Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-20-10, 05:45 PM   #1
IGNIS
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
唔知咁樣做會唔會好怪,求各位請教

是咁的,小弟突然好想去識一個女仔,但係唔知應該從何入手
煩請各位俾一點意見

話說果位女仔其實又唔可以話係完全唔認識,佢係我既舊同學
我同佢都同班好多年了,中學時期幾乎每年都同班
只係我同她都無主動向對方講野(汗

而家事隔一年,係某一日既舊同學聚會之中又撞番
令我又有d想去重新認識佢,其實以前都對佢有一dd好感
只係以前當我發現自己對佢有少少感覺的時候,都已經係離校既時候了
之後落嚟畢業後既一年,我係其他學校讀過一年書
我同她亦不約而同地再一次同班
不過我竟然無把握機會再認識佢一次,
而家過左一年時間,我有d想去再認識佢,
只不過係我完全諗唔到應該用咩方法
我係就係有佢msn,但係佢並唔知道我有
如果而家我add佢msn會唔會好突然?
我怕俾佢以為我立心不良
同埋就算add左msn,我都唔知應該同佢講咩好...
請各位指教一下小弟......
IGNIS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-10, 05:50 PM   #2
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003

投其所好~

舊 03-20-10, 10:58 PM   #3
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
有無朋友、舊同學有佢fb 呢?
先add fb 、再多d o係對方fb 留言傾偈,
之後先再扮問拎msn 喇。

如果而家直接add msn ,
你首先要諗,對方可能會問你係邊個、甚至唔知你係邊個而唔add 你,
然後又會問,你點解會有我o既msn .......
當然你可以話某個你同佢都識o既同學俾你o既,
但你要同果位同學夾定說話囉? ~ ~

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-10, 11:12 PM   #4
安已不

註冊日期: Apr 2009
-DEL-
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-10, 02:53 AM   #5
IGNIS

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: Middle 查看文章
有無朋友、舊同學有佢fb 呢?
先add fb 、再多d o係對方fb 留言傾偈,
之後先再扮問拎msn 喇。

如果而家直接add msn ,
你首先要諗,對方可能會問你係邊個、甚至唔知你係邊個而唔add 你,
然後又會問,你點解會有我o既msn .......
當然你可以話某個你同佢都識o既同學俾你o既,
但你要同果位同學夾定說話囉? ~ ~
其實,我好耐之前已經add左佢fb嫁喇
而佢msn讀寫左係fb度
咁樣的話仲會唔會好突然?
我之所以想add佢msn而唔係係fb同佢講野
係因為我覺得係fb實左有點揚,
咁耐無見無啦啦係咁係fb同佢講野好似擺明同全世界人講我對佢有興趣
至於我同佢都識既同學,同佢fd而我又有少少交情既人
其實得一個咁大把,而且果個人又算係同個女仔比較fd,
要佢夾口供應該無可能,所以我先諗我add唔佢好

請各位指教
(如果有女user可以出嚟講下仲好,我好想知如果係咁既情況
女仔會有d咩諗法/感想)
IGNIS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-10, 05:28 AM   #6
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: IGNIS 查看文章
其實,我好耐之前已經add左佢fb嫁喇
而佢msn讀寫左係fb度
咁樣的話仲會唔會好突然?
我之所以想add佢msn而唔係係fb同佢講野
係因為我覺得係fb實左有點揚,
咁耐無見無啦啦係咁係fb同佢講野好似擺明同全世界人講我對佢有興趣
......
咁你add 佢喇,起碼你都有理由點解知人地msn 喇。 ~_~
叫你試下o係fb 同佢傾偈,唔係等於要好密咁傾,
譬如見到佢status o既話題咁o岩o岩傾o既話、去搭一兩句咀,
起碼等對方同你從新有d 接觸、
為將來add msn 做d 心理準備ja 。

btw ,當平常心去識返個舊朋友,
可能會更易發展。 =)

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-10, 07:52 PM   #7
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
好多3唔識7既人都會ADD FB架啦

舊 03-22-10, 01:27 AM   #8
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
FB 可以send個人message
留言係wall就會個個佢既FD同你既FD睇到
個人信息就應該唔會.
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-10, 04:31 AM   #9
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
人地比得FB,又寫得個msn
就預人add架啦

你又係舊同學身份,邊會無啦啦
你地仲可以傾返D舊陣時同班既野
不知幾好啦

傾傾下又可以出黎飯局下
同台仲可以SMS

就算你係佢wall留言,對全世界講你對佢有興趣
係有興趣,無人諗得咁快係男女朋友囉

舊 03-23-10, 03:47 PM   #10
GP999
Junior Member
有回憶,歌更動人

註冊日期: Jul 2002
個人覺得既然已有fb, 就應該從呢個途徑延伸落去, 係入面send個msg問下近況, 講返對上次見面d野, 講下講下就問下不如msn傾跟住先add msn感覺會好d... 然後之後就自己再執生見步行步

最緊要係自然

但就是喜歡沉瀝在那一點點的甜蜜和快樂之中。
GP999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-10, 01:16 PM   #11
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
1) 先在fb上了解目標人物的喜好, 例如她喜歡玩pet society, 你又去玩, 但唔好太刻意. 然後佢有咩有關呢個game的update, 你可以re下你玩成點, 跟住re到10次8次, pm佢問下嘢. 搵d 佢會識答的問題來問. 例如:
"我細佬想入你讀間U, 唔知其實難唔難入?"
"過幾個星期約左朋友去XX區, 你以前好似都住嗰頭, 有冇咩好嘢食?"

2) 同佢變成普通朋友之後, 先了解佢有冇男朋友, 即係了解敵方陣營.
3) 借故約出來, 借東西, 經過佢公司/學校附近, 什麼都行. 唔夠胆就做搞手, 約一大堆人出來. 然後整個機會落單.
4) 大約去到呢個時候你會知佢點你點. 再看看有沒有機會. 我個人強烈認同男未婚女未嫁, 市場上是人人平等的.

加油!!
shiro_b 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:55 AM

手機版 | APP版