Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-14-15, 08:46 PM   #901
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 海野藻屑 查看文章
第一集已經咁緊張
但套前傳就悶到
S5第一集都係好得的......之後就.....
而套前傳就掉轉, 第一集好悶, 之後就慢慢ok

希望S6唔會咁啦
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 07:47 PM   #902
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
好緊張 睇到出晒粗口
搞到想真人衝入去殺晒班%&%&
Morgan大叔竟然放虎歸山
海野藻屑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 08:31 PM   #903
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今集由頭打到尾,緊張到呢

開頭條女生食烏龜好恐怖

咁搞一搞,應該死淨好少人
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 09:12 AM   #904
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002

龜果part真係好嘔,
更慘係我現實中見過呢個場面,
仲要係我隻愛犬放係我枕頭邊…再嘔…

Carol姨今集終於返嚟了~!
相比之下Morgan大叔仍然掙扎緊玩不殺就顯得佢好多餘。
同埋點解Morgan會比Team Rick其他成員快咁多趕到返去Alexandria?
其他Team Rick成員仍然清緊喪屍群?

JSS原來唔係人名、組織名,係一句嘢的縮寫。

覺唔覺今集d人死後變喪屍的速度快咗,
包括貨車果個司機同埋擴建牆中果比燒死的人都好似係即變喪屍的。

武器庫果個肥婆Olivia係咪伏線嚟?會唔會有人被誤殺o架?

個袋入面D相?
即係基佬Aaron個BF係內奸?唔係點解會對個袋有興趣?(更正:個袋係上季Aaron同Daryl出外時遺失的)

此篇文章於 10-20-15 10:37 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 09:30 AM   #905
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
Skip
個袋入面D相?
即係基佬Aaron個BF係內奸?唔係點解會對個袋有興趣?
相跟個袋係前季Daryl同佢被困果陣跌既,跟住比長毛執左

此篇文章於 10-20-15 09:41 AM 被 ryuka 編輯。
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 09:54 AM   #906
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
睇完
食龜堅嘔心
Morgan 放虎歸山肯定出事.....
Carol assassin 上身好神
其實個妹妹仔究竟想點?佢真係覺得一個人可以jss?
今集對完人,下集又一堆walker 軍團
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 10:35 AM   #907
IDGAF
The One

引用:
作者: ryuka 查看文章
相跟個袋係前季Daryl同佢被困果陣跌既,跟住比長毛執左
THX,已經忘記晒上季劇情…

舊 10-20-15, 10:49 AM   #908
IDGAF
The One

引用:
作者: ryuka 查看文章
睇完
食龜堅嘔心
Morgan 放虎歸山肯定出事.....
Carol assassin 上身好神
其實個妹妹仔究竟想點?佢真係覺得一個人可以jss?
今集對完人,下集又一堆walker 軍團
我覺得其實派Michonne返去Alexandria睇下發生咩情況會比較好,
因為Michonne已經好肯定係自己人(對TEAM RICK來說),
而且Michonne之前係負責維持Alexandria治安的"警察"已經得到Alexandria人民的信任。
反而Morgan仍然係一個未知數,包括佢的精神狀態。

少女Enid同人妻個囝Ron完全係憤世嫉俗的代表人物。

如果TEAM RICK知W人個基地係邊,應該會引班喪屍群攻入去…

但睇個款今次的事件應該只係TWD慣常的把隊伍分開的劇情吧?

舊 10-20-15, 02:04 PM   #909
Eking

註冊日期: Feb 2006
Enid唔算吧 ? 我覺得佢睇得好化, 所以先走~

舊 10-21-15, 12:58 PM   #910
gingq7

註冊日期: May 2008
女市長個仔唔係上季死左? 定還是佢有2個仔?

W班人係特登唔帶鎗? 無理由咁大群人都無鎗

此篇文章於 10-21-15 01:00 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-15, 11:16 PM   #911
Eking

引用:
作者: gingq7 查看文章
女市長個仔唔係上季死左? 定還是佢有2個仔?

W班人係特登唔帶鎗? 無理由咁大群人都無鎗
呢班只係教徒,話事人係上季養walker個幾個

舊 10-23-15, 03:24 PM   #912
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
Morgan呢個炸彈仲危險過神父...

舊 10-23-15, 07:41 PM   #913
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
Assassins creed Carol lol
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-15, 09:13 PM   #914
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
之前S3 停左,追番
S5 好悶,點捱,半HEA睇....

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-15, 11:27 PM   #915
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 信長 查看文章
之前S3 停左,追番
S5 好悶,點捱,半HEA睇....
S5 ok la
其實跟進度睇最好
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-15, 01:54 AM   #916
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
個袋入面D相?
即係基佬Aaron個BF係內奸?唔係點解會對個袋有興趣?(更正:個袋係上季Aaron同Daryl出外時遺失的)
斷估 : d相係Aaron帶出去比佢認為值得帶返城嘅人睇嘅(佢show過比rick睇過)
話佢地知佢地個到好好, 值得去

比班w執到變咗通知全世界呢到有美食, 快d嚟開餐

舊 10-26-15, 08:08 PM   #917
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
唔想劇透都要 dumbass

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475

此篇文章於 10-26-15 08:20 PM 被 ayato 編輯。
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-15, 08:28 PM   #918
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: ayato 查看文章
唔想劇透都要 dumbass
豬一般的隊友果然係後患!

今集好絕望....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-15, 09:01 PM   #919
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
乜套片收視下跌咩?????
谷收視????
駛唔駛咁狠????
格倫一定未死
你嚇我唔到既

Morgan大叔既仁慈差D害死埋Rick
Rick 殺得好

此篇文章於 10-26-15 09:04 PM 被 海野藻屑 編輯。
海野藻屑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-15, 10:19 PM   #920
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
今集完全估佢唔到....

舊 10-27-15, 12:26 PM   #921
IDGAF
The One

睇完,吓…
咁條腸係佢本人定另一位的?
如果係喪屍腸咁仲有可能用S1塗上屍油、內臟做"迷彩"爬走,
雖然應該無乜可能,但仍希望佢可以JSS…

寵物店果PART有期待過出喪屍狗~!

片尾Rick遇到果班人,係咪Morgan大叔放走果班人嚟?
見好似得一個人開槍的。

舊 10-27-15, 01:43 PM   #922
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
我見到條巷有後樓梯上樓上傢, 做乜Q就去掘頭巷呀!!

btw, 樓上張相好正... Look at me !! Look at me !! Look at me !!

舊 10-27-15, 01:52 PM   #923
Eking

引用:

睇完,吓…
咁條腸係佢本人定另一位的?
如果係喪屍腸咁仲有可能用S1塗上屍油、內臟做"迷彩"爬走,
雖然應該無乜可能,但仍希望佢可以JSS…

寵物店果PART有期待過出喪屍狗~!

片尾Rick遇到果班人,係咪Morgan大叔放走果班人嚟?
見好似得一個人開槍的。

因為得一個人搶到槍, 同埋佢地係去殺人 (解放), 唔係搶武器

舊 10-27-15, 10:19 PM   #924
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

D屍唔係起晒箭佬個邊~聽到車聲先有一批去HOME架咩~?點解沿途返去重會遇到咁多屍既~???
D屍幾時變左聽到其他屍叫~就知有人匿埋架~???

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-15, 07:58 AM   #925
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
D屍唔係起晒箭佬個邊~聽到車聲先有一批去HOME架咩~?點解沿途返去重會遇到咁多屍既~???
D屍幾時變左聽到其他屍叫~就知有人匿埋架~???
Glenn佢地估自己已經超前班喪屍廿幾三十分鐘路程,
但實際上佢地逃走路線同嗰堆喪屍前進的路線可能有偏差,
所以都有機會提早遇到班喪屍,
加上佢地聽咗Nicolas老點,入咗去間鋪等,
本來只有十零隻喪屍係街,但等到包扎好受傷的隊員後堆喪屍已經殺到....

話時話,Glenn佢地點解唔爬上條樓梯...
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Red Dead Redemption《碧血狂殺》 [已售] neo2046 電視遊戲討論版 814 07-11-16 08:35 AM
Left 4 Dead 2 neo 電視遊戲討論版 365 07-04-13 12:51 PM
Left 4 Dead 2 neo PC電腦遊戲討論版 863 11-11-11 09:49 PM
[多機種] ▲▽▲ Red Dead Redemption▲▽▲ 紅色死亡救贖 ◆◇◆◇◆ 1000成就白金攻略討論區 ◆◇◆◇◆ updated ㊣㊣㊣ yKS 攻略及心得交流區 935 10-31-10 01:34 PM

現在的時間是 03:37 AM

手機版 | APP版