Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 01-25-10, 05:33 PM   #1
R4lauchai
Junior Member

註冊日期: Dec 2009
口密

你地會唔會將自己bf/gf o既私事講比你o既好朋友聽? e.g.家事
如果你bf/gf咁做你會唔會嬲.

舊 01-25-10, 09:48 PM   #2
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
要睇係咩事喎,
同埋睇下好朋友係咪有知道o既必要

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-10, 03:22 PM   #3
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
佢唔知道你無講俾佢聽咪無得嬲囉 b

舊 02-04-10, 03:59 PM   #4
R4lauchai

引用:
作者: Middle 查看文章
要睇係咩事喎,
同埋睇下好朋友係咪有知道o既必要
其實唔係咩唔見光既事,
係我屋企人賣咗樓賺咗一筆, 當中亦有關一啲結婚既事, 好覆雜,

有一日同一大班人食飯,
佢有個friend, 我唔熟既, 突然問我呢件事,

我有少少反感.

舊 02-04-10, 10:11 PM   #5
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
我唔會。
相反嚟講,朋友既家事都唔會比bf/gf知。

舊 02-05-10, 11:57 AM   #6
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
引用:
作者: R4lauchai 查看文章
其實唔係咩唔見光既事,
係我屋企人賣咗樓賺咗一筆, 當中亦有關一啲結婚既事, 好覆雜,

有一日同一大班人食飯,
佢有個friend, 我唔熟既, 突然問我呢件事,

我有少少反感.

結婚既事係指你同你女友既結婚?,咁結婚係兩個人既事,講俾朋友知都唔算過份既
================
我自己基本上好少講,會講既都係d小事 / 搞笑事之類
我知我太太底線係邊,唔過火就ok

好多時呢個係溝通問題,你唔鍾意~不如同你女友講番件事~話佢知你唔鍾意佢同人講囉
成件事最錯就佢個 firend,做乜咁蠢問番你丫,
一係就佢真係咁蠢,一係就佢覺得件事唔係咁私隱囉

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-10, 07:48 PM   #7
R4lauchai

引用:
作者: 司狼神威 查看文章
結婚既事係指你同你女友既結婚?,咁結婚係兩個人既事,講俾朋友知都唔算過份既
================
我自己基本上好少講,會講既都係d小事 / 搞笑事之類
我知我太太底線係邊,唔過火就ok

好多時呢個係溝通問題,你唔鍾意~不如同你女友講番件事~話佢知你唔鍾意佢同人講囉
成件事最錯就佢個 firend,做乜咁蠢問番你丫,
一係就佢真係咁蠢,一係就佢覺得件事唔係咁私隱囉
只係我阿哥結婚GE事....
我講比我女人聽都係當閑聊...同埋信任佢, 因為我當佢半個家人,

但由一個唔熟GE人口中講出黎我真係有D反感...

舊 02-05-10, 07:51 PM   #8
R4lauchai

我已經同佢講左我GE不快同反感,
佢回我一句: 又唔係唔見得光,
跟住話下次唔講...

舊 02-09-10, 12:15 PM   #9
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
引用:
只係我阿哥結婚GE事....
我講比我女人聽都係當閑聊...同埋信任佢, 因為我當佢半個家人,

但由一個唔熟GE人口中講出黎我真係有D反感...

引用:
我已經同佢講左我GE不快同反感,
佢回我一句: 又唔係唔見得光,
跟住話下次唔講...
咁佢都當閑聊講俾朋友知都唔出奇,有時佢都冇心既,
而且大家心態唔同,唔係輕重之分既問題,溝通先最實濟

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:14 AM

手機版 | APP版