Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-21-19, 03:51 AM   #426
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
又有鐵粉揾到穿崩位,今次係膠樽裝水
https://twitter.com/woigang/status/1...952226304?s=21

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-19, 05:54 AM   #427
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
大結局我都忍唔住,頂唔順佢一分鐘殺龍后然後成集曬晒d時間講d無聊野,真係唔睇好過睇。

忠實fans上

此篇文章於 05-21-19 06:24 AM 被 王小虎 編輯。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-19, 12:00 PM   #428
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: gingq7 查看文章
認真

Bran我反而可以接受, 因為真係無人可以做King, 有人企出黎話想做王都只會又內戰 (Uncle, please sit down )
在無人想又內戰的情況下, 揀個傷殘又不育的做王係唯一選擇, 而Bran亦很聰明地揀了Tyrion做Hand, 而且實際上自己不理事 (開會只講了兩句完全和政事無關的龍後就走)
因為Bran明白Tyrion最適合做王, 但無人接受俾佢做王
而家即係表面上Bran係王, 但實際上係Tyrion做主

反而Jon果面前半可以理解, 後半就莫名其妙
前半殺Dany後自首, 十分Jon Snow風格,
臨去Black Castle前亦煩惱自己有無做錯, 接受去Black Castle贖罪, 無問題,
但一去到Black Castle就出事了, 轉個頭就拋下所有Night Watch責任和班Free folks出城圍威喂
成班擺明恰Grey Worm係老實人

吐嘈:
Sansa: 我要做Queen of the North, 你地Six Kingdom自己玩吧
眾人心諗: 乜有呢個選擇? 早知我又獨立

結局
以呢個結局黎講。。分析得好好。。

其實JON殺自己所愛,始終都會一直問自己,
係唔係真係應該咁做,係唔係淨係得呢個方法。。會一直迷茫。。
不過最搞笑係班野人,明明殺完夜王話散水。。。
點知又係長城等埋JON送行。。

無左夜王。。。守夜人存在的意義是什麼呢。。。
尤其已經同班野人和好。。。
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-19, 01:27 PM   #429
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: 魚伕 查看文章
結局

可能

個人覺得Tyrion本來要JON番Night Watch就係另有目的,Bran王朝跟本需要JON做軍頭,佢番去可能只係帶番村守夜人回朝?

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-19, 02:08 PM   #430
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 魚伕 查看文章
結局
以呢個結局黎講。。分析得好好。。

其實JON殺自己所愛,始終都會一直問自己,
係唔係真係應該咁做,係唔係淨係得呢個方法。。會一直迷茫。。
不過最搞笑係班野人,明明殺完夜王話散水。。。
點知又係長城等埋JON送行。。

劇內有答

Jon有問Tyrion, Night Watch仲有咩用; Tyrion答佢總要有個地方流放罪犯, 呢個亦係Night Watch近幾百年的用途
Night Watch的另一用途就係睇住班Freefork, 雖然freefork死了9成, 但畢竟freefork raid了North的村落咁多年, 仇恨唔會話無就無, 有班Night Watch在中間點都好d

gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-19, 12:39 AM   #431
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
其實宜家第8季個結局就好似玩有得自選結局GAME咁,
主要角色都選最差的決定導致BAD END咁,
雖然仍然有佢的合理性,但絕對唔係觀眾期望的…

龍母果一秒"BATMAN造型"真係好有型~!

The Ultimate Game of Thrones Recap Seasons 1 - 7

https://www.youtube.com/watch?v=HaRQaDjKShA

The Ultimate Game of Thrones Season 8 recap

https://www.youtube.com/watch?v=_-HMQUinlLM

舊 05-27-19, 01:56 PM   #432
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
呢個S8真係爛得好澈底
LOGIC, 對白, 內容深度, 伏線, 角色培育, 角色智力, 全部都唔見哂 bbbbbbbb

向西講左9成我想講既野
https://www.facebook.com/xxharuki/ph...type=3&theater
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-19, 10:41 PM   #433
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
電視劇版GOT已完,
唯有寄望小說版原作者寫出一個完美結局,
仲又有肯指好似哈比人+魔戒果種六部曲電影補完啦…

見HBO GO上咗一套近兩小時長的GOT記錄片Game of Thrones: The Last Watch(權力遊戲:最後的守望),
有時間會睇埋佢的,始終追咗套劇咁耐。

Game of Thrones: The Last Watch | Official Documentary Trailer | HBO

https://www.youtube.com/watch?v=9K7c0jXkaGc

舊 05-28-19, 11:00 PM   #434
6eo
美波様!

唉, 條片講得好中Point... 亦係無數fans既心聲
舊 09-23-19, 02:56 PM   #435
肉羊哩咖
griffin611

第七十一屆艾美獎

(可能今年各位老細都非常煩忙,無人為艾美獎開楝樓,本人胆粗粗去各個台/節目講返啲成績,冒犯之處,見諒)

雖然最後一季有好大「爭議」(噓聲就真),有成破紀錄有 32 個提名,但都拎咗 12 個獎。

拎最佳劇情劇集都預咗,但演員只係得 Peter Dinklage (Tyrion Lannister) 有個男配角獎,其他獎都係技術方面,有啲可惜。

舊 09-24-19, 12:03 PM   #436
6eo
美波様!

最佳劇情真係好諷刺, 佢係咪計哂s1到s8...

演員無乜獎正常喎, s8個劇本寫到屎咁又無視之前咁多季既角色塑造, D演員都唔知可以點演
睇花綷jamie同imp個演員都對個劇本勁多吐嘈
舊 09-25-19, 09:03 PM   #437
肉羊哩咖
griffin611

唉,你當佢個係「安慰奬」咯,都完鬼咗,唔爭在拎埋呢屆,睇下屆有邊套收咧拎咯。

舊 10-06-21, 02:40 PM   #438
肉羊哩咖
griffin611

HBO 原創 GoT 前傳 House of The Dragon 予予告:

希望唔係真嘅對白~ 真心有度笑咗。

舊 10-07-21, 09:37 AM   #439
6eo
美波様!

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
HBO 原創 GoT 前傳 House of The Dragon 予予告:

希望唔係真嘅對白~ 真心有度笑咗。
溫提, 呢本野GRR MARTIN未寫完架

Fool me once, shame on you
Fool me twice(ry

btw 好似有個黑人? 龍家基恩突變?
舊 10-11-21, 05:46 PM   #440
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
溫提, 呢本野GRR MARTIN未寫完架

Fool me once, shame on you
Fool me twice(ry
永不錄用 lo

客觀去睇
頭4-6季 (好睇到邊季就視乎個人著眼點) 始終有書 Backup
出版計15年既內容濃縮出來的對白/劇情
真係無可能自己諗幾年寫得到lo

同一道理呢個前傳...
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-21, 05:53 PM   #441
王小虎

註冊日期: Apr 2002
唔係based on Fire & Blood?
https://en.wikipedia.org/wiki/Fire_%26_Blood_(novel)
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-21, 10:49 AM   #442
6eo
美波様!

引用:
作者: 王小虎 查看文章
Martin has revealed his intent to publish the history in two volumes as the material had grown too large. The first volume was released on November 20, 2018.[1]

The second half of this first volume is to be adapted into an upcoming HBO Game of Thrones prequel called House of the Dragon.

者係用Vol.1既後半黎出劇, 但Vol.2幾時有就...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Game of Thrones 王小虎 電視遊戲討論版 18 05-22-12 07:25 AM
[日劇] 火9「ライアーゲーム Season 2(LIAR GAME)」 第1話「壮絶な騙し合い、ゲーム再開」丨(映画2010年3月6日公開 戸田恵梨香 松田翔太主演) money Neo Entertainment TREND 195 02-16-12 08:11 PM
[美劇] 24 season 7 steve Neo Entertainment TREND 99 07-27-09 02:53 PM
Rise of Nations: Thrones & Patriots 討論區 usayarE PC電腦遊戲討論版 253 12-04-04 10:58 PM
舊Game密碼一問 (DC-White Season / 水夏-全年齡版) Azusa H-GAMEの部屋 4 03-10-04 02:05 PM

現在的時間是 06:16 PM

手機版 | APP版