Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21  ... 最後
電視遊戲討論版>[PS5,PS4,PC] Ghost of Tsushima Director's Cut
D.K. 11:14 AM 08-04-20
作者: whassupbun:
YouTube有人玩air juggle, 用腳踢到敵人飛起之後即刻用箭慢動作狂射佢, 有人話咁都解到杯, 因為計你踢起左然後佢死就OK
我證實唔到, 因為已經解左杯, 你可以試試

已解, 剛爆機跑過一兩個大寨唔見有蒙古兵, 以為全部都冇
點知細寨係有兵, 咁爬上高處等佢地上黎斬兩下就踢, 完成
歌絲˙暮斯 10:13 AM 08-07-20
呢個時候佢地又會話元係外族,唔關中國事
由手機版發出
darkvolver 10:23 PM 08-09-20
踢人落街個成就原來中島便可以完成.....話說有一個主線係要幫五郎隻船開路出公海。

主角去到最後要爬塔.........上到去因為弓兵關係.....結果一踢KO...
pet3 08:32 AM 08-10-20
作者: darkvolver:
踢人落街個成就原來中島便可以完成.....話說有一個主線係要幫五郎隻船開路出公海。

主角去到最後要爬塔.........上到去因為弓兵關係.....結果一踢KO...

下島任何時間都已經做到
過3米就跌得死(平時我地跳黎跳去扣hp的高度)
普通野生戰 引發戰鬥後
即跑高少少 之後撞/踢都得
darkvolver 09:06 AM 08-10-20
作者: pet3:
下島任何時間都已經做到
過3米就跌得死(平時我地跳黎跳去扣hp的高度)
普通野生戰 引發戰鬥後
即跑高少少 之後撞/踢都得
最大的問題是解踢個術要打mini boss....要時間....
pet3 09:40 AM 08-10-20
最大的問題是解踢個術要打mini boss....要時間....
其實撞都得
撞唔洗等頭目
一開始幾點就有

還有不要直接殺頭目
可以暗中按觀察(加1點) 之後再殺(加1點)
真!DC 07:31 AM 08-10-20
第二章中
境井家件家傳鎧甲造型好格格不入
大嬸竟然有姬情
由手機版發出
風間鈴木仁 10:13 PM 08-10-20
https://www.gameapps.hk/news/40500/Ghost-of-Tsushima

日本網民發現《對馬戰鬼》竟取材自某中國電影?

Sucker Punch Productions 開發,SIE 發行的動作遊戲《對馬戰鬼》成為大熱新作,遊戲話題被網民廣泛討論,最近日本討論區就流傳著《對馬戰鬼》與多部中國動作電影取景很相似。
真!DC 11:10 PM 08-11-20
玩到第三章
雖然預計之內但好鍾意哩種不被理解與世界為敵劇情

志村:畫面唔好睇會失民意
蒙古軍:拉一派打一派共享大元區繁榮

由手機版發出
風間鈴木仁 01:14 AM 08-13-20
https://www.gameapps.hk/news/40546/G...shima-Art-Work

《對馬戰鬼》美術設定大公開 藝術中的對馬世界

SIE 旗下人氣動作遊戲《對馬戰鬼》,官方於 ArtStation Magazine 網站上公開了大量遊戲的美術設定圖,玩家們可以觀賞出自不同藝術家手筆的《對馬戰鬼》世界。

2.
https://www.gameapps.hk/news/40551/Ghost-of-Tsushima

《對馬戰鬼》豪華下載版升級包現已出爐 更豐富享受復仇之旅

SIE 宣佈《對馬戰鬼》(Ghost of Tsushima) 的豪華下載版升級包現已推出,玩家可以使用港幣 $100 在 PS Store 購買升級包,把你的遊戲升級至豪華版!

現在已更新到 1.06。
風間鈴木仁 01:00 AM 08-14-20
作者: 風間鈴木仁:
https://www.gameapps.hk/news/40546/G...shima-Art-Work

《對馬戰鬼》美術設定大公開 藝術中的對馬世界

SIE 旗下人氣動作遊戲《對馬戰鬼》,官方於 ArtStation Magazine 網站上公開了大量遊戲的美術設定圖,玩家們可以觀賞出自不同藝術家手筆的《對馬戰鬼》世界。

2.
https://www.gameapps.hk/news/40551/Ghost-of-Tsushima

《對馬戰鬼》豪華下載版升級包現已出爐 更豐富享受復仇之旅

SIE 宣佈《對馬戰鬼》(Ghost of Tsushima) 的豪華下載版升級包現已推出,玩家可以使用港幣 $100 在 PS Store 購買升級包,把你的遊戲升級至豪華版!

現在已更新到 1.06。
更新2.新聞。
風間鈴木仁 11:31 AM 08-15-20
https://www.gameapps.hk/news/40577/Ghost-of-Tsushima

訪問漏透《對馬戰鬼》續作可能有多人元素

《對馬戰鬼》是Sony在本世代賣得最快的新IP,發售頭三天銷量超過了240萬套,似乎續作已經是跑不了的事情。Sucker Punch遊戲總監Nate Fox在接受GamesBeat採訪時暗示續作《對馬戰鬼》可能會有多人模式。
holsety 12:40 PM 08-15-20
續作,正。以後唔洗玩育碧ac
darkvolver 01:08 PM 08-15-20
作者: holsety:
AC好像god of war禁...去到盡頭,沒有突破空間.....不要怪Ubi / santa monica...
qwe 07:12 PM 08-15-20
作者: holsety:
反而唔覺佢刺客,同埋正面打正好多
ericwpk 08:48 PM 08-15-20
尋日爆左, 今日白金埋, 唯一不滿係入面 D BOSS 戰比較平淡.
真!DC 06:56 PM 08-15-20
終於爆機兼第一隻白金左既game
哩隻d杯除左一兩個比較奇怪其他都順住玩晒d副任就有唔洗特別為做而做

隻game劇情氣氛好正
當初因為見戰鬥動作好帥先買
結果預想以上好好玩

當初睇dgame評感覺讚都就住就住
覺得game評人都受左TLOU2事件影響唔敢讚太多驚又奶野
由手機版發出
Sar8 09:23 PM 08-15-20
作者: 真!DC:
終於爆機兼第一隻白金左既game
哩隻d杯除左一兩個比較奇怪其他都順住玩晒d副任就有唔洗特別為做而做

隻game劇情氣氛好正
當初因為見戰鬥動作好帥先買
結果預想以上好好玩

當初睇dgame評感覺讚都就住就住
覺得game評人都受左TLOU2事件影響唔敢讚太多驚又奶野
由手機版發出
成隻驚個方向都好集中
做既所有野都係為左光復對馬島而做
唔會好似好多sand box明明有好重要既野搞就去左玩咁
darkvolver 10:37 PM 08-15-20
大家玩得真快....我現在先去到海之島拿番家族的甲....
darkvolver 09:35 AM 08-16-20
家族件甲都係一般般.......用番吾作算數。
qwe 10:11 AM 08-16-20
家族件甲都係一般般.......用番吾作算數。
初期用武家
後期用吾作,配埋天照大神護符根本無限血
對峙用境井
潛入用旅人>戰鬼>蒙古
爆機後旅人收集
隻Game換甲都算方便,非常User friendly

話時話對決時唔覺武家/蒙古有加防

其他真係無乜用
真!DC 11:04 AM 08-16-20
家傳甲因為樣唔靚,第二章主要都用吾作
到後期因為劇情意義都用戰鬼甲

反而唔知毒箭有乜用
彈數少射程又唔係遠
反正用弓爆頭都係一發死點解唔用弓
射程遠又易執
由手機版發出
Dyhalt Rushifar 12:58 PM 08-16-20
作者: 真!DC:
家傳甲因為樣唔靚,第二章主要都用吾作
到後期因為劇情意義都用戰鬼甲

反而唔知毒箭有乜用
彈數少射程又唔係遠
反正用弓爆頭都係一發死點解唔用弓
射程遠又易執
由手機版發出
有頭盔既爆唔到,同埋敵人見到中毒死會驚。
家傳用黎一騎對五。

不過最無腦既應該劍聖無限紫電SET,真係完全唔知自己做咩
darkvolver 01:00 PM 08-16-20
剛剛要打tailer個政子夫人....都幾有feel
Head Shooter 01:15 PM 08-16-20
作者: Dyhalt Rushifar:
有頭盔既爆唔到,同埋敵人見到中毒死會驚。
家傳用黎一騎對五。

不過最無腦既應該劍聖無限紫電SET,真係完全唔知自己做咩
毒針/毒箭一樣穿唔到頭盔
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21  ... 最後

返回主題版面