凌龍
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2005
黎緊下年打算4月4-9去東京睇櫻花

大家有無酒店推介?
凌龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-15, 01:01 AM   #503
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
今年四月住呢間,房間有43sqm連露台
夜晚過隔離公園睇櫻花/吹海風都唔錯
btw酒店早餐係米芝連3星的buffet

rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-15, 01:14 AM   #504
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
有無版友book過白川鄉既民宿?通常幾時要book?小弟下年一月會去住一晚

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-15, 10:05 AM   #505
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 7ming_格鬥苦手 查看文章
有無版友book過白川鄉既民宿?通常幾時要book?小弟下年一月會去住一晚
我住過久松(點燈日)
http://hitomi-kong.blogspot.hk/2014/06/day-45.html?m=0

就算非點燈日,冬天通常比較搶手,我會建議宜家就去book

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-15, 02:55 PM   #506
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
無知請教一下

去築地的話,有冇話早上幾點到比較好?
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-15, 04:50 PM   #507
DXG
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
無知請教一下

没有不要休假人多的日子去就好
DXG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-15, 08:58 PM   #508
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
無知請教一下

如果唔係去食壽司大應該不用太早, 前年我太太話要去試, 點知....

早上六點多已這樣

一直排到外邊轉左, 最後我地企咗個幾鐘至到門囗

話時話, 築地今年係唔係會 Close? 得番外圍食店商鋪?
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-15, 09:17 PM   #509
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
無知請教一下

當年第一次去食壽司大,始電前4AM打的去都要食第二檯(大約7AM食)
但佢慢慢逐件上,又同你傾下計加上唔趕人,我都坐左差不多一個鐘先埋單。

隔離大和壽司因為上野快,食完就吹你走,任何時間去都最多排20分鐘左右

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-15, 11:59 AM   #510
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: rorimoe 查看文章
北海道咁大你會去邊

自己覺得道央トマム唔錯

Btw又一sad news
カシオペア実質廃止 はまなす、白鳥も
引用:
作者: leotam3 查看文章
天后座出年3月會停, 去唔切坐
oh no... 新幹線把所有其他線路KO.
青函隧道的路軌間距會統一吧.....

除了超貴的七星, 寝台只餘下.... サンライズ出雲/瀬戸?

舊 09-13-15, 11:30 PM   #511
spikekit
敗家仔

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDspikenineball
想問JR新幹線 博多去東京 要點預約
spikekit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-15, 02:00 PM   #512
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
東京就成日去⋯

沖繩真係第一次 各位有冇什麼好介紹?
5日4夜 自駕
帶著3位長輩 年青人只有我
目的:食、散步、輕鬆下
居住區域:那霸

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-15, 05:05 PM   #513
大笨象
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDtouchris
引用:
作者: GN00508771 查看文章
東京就成日去⋯

5日4夜 自駕
美ら海水族館
抵睇過大阪果個
同日可以去埋今歸仁城蹟

海邊的話, 残波岬都值得入去行下, 個燈塔同個VIEW唔錯, 係路程DUMMY左D
邊戶岬就唔好去了, 太遠同無等別野睇
另外去到機場攞GUIDE BOOK介紹的古宇利島都唔錯

那霸市我反而去得最少, 因為頭幾日都係住加手納同名護, 最尾果晚先返到那霸HEA一晚第二朝一早走, 車唔入那霸市區的話都揸得好舒服

魔法少女 Generator
大笨象 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-15, 10:04 PM   #514
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: GN00508771 查看文章
東京就成日去⋯

5日4夜 自駕
自駕都係一路玩上去,中間住兩日名護,之後玩返落那霸
如果兩日來回都幾浪費時間同累

食一定係燒肉,
太陽飯,沖繩面食到怕,差不多餐餐都係佢
景點都係大路野水族館,首里城,民族村,萬象毛

舊 09-14-15, 11:00 PM   #515
rorimoe
Crazy Gamer

去得沖繩都係陽光海灘 resort hotel
那覇都係飛機回程落腳點

自駕遊可以去海中道之駅
古宇利島走一圈
夜晚食燒肉/阿姑豬

其他離唔開萬坐毛,水族館,美國村等大路野
波蘿園可以無視

首里城就唔好揸車去
去到隨時冇位泊車

那霸南面有個日本最南道之駅
可能係日本最平的海產市場
舊 09-14-15, 11:20 PM   #516
rorimoe
Crazy Gamer

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
oh no... 新幹線把所有其他線路KO.
青函隧道的路軌間距會統一吧.....

除了超貴的七星, 寝台只餘下.... サンライズ出雲/瀬戸?
仲有幾架非定期運行

此篇文章於 09-14-15 11:23 PM 被 rorimoe 編輯。
舊 09-15-15, 07:00 PM   #517
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: sugoteam 查看文章
如果唔係去食壽司大應該不用太早, 前年我太太話要去試, 點知....

早上六點多已這樣

一直排到外邊轉左, 最後我地企咗個幾鐘至到門囗

話時話, 築地今年係唔係會 Close? 得番外圍食店商鋪?
引用:
作者: windart 查看文章
當年第一次去食壽司大,始電前4AM打的去都要食第二檯(大約7AM食)
但佢慢慢逐件上,又同你傾下計加上唔趕人,我都坐左差不多一個鐘先埋單。

隔離大和壽司因為上野快,食完就吹你走,任何時間去都最多排20分鐘左右
十分感謝兩位的回覆

我本來就沒打算去築地的,就是因為話下年要關閉
朋友才臨時要求去築地

咁應該唔會考慮壽司大了
畢竟時間有限,相信其他店都唔會差
但又請問除了大和壽司,有沒有其他食店亦推薦或留意?

又另外,想請問有關場外市場
是不是和大阪的黑門市場差不多模式? 即買即食咁
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-15, 07:30 PM   #518
rorimoe
Crazy Gamer

築地一般都係入店內食
舊 09-15-15, 10:25 PM   #519
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
築地我反而走去食天房
大大碗又好味

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-15, 10:27 PM   #520
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

築地我地係求奇食一檔
遊客多到唔想行
好似行年宵咁....

舊 09-15-15, 10:38 PM   #521
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Hitomi 查看文章
築地我地係求奇食一檔
遊客多到唔想行
好似行年宵咁....
對比我第一次去
最近幾年真係多人左好多好多...
唔知係咪咁...伏店都多左(某幾間分店愈開愈多係場外市場)

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-15, 05:25 PM   #522
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

原來而家好多酒店都唔俾寄存行李,想放二日一夜的話,係唔係去大型locker 就得,定係要即晚拎走

舊 09-16-15, 09:03 PM   #523
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 小草 查看文章
原來而家好多酒店都唔俾寄存行李,想放二日一夜的話,係唔係去大型locker 就得,定係要即晚拎走
之後唔住番?
我會寄宅急便

舊 09-16-15, 10:28 PM   #524
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: Hitomi 查看文章
之後唔住番?
我會寄宅急便
楓葉期,酒店好full
京都,神戶,京都另一間酒店
前後都唔肯

舊 09-18-15, 09:23 PM   #525
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
十一月行程終於度好

6東京
7東京
8仙台
9仙台
10日光
11小田原
12大阪
13名古屋
14奈良>名古屋
15Go Hell

希望日光同小田原有紅葉睇
睇紅葉情報應該岩岩見頃附近

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 01:45 AM

手機版 | APP版