Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後
Neo Entertainment TREND>無記黃金時段倉底及B級劇集總合評論/吐槽區 Vol.2
kircheis 11:41 AM 06-03-16
作者: fami~yan:
不過係架空既大梁,冇咩史實根據的

節奏慢係香港係死罪,咩都要速食,最好埋尾黎個BBQ,完
都唔係慢,因為TVB應該有cut, 問題係起伏不大,像條平線一樣,香港人鍾意大上大萿!
小草 01:46 AM 06-05-16
其實我覺得買呢套劇冇問題,真心高質過師奶劇9條街,講唔上硬食
只係大家都明白,要睇就一早睇左
最唔滿意係點解要擺個黃金時間搞到變砲灰

Sad But True
套劇係無問題,我都認同大陸拍古裝係好
我只係話買一套c奶睇唔明既劇,只會做炮灰,如果真係覺得會高收視,就堅離地
其實睇唔明係後話,根本劇種唔係c奶要睇
套野男主角變成女,不斷引誘唔同官員,同後宮鬥力,最後復仇成功,可能收視會好啲
小草 01:51 AM 06-05-16
作者: kircheis:

都唔係慢,因為TVB應該有cut, 問題係起伏不大,像條平線一樣,香港人鍾意大上大萿!
大上大落係唔係講呢啲
上集仲係好人,今集已經係壞人
明明聰明賊仔,高官,突然腦殘,中左啲低b計
明明大結局應該好緊張,點知5分鐘收工,40分鐘BBQ
小草 09:14 PM 06-06-16
吳啟華係人造人,係殭定係外星人
咁撞車,既然係自己回家,自我回復?
sgouki 08:52 PM 06-07-16
明顯抄來自人類起源的你啦, 但無記咁設定好的, 屍貝識收佢把雞仔聲正常好多.....
Busconcamp 10:43 PM 06-14-16
作者: 小草:
吳啟華係人造人,係殭定係外星人
咁撞車,既然係自己回家,自我回復?
又係不死身
大破人間 02:55 PM 06-21-16
純熟意外,,,

元朝皇帝拎粒長生不老、受傷自癒的永生丹當作陪嫁禮物送去高麗...
簡直大方到爆
小草 03:20 PM 06-21-16
作者: 大破人間:
純熟意外,,,

元朝皇帝拎粒長生不老、受傷自癒的永生丹當作陪嫁禮物送去高麗...
簡直大方到爆
仲有試驗用型人,點睇都唔只得一個不老
仲有想死有幾難,斬頭你唔好話我知仲死唔到
又都咁多年,竟然唔去研究不老藥,咁到時成家未永生
Busconcamp 02:19 PM 06-25-16
前JM係last boss...
Busconcamp 02:15 PM 06-28-16
仲有試驗用型人,點睇都唔只得一個不老
仲有想死有幾難,斬頭你唔好話我知仲死唔到
又都咁多年,竟然唔去研究不老藥,咁到時成家未永生
今集直頭話咩炮火槍林彈雨二次世界大戰?上陣都經歴過...
Dangerous-boy 09:29 PM 06-29-16
睇完老友記後,搞到我今日落大雨都唔敢隨便執遮用
鐵之侍 10:39 PM 06-29-16
以為老友記會很無聊卻是延有趣,說的話題都是延親切的,txb 認真拍這種題材好過啦
小草 12:16 AM 06-30-16
搵得bobby 拍,故事通常都唔會差得去邊

不過我個人喜歡睇佢做正經專業人士角色多啲
Busconcamp 12:44 AM 07-02-16
純劇...
周六1個鐘
周日2小時大結局
總集數28...按收視而中間加加減減劇情?
小草 01:59 PM 07-02-16
作者: Busconcamp:
純劇...
周六1個鐘
周日2小時大結局
總集數28...按收視而中間加加減減劇情?
係唔係cut jor
突然好急,前面佈局咁易就爆晒出黎

點睇都係籠裡雞造反
Busconcamp 02:10 PM 07-02-16
係唔係cut jor
突然好急,前面佈局咁易就爆晒出黎

點睇都係籠裡雞造反
d劇情無乜拖拉,收視亦叫好...
可能再剪d等劇情緊湊d?

JM無左隻腳...怕且係同當年佢跟佢老豆,
跳落海救扮汽車墮海單野有關...
Busconcamp 12:24 AM 07-03-16
學定解繩解鎖...明晚自救...
小草 09:30 PM 07-03-16
其實我幾同情佢地,俾人咁搞,性情大變都講得通

另外警察無用係呢套發揮極致
兩次係醫院都可以走犯
一早係門口就無事
信長 10:03 PM 07-03-16
我係上帝
大破人間 10:26 PM 07-03-16
咁老老實實雖然我覺得JM和嚴謹惡貫滿盈,我覺得個不死人都係欠左佢地一個公道
鐵之侍 10:55 PM 07-03-16
最後一集奸角不斷回憶懶讓人覺得他們不是很壞,不知所謂

本來還可以,不過最尾還是懶有深度,典型txb 作風
Busconcamp 11:37 PM 07-03-16
另外警察無用係呢套發揮極致
兩次係醫院都可以走犯
一早係門口就無事
純屬意外
Busconcamp 01:57 AM 07-04-16
作者: 信長:
我係上帝
果然係JM黎...由最接近神既男人進化成為上帝
作者: 鐵之侍:
最後一集奸角不斷回憶懶讓人覺得他們不是很壞,不知所謂

本來還可以,不過最尾還是懶有深度,典型txb 作風
爛尾
chunwai0091 07:59 AM 07-04-16
作者: 信長:
我係上帝
好有素材潛力

最後一集好多回憶殺
martinnitram 10:50 AM 07-04-16
無睇開, 不死人為咩要幫自己個女個養父母做假意外?
同埋成套劇有無咩特別劇情要有個不死人?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後

返回主題版面