Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 04-15-06, 11:04 PM   #1
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
小魔女初貴+GUN X SWORD

眼見小魔女無人理的情況下,所以唔scan了,用dc影完就算.

GUN X SWORD裡的角色,是前幾天的失敗圖.(因為放假,所以畫下一幅.)
原來無胸比有更難畫.
==============================================

經高人指點後,請問大家將眼眉毛改了是否好算?
==============================================

其實我對小魔女無興趣,只係想畫d平時自己最唔想畫的東東;如蘿莉,全身,同有(少許)動作.
不過今次畫得唔好都無所為,因為下次都唔知幾再畫.

此篇文章於 04-22-06 12:39 AM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-06, 11:08 PM   #2
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

張圖畫得唔錯丫~

動作,面相,比例都幾好,

不過一路睇住你張圖既意識,
一路睇你講果d野,

相映成趣
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-06, 12:01 AM   #3
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
個公仔 好男仔~頭

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-06, 12:31 AM   #4
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
同大大你一向畫開的風格很不同啊...
點解今次會選這題材???
不畫美少女了嗎???

舊 04-16-06, 01:24 AM   #5
ai.
RELEASED

引用:
作者: msz006
張圖畫得唔錯丫~

動作,面相,比例都幾好,

不過一路睇住你張圖既意識,
一路睇你講果d野,

相映成趣
兩樣野加在一起真係咁有趣?
其實我幅野的意識都不是太過咩
引用:
作者: 遊戲怪
個公仔 好男仔~頭
我畫男仔一向都我的弱行,今次竟然畫到男仔頭,向來我畫男仔有d天份 (說笑)

引用:
作者: M-eye
同大大你一向畫開的風格很不同啊...
點解今次會選這題材???
不畫美少女了嗎???
冇ar,就係好似我topic所講原因咁,因為練習圖的關係就畫d自己多數唔畫,
又或是自己唔鐘意的東東.
我原本想畫用繩結(sm)個種加小魔女,
但真係太久認真畫過野,連一條都要翻好多筆,所以改得正常翻d.

此篇文章於 04-16-06 01:29 AM 被 ai. 編輯。
舊 04-18-06, 03:36 PM   #6
ai.
RELEASED

經高人指點後,請問大家將眼眉毛改了是否好算?(圖在頂上)

此篇文章於 04-18-06 08:24 PM 被 ai. 編輯。
舊 04-22-06, 12:41 AM   #7
ai.
RELEASED

加了一張有問題的圖.

舊 04-22-06, 11:19 AM   #8
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
新的一張質素同技術都高一點啊...
/
但看來未完成呢..

舊 04-22-06, 01:26 PM   #9
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
Wendy很像木村貴宏的,這應該高興還是不高興 XD

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-06, 04:12 PM   #10
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
很難得畫冷門題材呢
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-06, 09:37 PM   #11
邪教教主
Ultimate Gamer
bunchies

lee 個不錯lar

再將below 腰ga 地方拉低 <2cm (accordingly)

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:41 AM

手機版 | APP版