Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 51 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 71 111  ... 最後
日本動漫畫討論版>TVアニメ「ドラゴンボール超」2015年7月放送開始!丨ストーリー原案:鳥山明
莎月美希 08:24 AM 06-27-16
把劍明明斷左架喎,何解今集冇斷到??
由手機版發出
宇智波佐助 11:38 AM 06-27-16
作者: kev00269270:

睇黎仲要1個月...
一個月..................
次期Cekehe 11:49 AM 06-27-16
作者: 莎月美希:
把劍明明斷左架喎,何解今集冇斷到??
由手機版發出
反正劇場版又唔納入龍珠正史,
所以理論上大杜呢把唔係傳說之劍,只係普通劍,
普通劍的話,應該會可以整定一堆膠囊備用~
莎月美希 12:17 PM 06-27-16
作者: 次期Cekehe:
反正劇場版又唔納入龍珠正史,
所以理論上大杜呢把唔係傳說之劍,只係普通劍,
普通劍的話,應該會可以整定一堆膠囊備用~
佢同黑悟空打果時斷左喎,之後就拿拿臨上時光機走人,
咁都仲夠時間換劍,真猛啊。
由手機版發出
廢人 12:19 PM 06-27-16
膠囊既野
佢袋住幾十把劍都得啦
都係一個膠囊SIZE之嘛
T.K. 01:57 PM 06-28-16
漫畫版香港區都係文傳出
Rance 02:20 PM 06-28-16
作者: :
由於與日本申請版權期間發生了一些阻礙,令編輯部一度擔心今後再也不能由香港出版中文版《龍珠》了,不過一切都已順利解決,感謝集英社和鳥山明老師長久以來的信任。
香港中文版《龍珠》的各個新系列都會繼續在香港出版,接下來是編輯部修羅期,預算7月的書展或動漫節期間把以上新書送到各位讀者手中,請繼續留意公佈出版日期。
我好有興趣知出左咩問題
T.K. 02:57 PM 06-28-16
不離唔科水、偷印吧
siuterry 01:51 AM 06-29-16
悟空black 有一邊耳環,
同之前布歐跟比達合體的耳環差唔多,
可能同界王神或未來布歐件事有關
jason_kasim 12:59 PM 07-03-16
都算打左半集
果然係借屍還魂,不過繼承埋個心臟病

如果一開波係比違同黑悟空打
可能比達變藍毛出個波就收工

btw比達又做好老豆
T.K. 05:00 PM 07-03-16
吃吃~~執輸行頭,慘過敗家

尾段展開加分!!
BRA武藏 06:53 PM 07-03-16
聽講近來回勇?

應該由第幾話開始睇返?

THX
T.K. 07:39 PM 07-03-16
47話//
BRA武藏 12:46 AM 07-04-16
作者: T.K.:
47話//
多謝回覆
小昭Teddy 01:26 AM 07-11-16
仲以為比達會地獄式訓練大杜
下集見悟飯....今時今日大杜已經完全勁過悟飯
jason_kasim 09:22 AM 07-11-16
我都以後大杜會地獄式特訓
不過俾大杜過住日常日子可能仲好, 係未來都冇休息過
俾悟空/比達打晒咪算

宜家邊個搞親比達的屋企人, 比達肯定會同佢死過
莎月美希 09:33 AM 07-11-16
作者: jason_kasim:
我都以後大杜會地獄式特訓
不過俾大杜過住日常日子可能仲好, 係未來都冇休息過
俾悟空/比達打晒咪算

宜家邊個搞親比達的屋企人, 比達肯定會同佢死過
比達今時今日真係一個保護家庭的好男人。
由手機版發出
gingq7 12:10 PM 07-11-16
一次過追番50幾集, 估唔到又幾好睇,
係開頭破壞神編和電影重覆太多飛住睇,
之後菲利編補完番電影無的細節開始好睇
BOYBOYBOY 08:31 AM 07-14-16
而家都講到出口話係高位睇落黎,呢位人兄既位置應該神級別
唔好記住我 02:25 PM 07-14-16
下隻會係重畫番"絕望的反抗"!?
K.LIFE 08:47 AM 07-17-16
比達以家人優先性格已經完全滑晒牙點練都係嘥氣, 己經去唔番精神時間部屋果種霸氣同野心...

唔飯更加係完全係一個社會人, 就等佢安渡餘生算啦, 話時話佢曾經有過咁强力量仲駛唔駛讀物理? 定係修緊其他科?
gingq7 09:14 PM 07-17-16
拉番悟飯出黎鞭屍

估佢唔倒又開多個新坑第10宇宙

睇黎真係想出晒12宇宙
clie 01:30 PM 07-18-16
BLACK會唔會係第10宇宙破壞神,然後同界王神聯手消滅撒雅人??(因為撒雅人破壞宇宙平衡???)
不過咁講即係未來杜拉係黎自第10宇宙。。
下週停播等月尾,好吊隱
北条加蓮 07:32 PM 07-18-16
作者: clie:
BLACK會唔會係第10宇宙破壞神,然後同界王神聯手消滅撒雅人??(因為撒雅人破壞宇宙平衡???)
不過咁講即係未來杜拉係黎自第10宇宙。。
下週停播等月尾,好吊隱
黑目標是全(地球上的)人類,杜拉只是目標之一
gingq7 08:02 PM 07-18-16
根據上一編所講只有第6,第7宇宙係相似
理論上第10宇宙應該係無地球無撒雅人

-----
話說維斯雖然能穿梭不同宇宙,但由破壞神屋企去地球要20定40分鐘,反而唔夠悟空用瞬間轉移快

-----
仲有今集有個位都幾好笑, 就係人人都知未來大杜番左黎, 咁大件事但無人打算話俾悟飯知,
大杜話要搵悟飯, 魔童仲話搵佢都無用
悟飯之前又話要操fit番, 轉個頭又無左回事

其實算唔算係官方已經確定呢個角色已經再起不能
但唔好誤會, 我覺得係好事黎, 咁先突顯倒悟空和比達心態上明顯和其他人唔同
成套野而家得番佢兩個仲有練功, 連本來算係好勤力既魔童都開始hea hea地, 布歐/無限果堆就更加唔駛提
標籤:ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠
第一 ... 11 51 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 71 111  ... 最後

返回主題版面