Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-04-19, 07:42 AM   #1001
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
唔奇,出左幾日已經出問卷問你續集想要咩機咩作品
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-19, 07:49 AM   #1002
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 野良猫 查看文章
笨大冇乜所謂啦
反正佢唔係只賣遊戲為生
當機戰唔再賺時未入雪櫃雪下佢,5年後嚟個復活又會大把人俾錢

再者仲有一大堆動畫等住俾佢消費
寧願佢雪下佢好過年年出頹貨
不過今集玩左半覺得好上集太多了
起碼冇左次元震,唔同作品終於融合番同一個世界觀
又冇成日跳來跳去打斷晒故事連貫性

不過亦可能因為上集太差而產生既錯覺
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-19, 08:21 AM   #1003
HM

註冊日期: May 2007
既然有錢賺就快d出OG完結編滿足我地既心願呀
唔想等40歲生日

引用:
作者: ShinDou 查看文章
唔奇,出左幾日已經出問卷問你續集想要咩機咩作品
果份係售後問卷黎,次次都有
玩完填問卷俾意見是常識吧

獨立出既大型問卷未有

引用:
作者: 真!DC 查看文章
寧願佢雪下佢好過年年出頹貨
不過今集玩左半覺得好上集太多了
起碼冇左次元震,唔同作品終於融合番同一個世界觀
又冇成日跳來跳去打斷晒故事連貫性

不過亦可能因為上集太差而產生既錯覺
由手機版發出
唔知咩事AI社無再出落去
以前係本家+外判輪流黎
而家次次都係本家一個頂硬上,當然品質低落

另外順帶一提,OG係本家同トーセ合作做
主要畫面同系統都係トーセ
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-19, 08:37 AM   #1004
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
我冇記錯問卷唔係次次有,而且未試過出左幾日機都未爆就問人續集要乜,冇記錯既話今次個問卷係問埋人地V同X既作品入面要D乜,以前續集消息最快都要出完之後兩個月先講(Z2),耐既話仲有排等(ALPHA系列)
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-19, 09:40 AM   #1005
HM

引用:
我冇記錯問卷唔係次次有,而且未試過出左幾日機都未爆就問人續集要乜,冇記錯既話今次個問卷係問埋人地V同X既作品入面要D乜,以前續集消息最快都要出完之後兩個月先講(Z2),耐既話仲有排等(ALPHA系列)
咁係你以前無留意到有售後問卷o者
我集集都有填
應該係2OG之後都有保持呢個習慣
由手機版發出
舊 04-04-19, 09:51 AM   #1006
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
其實係次次都有問卷

不過問續作問到咁明就真係近年少見

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 04-04-19, 09:53 AM   #1007
yorkyork

註冊日期: May 2010
有問卷,唔知邊集開始說明書後面一定有code比你填問卷,
應該係笨大要佢地做既行野,
唔知邊年開始隻隻笨大game都有
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-19, 03:34 PM   #1008
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
フルHDでコンシューマのスパロボを1年以内に作らなきゃいけない
なのに昔ほど予算が潤沢じゃない(でもスパロボはバンダイグループにとって昔よりも存在意義が大きい)と、時獄篇だか天獄篇だかで寺田Pが攻略本で言ってました

原來Z3寺田已經有訴苦⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-19, 12:28 AM   #1009
HM

引用:
作者: GN00508771 查看文章
フルHDでコンシューマのスパロボを1年以内に作らなきゃいけない
なのに昔ほど予算が潤沢じゃない(でもスパロボはバンダイグループにとって昔よりも存在意義が大きい)と、時獄篇だか天獄篇だかで寺田Pが攻略本で言ってました

原來Z3寺田已經有訴苦⋯
以前Z3果時已經有講啦
天獄篇訪談呻左幾句

https://ja.wikipedia.org/wiki/B.B.%E...82%B8%E3%82%AA
另外回顧歷史
B.B.STUDIO,即係眼鏡廠遊戲開發組被Bandai收番再整合既公司
開始出現之後第1隻game就係Z2破界篇
悲劇既源頭...
直到Z1既FAN DISC為止仲係眼鏡廠的

另外2OG可能因為本身完成度已經好高(講緊5年以上開發期),所以NBGI干涉力度有限
但之後已經唔肯再批同樣既預算同時間去整game了...

此篇文章於 04-06-19 12:38 AM 被 HM 編輯。
舊 04-06-19, 10:19 AM   #1010
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
遊戲週期越縮越短⋯
即喺有咁環保盡量咁環保⋯⋯
黎緊想睇到全部新畫嘅應該都無咩可能⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-19, 11:58 AM   #1011
HM

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
遊戲週期越縮越短⋯
即喺有咁環保盡量咁環保⋯⋯
黎緊想睇到全部新畫嘅應該都無咩可能⋯
由手機版發出
NBGI個智障程度應該超越左SE
舊 04-06-19, 12:34 PM   #1012
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: HM 查看文章
NBGI個智障程度應該超越左SE
SE仲有國民RPG呢啲頭銜綁住,
DQ都仲未夠膽一年一隻,11移去switch都要加野先夠膽
FF都要試新方式,雖然唔太被接納
仲有間中推下新IP

NBGI喺連一直好評嘅品牌都渣壓到衰
高達遊戲早幾年都有偉大嘅gundam battle系列(雖然我覺得好好玩,由其喺macross版)
喺衰咗所以先唔敢再落手
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-19, 01:16 AM   #1013
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
大家好。溫馨提示大家。大家試試。

今天 HK/JP PSN PS4 可以 FREE DL DEMO 。

1.1GB ,笨大今次真的破天荒呀!

本體驗版可以玩到第3話,保存檔案可繼承到商品版。

http://dengekionline.com/elem/000/001/916/1916082/

『スパロボT』3話までプレイ可能な体験版が配信。DLC“周回プレイ支援パック”の詳細も公開

バンダイナムコエンターテインメントは、発売中のPS4/Nintendo Switch用ソフト『スーパーロボット大戦T』について、4月25日より体験版を無料配信しています。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 04-26-19 03:03 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-19, 08:54 AM   #1014
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
大家好。溫馨提示大家。

今天 HK/JP PSN PS4 可以 FREE DL DEMO 。

1.1GB ,笨大今次真的破天荒呀!

本體驗版可以玩到第3話,保存檔案可繼承到商品版。

機戰都要體驗版? 又唔係唔知點玩..

不過我未買.. thanks DL DEMO
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-19, 01:50 PM   #1015
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
其實有demo同無demo應該對銷售無咩大幫助,但有總好過無。
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-19, 01:56 PM   #1016
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
佢更新,更新個demo???

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] スーパーロボット大戦 X | PS4,PSV | 發售中 chow263 電視遊戲討論版 521 04-19-18 12:04 AM
[多機種] Birthdays the Beginning︱PS4/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 9 01-09-18 07:32 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 05:23 PM

手機版 | APP版