Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-22-12, 11:58 AM   #101
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
同預計一樣,232主場排列下嘅結果。

韋二少真係好似巴洛迪利

點都好,恭喜熱火,
恭喜Battier,我覺得係你嘅出色防守改變左熱火嘅形勢!
魚伕 目前離線  
舊 06-22-12, 11:58 AM   #102
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
討厭歸討厭,LBJ今個finals打得好係一個事實,
第4節都不再手軟不再隱形,
起碼今年對佢我會比番個90度改變

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線  
舊 06-22-12, 12:03 PM   #103
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
依家睇返轉頭,馬刺真係有得打架,至少唔會咁輕鬆俾人爆籃底。
如果韋二少肯好似對馬刺最後嗰場咁,主力防守,結果未必係咁~

可惜世界係沒有如果的
魚伕 目前離線  
舊 06-22-12, 12:06 PM   #104
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
同意,我唔係憎熱火,係最憎LBJ個人同埋佢既打法。
今年lbj真係唔算黑人憎
3rd q時佢制止chalmers起哄 我覺得証明佢都成長左
至於打法
佢好克制自己唔亂射中距離 左右兩邊都剷入去或打背籃
同上年比真係完全唔同風格

比起heat
thunder果種打法我更唔鍾意
進攻就係靠三隻進攻之鬼自己發揮
個system有等於無
spurs咁樣輸比佢地發狂真係唔抵
JMi 目前離線  
舊 06-22-12, 12:09 PM   #105
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: JMi 查看文章
今年lbj真係唔算黑人憎
3rd q時佢制止chalmers起哄 我覺得証明佢都成長左
至於打法
佢好克制自己唔亂射中距離 左右兩邊都剷入去或打背籃
同上年比真係完全唔同風格

比起heat
thunder果種打法我更唔鍾意
進攻就係靠三隻進攻之鬼自己發揮
個system有等於無
spurs咁樣輸比佢地發狂真係唔抵
對照番個shoot chart,
LBJ終於明白自己最優勢係邊,
就係爆籃底,
Bosh拉空出去抽中距同間中抽3分仲幫得到heat

我的雜談小屋
舊 06-22-12, 12:14 PM   #106
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

同埋好似無咩人提,
LBJ大三元,11 reb全隊最高+2 block,
果然LBJ先係heat既SF、PF、C

我的雜談小屋
舊 06-22-12, 12:15 PM   #107
steve

註冊日期: Aug 2002
話我盲反都係咁話,真係睇唔起一個當打球星,年僅 25 歲就減薪組 big 3,仲要咩都冇留番俾騎士,
仲要做 show 咁係節目上宣佈...
就算拎幾多 champ 都睇唔起佢...
steve 目前離線  
舊 06-22-12, 12:20 PM   #108
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
咁想要冠軍指環又真係人之常情...
我諗冇人想好似t-mac咁....
忠義呢d野係每個人心中既重要性都唔同

弓起熱火
big3終於攞到champion
每場都有唔同既綠葉球員打起真係好難得, battier, chalmers, miller輪流發功

雷霆今場第3 quarter之後真係打到.... 進攻亂到爆, 守又守得差, 成隊都散曬, 真係睇到令人心傷
d timeout叫完都救唔到, 我覺得教練好大責任, kd同西書成場由頭到尾(唔計最後個4分幾鐘)冇休息過...
perkins比人話過就過又守唔到d 3分都唔換人...
6eo 目前離線  
舊 06-22-12, 12:34 PM   #109
才子
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
Juwan Howard 得左啦...

(`・ω・´)
才子 目前離線  
舊 06-22-12, 12:42 PM   #110
JMi

引用:
作者: steve 查看文章
話我盲反都係咁話,真係睇唔起一個當打球星,年僅 25 歲就減薪組 big 3,仲要咩都冇留番俾騎士,
都過去啦
同様道理bosh又要係多倫多過世?
而成件事最大得益係wade 但最少非議又係佢
wade先至係唔靠big3就唔會拎到冠軍果個
其實lbj想法係好單純 想同朋友一齊開心打下波咁
最邪惡 始終係wade
JMi 目前離線  
舊 06-22-12, 12:43 PM   #111
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
邊有得咁講呢?
第一的確係格食格,馬刺守唔住KD係一個事實,過唔到雷霆你掉轉頭睇幾多萬次都唔會有改變
第二馬刺籃底都唔見得有幾穩陣,TD已老,其餘數得出籃底硬既仲有邊個?
不過與其話馬刺頂得住籃底,不如話佢地D進攻戰術好過雷霆好多,打出黎至少有form。
引用:
作者: steve 查看文章
我都係因為咁而唔鍾意呢個所謂球星。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線  
舊 06-22-12, 12:43 PM   #112
JMi

引用:
作者: 才子 查看文章
Juwan Howard 得左啦...
莫非fab5第一隻?? jalen rose好似都無
JMi 目前離線  
舊 06-22-12, 12:45 PM   #113
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: JMi 查看文章
都過去啦
同様道理bosh又要係多倫多過世?
而成件事最大得益係wade 但最少非議又係佢
wade先至係唔靠big3就唔會拎到冠軍果個
其實lbj想法係好單純 想同朋友一齊開心打下波咁
最邪惡 始終係wade
都唔係吖,Wade以前拍奧尼爾都拎過冠軍指環啦。
又唔可以咁講。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線  
舊 06-22-12, 12:50 PM   #114
JMi

引用:
都唔係吖,Wade以前拍奧尼爾都拎過冠軍指環啦。
又唔可以咁講。
06 wade係07年傷完已經消失
果時佢場場都打到上場westbrook咁
今年都係嬴佢肯讓位比lbj打晒 得閒留力先爆下

最大功臣其實係bosh
無佢傷出 再及時返來 成隊波仲會好似對indianna咁 一盤散沙
JMi 目前離線  
舊 06-22-12, 01:11 PM   #115
ahleung
The One
Bannnned

Nike 即刻出廣告
http://www.youtube.com/watch?v=hjvn0...layer_embedded
ahleung 目前離線  
舊 06-22-12, 01:49 PM   #116
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: ahleung 查看文章
Nike: 你隻金雞終於生得出蛋

我的雜談小屋
舊 06-22-12, 01:51 PM   #117
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
其實姚明時代已經覺得 Battier 唔錯
唔係 d 好高調O既球員
但肯搏命都交到功課
利申: 我都係唔鍾意 james 同 bosh
但總決賽呢兩個打出比平時水準更高O既籃球
OKC 抵輸
ammms 目前離線  
舊 06-22-12, 03:41 PM   #118
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
成個系列賽都冇興趣睇
奶廷估唔到已經係近年興起得最成功既隊伍比人炒到咁

舊 06-22-12, 03:53 PM   #119
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
唉 ... 季初預左今年 heat 會 champ,但 playoff 又變左好似 pacers, celtics, spurs, okc 俾左假希望可以 stop 到 heat ... 最後都係失望

但 heat 真係實至名歸,LBJ 全季都保持穏定,唯一叫做失準係 vs celtics 時 ft 好差; 另外 heat 班綠葉交足貨,對手真係好難打

不過馬後炮咁講,okc 成日用外線球員 double team LBJ/wade 而搞到外線 wide open,最後仲要打起哂對手班後備係咪戰術有問題

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線  
舊 06-22-12, 04:08 PM   #120
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
唉 ... 季初預左今年 heat 會 champ,但 playoff 又變左好似 pacers, celtics, spurs, okc 俾左假希望可以 stop 到 heat ... 最後都係失望

但 heat 真係實至名歸,LBJ 全季都保持穏定,唯一叫做失準係 vs celtics 時 ft 好差; 另外 heat 班綠葉交足貨,對手真係好難打

不過馬後炮咁講,okc 成日用外線球員 double team LBJ/wade 而搞到外線 wide open,最後仲要打起哂對手班後備係咪戰術有問題
年輕球員總係失防守,是心態問題
二伍 目前離線  
舊 06-22-12, 04:11 PM   #121
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
唔知有冇老一輩O既球迷
我覺得有少少似當年魔術對火箭咁
O'neal 搭 penny 都係令人眼前一亮
ammms 目前離線  
舊 06-22-12, 04:14 PM   #122
JMi

咁様落去 下年應該又係heat嬴到尾
JMi 目前離線  
舊 06-22-12, 04:14 PM   #123
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: ammms 查看文章
唔知有冇老一輩O既球迷
當年我同學好祟拜 hadaway
ahleung 目前離線  
舊 06-22-12, 05:51 PM   #124
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: ammms 查看文章
唔知有冇老一輩O既球迷
少許啦~~~年輕拍擋就入Finals,
不過其實都唔使去到咁耐丫~~~
當年Lakers由Shaq + Nick + Jones到Shaq + Kobe + Rice咪一樣剃左好幾年光頭先3連霸~~
年輕人,要嬴大賽就要由輸大賽開始

我的雜談小屋
舊 06-22-12, 06:17 PM   #125
二伍

註冊日期: Sep 2002
好想知當打嘅Pippen守唔守到james
二伍 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
figma 討論區 vol.9 mikemike 收藏品討論版 1016 09-07-13 08:17 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM
NBA 討論區 VOL. 22 - NBA 2009 正式開鑼 ~~Where amazing happens ? 阿聰 體育版 990 01-20-09 12:44 PM
NBA Finals 2007 有線及Now直播時間表(全更新!!!) 魚伕 體育版 11 06-10-07 02:54 AM
NBA 討論區 VOL. 11 - 請轉到 NBA 討論區 VOL. 12 繼續討論 阿聰 體育版 1003 01-23-06 01:52 PM

現在的時間是 03:40 AM

手機版 | APP版