Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-15-18, 02:26 PM   #76
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
其實我玩完 fallout3 後 買左隻 NV 無開過, 跟住 fallout4 買左番黎玩左幾個鐘就花左隻碟, 直到 FO4 隻 BOTY 先再買番但又無開過, 我諗都係玩番呢兩隻等 FO5 算

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 02:31 PM   #77
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: ericwpk 查看文章
其實我玩完 fallout3 後 買左隻 NV 無開過, 跟住 fallout4 買左番黎玩左幾個鐘就花左隻碟, 直到 FO4 隻 BOTY 先再買番但又無開過, 我諗都係玩番呢兩隻等 FO5 算
咁你似係儲game多過玩game...
雖然我自己都係咁...
你會玩就幾忙都會開...
不玩既出到fo5都係買來儲...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-18, 02:53 PM   #78
ericwpk
Crazy Gamer

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
咁你似係儲game多過玩game...
雖然我自己都係咁...
你會玩就幾忙都會開...
不玩既出到fo5都係買來儲...
遊戲太多, 時間太少..................

舊 11-15-18, 03:00 PM   #79
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
遊戲太多, 時間太少..................
好同意呀, 再加上俾月費送game, 所以我已經好少買game..... 真係好鍾意好想玩先至會俾錢買. 有一堆心動想玩, 但都一直冇買, 就因為屋企仲有一堆未玩哂......包括fallout 4一堆side quest. 廿年前講緊一個月可能已經買1-2隻, 依家一年頂多買二隻.

舊 11-15-18, 10:08 PM   #80
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
FONV係佳作,你果時無玩真係可惜
FO4要開黎玩
FO76就唔洗玩喇...只有順暢過FO4依下抵讚

其實我覺得FO76似FO4試玩多d

舊 11-15-18, 10:11 PM   #81
wing
格鬥低手

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
FONV係佳作,你果時無玩真係可惜
FO4要開黎玩
FO76就唔洗玩喇...只有順暢過FO4依下抵讚

NV的DLC唔錯.

舊 11-16-18, 09:38 AM   #82
ericwpk
Crazy Gamer

要摷番部 PS3 出黎先

舊 11-16-18, 10:08 AM   #83
wing
格鬥低手

引用:
要摷番部 PS3 出黎先
fo3/nv最好係pc, 其次係360.... ps3版聽講performance 特別唔掂, 尤其是中後期個save file越來越大, 出問題情況多過pc/360.

舊 11-16-18, 01:54 PM   #84
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: wing 查看文章
大家吹下水啫, 鍾意呢個系列, 所以有期望, 有失望.

我都覺得呢隻在華人地區會好敏水, 其實華人地區唔係冇人玩開fallout/老滾, 不過我估好多人其實係等佢跟fallout 3/NV的模式出番一隻fallout 5
我都係因為依隻唔fallout嘅fallout 76搞到發癲

NV真係已經好完美
對話分支夠多, 唔似4咁得4個揀之餘仲要好多時對結果影響極微. SPECIAL以外仲有能力配, 角色特性更仔細. DLC又正過4果堆= =...用番佢做5就真係正

---------

講番隻76, 玩多晚之後發現我已經懶得聽/睇果D錄音帶/字仔.
飲水食野都就住就住要係咁搵食, 唔鬼得閒浪費時間去聽野了
依兩年玩厭左bf, cod, 買都冇買,
其實我都係當佢係multiplay game嘅替代品而已, 所謂故事放棄佢
多啲搵下其他player好過

尋晚有條友lv10應該強制殺完人被通緝,我同附近兩個lv5左右嘅一齊去圍死佢
佢跌左勁多垃圾料, 成110木同一堆野, 勁爽

但最衰冇得打字. 尋日起左間屋喺路中心, 整張床喺度如果有得lock門, 經過有人同佢講5caps訓一次覺都好呀

相薄

此篇文章於 11-16-18 02:01 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-18, 02:06 PM   #85
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:

其實本來就應該係FO4嘅multiplayer mode......
咁樣嘅話出嚟效果就大不同.
當年fo4首次有中文身邊都見有好多未玩過嘅人去玩. 送個mp mode去吸下金其實都唔難

相薄
舊 11-16-18, 02:08 PM   #86
wing
格鬥低手

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
講開又諗起果時NV玩hardcore mode....要keep住飲水食野訓覺, 最煩係連子彈都計重量........

舊 11-16-18, 09:03 PM   #87
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
我都係因為依隻唔fallout嘅fallout 76搞到發癲

NV真係已經好完美
對話分支夠多, 唔似4咁得4個揀之餘仲要好多時對結果影響極微. SPECIAL以外仲有能力配, 角色特性更仔細. DLC又正過4果堆= =...用番佢做5就真係正

---------

講番隻76, 玩多晚之後發現我已經懶得聽/睇果D錄音帶/字仔.
依兩年玩厭左bf, cod, 買都冇買,
其實我都係當佢係multiplay game嘅替代品而已, 所謂故事放棄佢
多啲搵下其他player好過

尋晚有條友lv10應該強制殺完人被通緝,我同附近兩個lv5左右嘅一齊去圍死佢
佢跌左勁多垃圾料, 成110木同一堆野, 勁爽

但最衰冇得打字. 尋日起左間屋喺路中心, 整張床喺度如果有得lock門, 經過有人同佢講5caps訓一次覺都好呀
有得lock門,係creation mode 對住道門有選項加鎖 (Lv0鎖都要用Lockpick開,但owner唔洗用Lockpick)

我反而太多食物同水,食唔切等變壞

佢d錄音好長,成日都要我企兩三分鐘去聽

舊 11-17-18, 11:26 AM   #88
大覺屋師真
The One

引用:
作者: wing 查看文章
講開又諗起果時NV玩hardcore mode....要keep住飲水食野訓覺, 最煩係連子彈都計重量........
76子彈都計重量, 不過初期都冇咩子彈都唔理佢住
但最煩係CMAP都有容積限制頂盡得400. 玩到lv10都已經執執下執到有3xx, 要清下啲垃圾

引用:
有得lock門,係creation mode 對住道門有選項加鎖 (Lv0鎖都要用Lockpick開,但owner唔洗用Lockpick)

我反而太多食物同水,食唔切等變壞

佢d錄音好長,成日都要我企兩三分鐘去聽
水都唔驚, 用污水煲(知唔知水pumb個設計圖喺邊?仲未有得起. 依家有時要專登走去河流儲水),
食物我真係有啲緊...拾乜食乜

尋晚又殺左個通緝犯

相薄

此篇文章於 11-17-18 11:36 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 11-17-18, 04:45 PM   #89
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
我想問佔領工房,大概係咩位?

舊 11-17-18, 10:09 PM   #90
大覺屋師真
The One

引用:
作者: holsety 查看文章
我想問佔領工房,大概係咩位?
76西面有條大河
沿條河一路落去到有個分流位有支美國旗, 喺佢東北面對岸有個日光草原工業化農場
果個可佔領

不過要睇有冇人佔左,我試過行過有防衛任咪幫下手,兩次都係一入去就變左被通緝.....

依家我喺map最東北角落個工房(之前有個隊友一齊打左東北2個工房番嚟)
起間密封嘅房, 起個快速移動抵達點喺屋內,掛陣機果時就返下去避一避

相薄

此篇文章於 11-17-18 10:12 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 11-18-18, 04:24 PM   #91
holsety

去左個農場,即刻衝入去,顯示未持有,即刻佔領。勁多野做~跟住add左d人一齊整野~
爭地盤feel好正

海神電力盒點樣修好?

此篇文章於 11-18-18 04:36 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-18, 12:27 AM   #92
大覺屋師真
The One

有個工房有部生產子彈嘅機超正
完全吾怕缺彈

但依家又變左爆box
真係好失敗完全無諗過拾荒者係吾捨得掉走d垃圾,我依家背囊又爆,倉又爆....等更新依個問題先繼續玩....

然後有d任bug左完吾到, 同條友辛辛苦苦走嚟走去整好個發電廠點知最後完吾到嘅
玩2,3個鐘又必hang次機....

相薄

此篇文章於 11-19-18 12:30 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 11-19-18, 12:31 AM   #93
大覺屋師真
The One

引用:
去左個農場,即刻衝入去,顯示未持有,即刻佔領。勁多野做~跟住add左d人一齊整野~
爭地盤feel好正

海神電力盒點樣修好?
電力盒應該都係整番相關發電廠
但今日去過某間,有bug完吾到任

相薄
舊 11-19-18, 08:37 AM   #94
holsety

大大們,有冇perk卡走向分享下?
我依家主要係處理負重。
•手槍減重
•垃圾減重
•飲食防輻射
•tba
•tba

舊 11-19-18, 09:44 AM   #95
ps4boy
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2016
呢隻遊戲執乜都有!

舊 11-19-18, 10:38 AM   #96
大覺屋師真
The One

引用:
大大們,有冇perk卡走向分享下?
我依家主要係處理負重。
•手槍減重
•垃圾減重
•飲食防輻射
•tba
•tba
我都係上網參考咋

https://www.steamxo.com/2018/11/15/473839/
今集照舊玩潛狙(不過聽講今集敵人叻左...難玩左,裝甲防禦又始終有差....)

------

巴哈有人開小號,叫朋友幫手轉item過去....
ok, 咁樣很online game

相薄

此篇文章於 11-19-18 03:29 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 11-20-18, 07:24 AM   #97
holsety

更新45GB......

舊 11-20-18, 10:37 AM   #98
ps4boy
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2016
自己玩,唔更新,無GB 了!
如30人同玩的話!

舊 11-20-18, 11:01 AM   #99
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
更新45GB......
引用:
作者: ps4boy 查看文章
自己玩,唔更新,無GB 了!
如30人同玩的話!
話...下下update咁大....要不要200gb預留比佢...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 11:40 AM   #100
大覺屋師真
The One

d人話其實今次係重新下載一樣, update完唔會多左50gb
B社都話之後唔會咁大的了.....次次都係咁都幾麻煩. 除非你話有新地點姐

今朝返工前開左陣, 突然有個通緝犯喺我面前pop up....我估佢係剛換server掛...
lv低我10級, 一槍VATS爆擊頭部潛行狙擊KO左, 100caps

相薄

此篇文章於 11-20-18 11:49 AM 被 大覺屋師真 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Fallout 3 神祕人1號 電視遊戲討論版 618 12-02-13 04:34 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.76 ~CLOSED~ 唔該板友chuiballball咪再推舊TOPIC! Busconcamp 球會討論區 1023 11-28-12 04:42 PM
Fallout 3? okman PC電腦遊戲討論版 1 04-20-07 09:20 PM
第76屆奧斯卡 提子 Neo Entertainment TREND 10 02-25-04 06:07 AM
fallout 2 and fallout tastics 西野村中一條河 PC電腦遊戲討論版 2 08-18-03 06:12 PM

現在的時間是 05:48 AM

手機版 | APP版