Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-04-16, 04:13 PM   #751
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
琴日睇新聞見到仲話會有車送佢地去出糧
我真係笑左出來...

睇來借財仔可以重演多次

舊 02-04-16, 08:02 PM   #752
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
仲係亞視做真係唔低可憐,成年斬唔轉工可以怪誰

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-16, 08:16 PM   #753
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: ~飛彈~@@ 查看文章
冇糧出不特止,仲要話持續發展先至最重要,果然去到天下無敵既地步

有糧出冇人睇,都希望做好呢份工,冇糧出又冇人睇,唔通真係被洗腦

常常記住提自己要做好呢份義工
香港地 唔出糧都有人番工
仲唔係天下無敵?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-16, 08:52 PM   #754
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
勞工署仲係唔做野都好正
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 07:51 AM   #755
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 小嘉 查看文章
勞工署仲係唔做野都好正
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=711

唔夠證據嘛

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 11:04 AM   #756
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: david 查看文章
要睇下o的證據夠唔夠比o的唔想上身o既人甩身...

舊 02-05-16, 11:40 AM   #757
小嘉
The One

咁多證據都話唔夠
都好掂
舊 02-05-16, 05:31 PM   #758
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
銀行已經截票了…
消息指亞視或下午3時發薪 員工:4時尚未收支票
http://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%...ampaign=buffer

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=239884
1年喇,仲做真係蠢_過隻豬

此篇文章於 02-05-16 05:35 PM 被 柚原このみ 編輯。
柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 05:34 PM   #759
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
今次無人出面借糧?wwwwwwwwww

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 05:34 PM   #760
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
去銀行查梗係冇啦, 公司已經幫大家響財仔度出左糧啦, 上去收票啦

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 07:02 PM   #761
Hunter

仲以為可以提早見證亞視執笠

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 07:28 PM   #762
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
真係有乜公司無良過年尾冇糧出仲要人返工而且仲要迫你交貨.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 08:50 PM   #763
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
加油呀亞視員工
都捱左1年, 唔差在啦

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 09:04 PM   #764
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
無糧事小,保亞視大,亞視義工團會繼續為港人有得睇亞視而努力

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 09:11 PM   #765
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
估計未來幾日亞視收視會直線上升
一來由0到1, 或者由1到2都叫升左100%
二來新年反正個個廣告都恭喜發財, 不如轉去睇亞視熄機一刻
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 09:18 PM   #766
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
剛在晚上7時許向公眾宣讀聲明的亞視營運總裁馬熙,剛亦發出內部電郵,宣佈辭職,即時生效,即亞視現時群龍無首,各部門「各顧各」,員工十分茫然,不知如何是好。

人事部全部四個員工亦已辭職,意味計算薪金事宜無人負責。
根本就唔駛計糧, 唔駛驚
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 09:19 PM   #767
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
成個亞視管理層兼董事嗰班都係廢既, 成日都話諗點處理亞視既出路, 都無得播兼執得LA, 成段時間又請人但又要CUT新聞時段, 好心班廢人有返D良心出糧俾班員工過年好過LA...

唔好話個台點衰或點都好, 有班咁既高層仲心淡.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 11:23 PM   #768
小嘉
The One

王征入稟申請亞視清盤

陰公,糧都無得出
舊 02-05-16, 11:27 PM   #769
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
仲要俾人用老強對沖SOSAD

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 11:28 PM   #770
安安

亞視新聞大結局
https://www.youtube.com/watch?v=Yuf4svy0uSo 本港台
https://www.youtube.com/watch?v=MwiZuyq2t0o 國際台
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 11:40 PM   #771
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
感動,等左好耐
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 11:43 PM   #772
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
申請清盤應該賣到d機器都有幾蚊。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 11:52 PM   #773
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
十個保亞的少年

唉呀呀唉呀呀呀 唉呀呀唉呀呀呀
唉呀呀唉呀呀呀 唉呀呀唉呀呀呀

在某午夜水警鐘聲響遍
城裡志願救船部隊發現
站立在橋邊

十個決定去保亞的少年
其中一位想起他少儲蓄
實在是危險 報了名便算

另有別個勇敢的成員
為了要共愛侶一起更甜
靜悄靜悄 便決定轉身竄

又有為了母親的勸勉
在這社會最怕走得太前
罷了罷了 便歸家往後轉

十個決定去保亞的少年
來到這段落 祗得七勇士
集合在橋邊

為了決定去保亞的主見
其中三位竟終於反了臉
謾罵著離開 這生不願見

尚有共四個穩健成員
又有個願說郤不肯向前
在理論裡 沒法撲水跟Cheque

被撇下了這三位成員
沒法去令這亞視不再沉
瞬息之間 葬身於這巨變

在這夜這沉船鐵達尼
大眾議論到這三位少年
就似在怨 用處沒有一點

在這夜這沉船鐵達尼
大眾議論到這三位少年
亂說亂說 愈說祗有愈遠

十減一得九 九減一得八
八減一得七 七減一得六
六減一得五 五減一得四
四減一得三 三減一得二
二減一得一 一減一得無

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 02-05-16 11:58 PM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 11:55 PM   #774
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
有請小鳳姐!!!
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-16, 12:02 AM   #775
~飛彈~@@
バン