Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-29-18, 11:36 AM   #1826
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
飯團匠人?
Musuhi?

幾煩下
由手機版發出
飯團係最煩既任,建議拎晒d料返工係車分個joycon出黎襟
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-18, 12:13 PM   #1827
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
有七冰的話盡快玩先,好地獄(好花時間,要一整日,24小時先完得到)……但比甜品師匠同飯團匠人易N倍

加幸運去9XX再抽石會易抽(懷疑rare係同人物的能力掛勾)

姊妹、伊吹、石榴、螢都唔錯
有七冰
點?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-18, 12:17 PM   #1828
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
有七冰的話盡快玩先,好地獄(好花時間,要一整日,24小時先完得到)……但比甜品師匠同飯團匠人易N倍

加幸運去9XX再抽石會易抽(懷疑rare係同人物的能力掛勾)

姊妹、伊吹、石榴、螢都唔錯
七冰三個第4級訓練唔做得唔得?因為冇同時合乎武器&屬性條件嘅黑人。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-18, 01:33 PM   #1829
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
聽聞去到第八章,主角有吸取神劍技能,係咪真嫁

舊 01-29-18, 03:10 PM   #1830
HM

引用:
作者: chrischun 查看文章
聽聞去到第八章,主角有吸取神劍技能,係咪真嫁
...
只係開放主角一個可以裝備全部角色既劍,包括伽具土呢d綁定特定角色既劍
舊 01-29-18, 03:13 PM   #1831
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
七冰三個第4級訓練唔做得唔得?因為冇同時合乎武器&屬性條件嘅黑人。
可以
佢目標是儲證明(每項都要儲夠80-90個),到取得一定證明後,就會有表演任務,之後大約每一個都到8X-9X左右再去做表演就過關

此篇文章於 01-29-18 03:20 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-18, 03:14 PM   #1832
RPG之鬼

引用:
作者: HM 查看文章
...
只係開放主角一個可以裝備全部角色既劍,包括伽具土呢d綁定特定角色既劍
係咩?

點數搶唔到白虎既,佢話我不能換上首位神劍

舊 01-29-18, 03:18 PM   #1833
RPG之鬼

引用:
有七冰
點?
佢要玩表演個任務
任務分為三項,每項10分鐘
最初完成一次只取得1點
隨著取得證明越多,可做的表演任務會升級
去到第3、4級做一次同是10分鐘但可以取得兩點
去到大約70幾點時會有第五級出黎
目標是將果三項能力都取得80-90點左右再找表演就可以過關

因此努力的話一天24小時不停地玩應該可以過得到……(我已經玩了成個星期)

舊 01-29-18, 04:46 PM   #1834
HM

引用:
係咩?

點數搶唔到白虎既,佢話我不能換上首位神劍
...
將主線綁定劍調去第2/3位就可以俾主角裝上去
係,好唔方便

白虎就將妮亞變做劍就連調位都唔駛
不過1.02版有bug
妮亞既劍有機會係清單顯示唔到(只係顯示唔到,唔係消失)
官方認左錯,1.03會修正,叫大家忍耐下
舊 01-29-18, 04:49 PM   #1835
HM

另外暫時唯一除唔到既劍就只有...
大波老婆
舊 01-29-18, 04:55 PM   #1836
RPG之鬼

引用:
另外暫時唯一除唔到既劍就只有...
大波老婆
呢個就係

正宮同老婆的分別

舊 01-29-18, 05:53 PM   #1837
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004

MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-18, 05:55 PM   #1838
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
佢要玩表演個任務
任務分為三項,每項10分鐘
最初完成一次只取得1點
隨著取得證明越多,可做的表演任務會升級
去到第3、4級做一次同是10分鐘但可以取得兩點
去到大約70幾點時會有第五級出黎
目標是將果三項能力都取得80-90點左右再找表演就可以過關

因此努力的話一天24小時不停地玩應該可以過得到……(我已經玩了成個星期)
七冰係你遲抽到會好頹但係早抽到就會升得好順兼送一堆10mins任
對往後幫其他blade學技好有幫助
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-18, 05:58 PM   #1839
RPG之鬼

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
太好了
先前看圖面相似為結宮出唔到,依家安心咗

舊 01-29-18, 06:15 PM   #1840
fortel
Game Master

引用:
太好了
先前看圖面相似為結宮出唔到,依家安心咗
雖然訂左,不過面貌真係怪怪地,好包包面
舊 01-29-18, 06:19 PM   #1841
RPG之鬼

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
七冰係你遲抽到會好頹但係早抽到就會升得好順兼送一堆10mins任
對往後幫其他blade學技好有幫助
如果係咁好就唔會係抽啦

舊 01-29-18, 06:29 PM   #1842
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
頭油太勁

點都好
一定要出埋大婆二號
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-18, 10:16 PM   #1843
chrischun
Juliuscrui

有樣嘢唔明,點解有時入旅館有得升級有時無

舊 01-30-18, 12:13 AM   #1844
RPG之鬼

引用:
有樣嘢唔明,點解有時入旅館有得升級有時無
通常任務或傭兵任務會加EXP,但這個EXP是需要在旅館休息才會加,當作BONUS吧
每升一級需要一定EXP,如果上述EXP不足當然便升不到了。

舊 01-31-18, 07:23 AM   #1845
chrischun
Juliuscrui

引用:
...
我比較猪,照你咁講,我到時候用邊個去抽神劍都無所謂吧

舊 01-31-18, 12:12 PM   #1846
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
我比較猪,照你咁講,我到時候用邊個去抽神劍都無所謂吧
其他人照舊唔可以任換,主角讓比其他人一樣要貴重品

不過結論嚟講的確係主角之外邊個抽都無所謂,反正邊個抽到乜嘢你控制唔到
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-18, 07:27 AM   #1847
chrischun
Juliuscrui

請問一下,二周目會多左D乜,見一周幾個神劍任務都比較煩,要刷水晶去集齊屬性,二周目有無承續返一周所有裝置及神劍嫁

舊 02-02-18, 08:01 AM   #1848
fortel
Game Master

引用:
請問一下,二周目會多左D乜,見一周幾個神劍任務都比較煩,要刷水晶去集齊屬性,二周目有無承續返一周所有裝置及神劍嫁
呢隻GAME係無二周目
舊 02-02-18, 09:26 AM   #1849
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: fortel 查看文章
呢隻GAME係無二周目
公佈咗將會有二週目。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-18, 10:23 AM   #1850
fortel
Game Master

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
公佈咗將會有二週目。
出左再算啦,上次D DLC真係

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 10:04 PM

手機版 | APP版