Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-11-16, 01:58 PM   #901
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
原來又改左不支援pc?

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 01:59 PM   #902
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
原來又改左不支援pc?
一開始講係發售之後先會考慮支援

舊 10-11-16, 02:23 PM   #903
stcdavidhk

ic,其實想問好耐,我見佢介紹普通一般game係咪可以當mon用?

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
舊 10-11-16, 02:24 PM   #904
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
ic,其實想問好耐,我見佢介紹普通一般game係咪可以當mon用?
是可以的!!
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 02:52 PM   #905
stcdavidhk

引用:
作者: ayane123 查看文章
是可以的!!
咁已經值得我買,家中電視多人用

舊 10-11-16, 03:18 PM   #906
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: pet3 查看文章
970 都要成2600
i5 6500 1500
用這種卡的板也要1600到吧
ddr4 ram 當1200 好了
火牛也要600-800 吧
ssd 900到
機身 這個不太懂 當400好了

HTC VR 8000
遊戲價錢 800 當玩住一隻計

還有沒有其他未加?

一下子玩這個成本好貴
仲970?!
有心玩最少都1060啦宜家

舊 10-11-16, 03:22 PM   #907
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
970 都要成2600
i5 6500 1500
用這種卡的板也要1600到吧
ddr4 ram 當1200 好了
火牛也要600-800 吧
ssd 900到
機身 這個不太懂 當400好了

HTC VR 8000
遊戲價錢 800 當玩住一隻計

還有沒有其他未加?

一下子玩這個成本好貴
但P4 Neo+VR+Cam+Move其實唔爭好多
反正玩既game唔同,買晒佢就得

舊 10-11-16, 03:38 PM   #908
ayane123

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
但P4 Neo+VR+Cam+Move其實唔爭好多
反正玩既game唔同,買晒佢就得
其實唔爭好多????

ps4 pro$3180 PSVR連CAM版$3480 兩支MOVE $298 X2=$7256

$7256一部htc vive都買唔到喎
舊 10-11-16, 03:42 PM   #909
忍者

咁所有review htc vive 表現都比PS VR好
又唔係apple to apple
咁冇得比喎

舊 10-11-16, 03:48 PM   #910
ayane123

引用:
作者: 忍者 查看文章
咁所有review htc vive 表現都比PS VR好
都唔會同價囉
價錢同質數是正比當然的

我都唔覺得PSVR質素好高
舊 10-11-16, 03:49 PM   #911
ゆり

註冊日期: Nov 2004
咸濕是要比錢的

舊 10-11-16, 03:50 PM   #912
kanone
Game Master

htc 副vive唔岩戴眼鏡人仕用
但psvr 戴眼鏡都無問題
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 03:51 PM   #913
忍者

所以其實我想試htc vive多過PS VR...
不過宜家部DESKTOP好地地冇原因去換機(I7 2600, 上年年頭換左GTX960 4G)
兼且唔知火牛咩火數所以唔敢再上喇

PS VR我連兩個波都有,係差個頭盔咋...冇可能唔入啦

引用:
作者: ゆり 查看文章
咸濕是要比錢的
紳士GAME我寧願睇紳士片

舊 10-11-16, 04:47 PM   #914
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: kanone 查看文章
htc 副vive唔岩戴眼鏡人仕用
但psvr 戴眼鏡都無問題
我戴眼鏡,好OK喎!

有個朋友不停求我讓套PSVR比佢先...
唔知第二水要等幾耐呢..?

舊 10-11-16, 04:52 PM   #915
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 忍者 查看文章
仲970?!
有心玩最少都1060啦宜家
上頁D人講970就得既....

不過PC版咁貴
真的等下代比較好

ps4那個本身咩都有
係差vr本體 3200 先即買

畢竟PC 日系遊戲
唔係VR要咁高機能
我直接iMAC就玩到嘛

公布左夏日課堂的CV未?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 05:04 PM   #916
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
上頁D人講970就得既....

不過PC版咁貴
真的等下代比較好

ps4那個本身咩都有
係差vr本體 3200 先即買

畢竟PC 日系遊戲
唔係VR要咁高機能
我直接iMAC就玩到嘛

公布左夏日課堂的CV未?
970係最低要求,建議1070/1080
1060快970唔係太多

舊 10-11-16, 05:25 PM   #917
kanone
Game Master

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
我戴眼鏡,好OK喎!

有個朋友不停求我讓套PSVR比佢先...
唔知第二水要等幾耐呢..?
玩過2次都覺得唔舒服
1次商場demo
1次台場vr zone
舊野向前墜壓住副眼鏡 又好鬼焗

psvr 玩過1次全程都無唔舒服 同果d軟膠無海綿甘焗
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 05:49 PM   #918
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: kanone 查看文章
玩過2次都覺得唔舒服
1次商場demo
1次台場vr zone
舊野向前墜壓住副眼鏡 又好鬼焗

psvr 玩過1次全程都無唔舒服 同果d軟膠無海綿甘焗
有無重新較過條帶?
我估因為條帶本身係個無戴眼鏡既人較落
我試過戴眼鏡玩又試過戴con玩,差唔多即~

舊 10-11-16, 05:50 PM   #919
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=Mm4zdUKwLCU 設置篇
https://www.youtube.com/watch?v=T1YQdDT6Mdk 遊玩空間篇
引用:

安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 06:29 PM   #920
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: teealpha 查看文章
SONY之前唔係講過話會考慮令PSVR支援電腦咩
正路都係寫個driver之嘛,雖然SONY既軟驅編程能力不嬲都只有被人嘲的份
引用:
Q: Can I use PS VR with my PC or Mac?
No, PS VR is designed to work with PS4.

http://blog.us.playstation.com/2016/...-ultimate-faq/
官方FAQ話無PC份

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-16, 11:21 PM   #921
redcreature
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2007
New title - 美少女夢工場 VR
http://gnn.gamer.com.tw/2/138392.html
redcreature 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 02:11 AM   #922
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
曾經既VIVE用家, 因為本身已有部執相pc機行緊i5 6600k@4.4Ghz + gtx1080
所以投入既成本唔算大好多倍

vive令我會賣既最大問題係超多線..

兩個定位器既變壓器
hub 有一條變壓器, 一條顯卡DP去mDP入hub, 一條接電腦usb

根住再一條特長線去vive本體.

真係煩到傻左, 每次玩完都pack又煩, 每次都要cal一次定位..

放晒係度又俾屋企人話.

雖然個兩個controller 同move 比真係完全唔同次元..

但真係太煩了.. 7k5入, 6k放走左/
X&Y 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 05:10 AM   #923
Lure
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDHunter_Lure
https://store.playstation.com/#!/en-...IRTUALREALITYG

可以 Download 定啲 Demo
Lure 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 11:09 AM   #924
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
https://eshop.asia.playstation.com/zh_HK/history

話說
你們在這網址睇唔睇到自己的訂單?

我登入了都睇唔到

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 11:56 AM   #925
Amuro0093

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
新Move 居然仲係用USB MINI, ha ha
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
SONY HMZ T3 3D 頭戴式顯示器 nds 買賣專區 0 09-05-16 12:38 PM
[ETC] PlayStation 4 in 3D 神祕人1號 電視遊戲討論版 33 01-15-09 01:19 AM
[爆笑] PlayStation 9 nakakula 電視遊戲討論版 18 05-27-06 12:41 AM
Want Fix the playstation........ Orage 電視遊戲討論版 0 03-22-05 09:12 PM

現在的時間是 04:57 PM

手機版 | APP版