Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 11-26-09, 11:18 AM   #26
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Seppie 查看文章

good topic

成熟男人係有一種因為人生閱歷豐富而散發出既沉著冷靜既氣質架~!!
禁講都係年齡同經驗問題
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-09, 04:42 PM   #27
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: stephen1980 查看文章
禁講都係年齡同經驗問題
都可以咁講
所以各位男士最好趁後生,見多d野知多d野
唔關自己事嘅都志在知左先

就算唔係為追女,做人都需要見多識廣

舊 11-26-09, 11:52 PM   #28
小Tam
Game Master
~~希羅妻~~

註冊日期: Mar 2002
我想比自己更鎮定、更勇敢、更果斷、更有承擔地解決事情的,
又不會太口花的便是最好~

舊 11-27-09, 03:39 AM   #29
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: stephen1980 查看文章
大家覺得點樣先可以比女仔覺得你係成熟既男仕
成熟?
有肚腩同禿頭多數就係成熟的男士了~!

不過,成功的男士多數比我的感覺係生活無憂,
有自己的住處(係HK呢點好重要)、年輕的時候已經結婚生仔,
同埋有領導才華(管理階層?!)。

不過通常呢D"筍盤"一早已經上岸,唔會好似樓主咁問。

舊 11-27-09, 06:47 AM   #30
Gary~K
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
成熟?
有肚腩同禿頭多數就係成熟的男士了~!

不過,成功的男士多數比我的感覺係生活無憂,
有自己的住處(係HK呢點好重要)、年輕的時候已經結婚生仔,
同埋有領導才華(管理階層?!)。

不過通常呢D"筍盤"一早已經上岸,唔會好似樓主咁問。
好難講既…機場…

我近年覺得心靈上既修為比物質上更要,即係能夠照顧自己既同時,重要有包容另一半既能力,
但如果成日都keep住一種過份成熟既想法,反而會悶親另一半,邊個想拖住個仲老餅過老豆既情人出街呢?

不過,肚腩同禿頭的確係種幾客觀既指標
Gary~K 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-09, 11:19 AM   #31
walker3600
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
其實一個人成唔成熟係睇佢既思想同行為
睇一個人佢平時說話,解決問題,對事物既睇法等先可以知道佢成唔成熟

有錢有車有樓最多可以話佢係成功男士, 但都可以唔成熟
walker3600 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-09, 11:27 AM   #32
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 小Tam 查看文章
我想比自己更鎮定、更勇敢、更果斷、更有承擔地解決事情的,
又不會太口花的便是最好~
唔怪知我唔係啦,我死淨把口

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-09, 07:07 PM   #33
小Tam
Game Master
~~希羅妻~~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
唔關事架

舊 11-28-09, 12:54 AM   #34
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
努力搵多d錢就可解決了
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-09, 08:28 AM   #35
GimGim

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Seppie 查看文章
成熟男人係有一種因為人生閱歷豐富而散發出既沉著冷靜既氣質架~!!
引用:
作者: Gundam MK-2
都可以咁講
所以各位男士最好趁後生,見多d野知多d野
唔關自己事嘅都志在知左先
就算唔係為追女,做人都需要見多識廣
good one, if this is facebook i will `like` this

此篇文章於 11-28-09 08:35 AM 被 GimGim 編輯。
GimGim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 02:46 AM   #36
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
我外表好有男人味 但一玩起上來會變番1X 咁點
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 02:27 PM   #37
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: liverwan 查看文章
佢有問題,你要識幫佢解決(有錢)
佢有心事,你要聽佢傾訴(有時間)
佢要人陪,你要即刻出到黎(有錢)(有時間)(有車)
中晒
不過要補充
安全感=愛情+麵包

舊 12-03-09, 03:15 PM   #38
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
(有錢)(有時間)(有車)
=========
覺得似觀音兵多過似成熟型男仕....

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 03:22 PM   #39
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
哈哈,禁講二世祖一定唔錯了
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 09:19 PM   #40
kimiko
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
好似吳彥祖咁~~~
kimiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 09:37 PM   #41
墨魚燒賣
Game Master

註冊日期: Dec 2002
成熟型男仕--> 我第一個想法就係唔會成日掛住打機, 買FIGURE既人.

我心目中成熟型男仕唔一定要有車有樓大把錢, 反而應該係EQ夠高, 講野中POINT有見地, 人生閱歷豐富, 無論咩話題都可以搭到兩咀既人~~

日文唔流利但又0係日本銀座做緊會計既人
墨魚燒賣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-09, 06:47 PM   #42
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
古天樂雖然玩玩具
但我都覺佢係成熟型喎
賺到$,又買house, 比屋企人住,
又冇乜緋聞

舊 12-15-09, 10:39 PM   #43
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: IamO 查看文章
古天樂雖然玩玩具
但我都覺佢係成熟型喎
賺到$,又買house, 比屋企人住,
冇乜緋聞
不過今年真係無...
因為今年佢無咁多產了

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:18 PM

手機版 | APP版