Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-25-08, 11:03 PM   #1
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售]

官網:http://www.capcom.co.jp/monsterhunter/P2ndG/

MHP2G Wiki:http://www41.atwiki.jp/mhp2g/

上回討論區:http://www.gaforum.org/showthread.php?t=172579

龍雷雙刀>鋼轟霸淚目

此篇文章於 03-26-08 09:14 AM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:05 PM   #2
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
龍雷雙刀>鋼轟霸淚目
諗諗下
金銀火都淚目
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:07 PM   #3
巨星988
Junior Member

註冊日期: Mar 2008
明日..........殺
巨星988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:07 PM   #4
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: kcf1201 查看文章
諗諗下
金銀火都淚目
請去2nd區>金銀無視龍屬
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:08 PM   #5
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
諗諗下
金銀火都淚目
其實都未必
如果佢係真係分開左右刀咁計
雙屬性係變相輸出弱化

就金銀火黎計
佢地食龍唔多
但如果亂舞10刀入面有5分得龍屬無雷屬
咁就應該照理會低輸出左
當然啦,如果佢其實係十刀都有齊雷龍雙屬輸出就唔同咁講法

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:10 PM   #6
ambrose35hk
Game Master

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實都未必
如果佢係真係分開左右刀咁計
雙屬性係變相輸出弱化

就金銀火黎計
佢地食龍唔多
咁就應該照理會低輸出左
E......又有point bor
姐係雙屬性根本冇用......
ambrose35hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:13 PM   #7
xima
Game Master
待機男

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDxi-ma
已入手的朋友
想問問loading time如何?
install game前後分別大嗎?
今集同上集loading time比又如何?
xima 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:14 PM   #8
sky9662
Junior Member

註冊日期: Apr 2006
真係好貴,部機連遊戲 ,好想要...
有冇地方低過2800 我冇訂過
sky9662 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:18 PM   #9
青魔
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2005
3DS Friend Code0087 3345 7774
今晚上XLINK, JP 有千幾二千人係度打MHP2nd...
一入去就HANG機囉...
每次RESET都係咁...睇黎我夜晚無得ONLINE打..
青魔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:13 PM   #10
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
咁就應該照理會低輸出左
應該會咁,剩係近接異常狀態,都唔係刀刀都有屬性,否則,咩都萌死...麻死先啱
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:22 PM   #11
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
初出邊駛靠Xlink
有朋友果時就靠朋友
無朋友果時就自閉下清訓練所同村長咁應該最唔浪費

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:23 PM   #12
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
初出邊駛靠Xlink
有朋友果時就靠朋友
訓練所真係冇乜點打過

因為我冇技術

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:30 PM   #13
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
初出邊駛靠Xlink
有朋友果時就靠朋友
個個都只係諗住升hr,邊會理其他

某君︰「村長任?等我升完hr拎咗啲好防具先打啦」
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:33 PM   #14
傻地
Crazy Gamer
傻地=pochan

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDpochan
XBox Live Gamertagpochan00
引用:
作者: 如月刃 查看文章
個個都只係諗住升hr,邊會理其他

某君︰「村長任?等我升完hr拎咗啲好防具先打啦」
我公司有 d 同事都係有咁既諗法 ~
唔知眠
鳥同岩魚有無亞種呢

舊 03-25-08, 11:40 PM   #15
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
溫馨提示: 大家記得先 backup 現時的 MHP2nd save 檔落 PC 先, 有咩事都可以囉番個 save 出黎搞過

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:48 PM   #16
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: t-cup 查看文章
溫馨提示: 大家記得先 backup 現時的 MHP2nd save 檔落 PC 先, 有咩事都可以囉番個 save 出黎搞過
會有咩事?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:49 PM   #17
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: t-cup 查看文章
希望件黑狼仲可以砌到高耳,如果唔得......角龍終於歸位喇

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-08, 12:06 AM   #18
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 傻地 查看文章
我公司有 d 同事都係有咁既諗法 ~
唔知眠
鳥同岩魚有無亞種呢
之前見到個魔物列表係有的
不過唔好信哂喎
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:46 PM   #19
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
今日有fd買左呢set:

信和地庫$299
個面版好靚
個套都正但好大個。

另問個老細幾時有2G,佢好肯定咁話26號,仲話價預300樓下...(聽住先 )
月牙火介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:56 PM   #20
煲機小王子
Game Master

註冊日期: Jun 2005
訂左only game唔知聽日有冇得囉 是但行水都好
不過訂左應該冇得臨升價咁屈掛......
煲機小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-08, 11:58 PM   #21
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: 煲機小王子 查看文章
訂左only game唔知聽日有冇得囉 是但行水都好
不過訂左應該冇得臨升價咁屈掛......
無咩咁出奇姐

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-08, 12:00 AM   #22
kcf1201
Game Master

引用:
作者: Scarlet 查看文章
無咩咁出奇姐
我驚D黑店用炒價賣左先,之後先比貨訂左既人多D
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-08, 12:02 AM   #23
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
無話黑唔黑,一個願打,一個願捱姐

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-08, 12:04 AM   #24
煲機小王子
Game Master

註冊日期: Jun 2005
引用:
我都覺得係咁=.="
訂左聽日有o既機會都係細d......
只希望正日同正價就夠了...
煲機小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-08, 12:05 AM   #25
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
聽日點都要有呀
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[CG]monster hunter 炎王龙装(全年齡健康的) 【子夜】 Cosplay同人MIX討論區 8 01-11-08 01:03 AM

現在的時間是 08:33 PM

手機版 | APP版