Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-19-14, 01:29 PM   #651
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Dom031059 查看文章
對比可以殺人時出M.B,今集只係上帝日常mode啦
日常mode再細分為拍烏蠅mode

今集就算神唔用cad
齋用體術都可以完場

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 01:45 PM   #652
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
一科果班人本身都好勁.... 上帝魔改只係將佢地變到更勁

舊 05-19-14, 02:52 PM   #653
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
一科果班人本身都好勁.... 上帝魔改只係將佢地變到更勁
神(榜樣)>凡人努力>神拋離>凡人努力>無限loop

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
舊 05-19-14, 04:15 PM   #654
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: pet3 查看文章
好像好多人睇唔明
點解深雪要在後邊說謝謝和對不起

因為招雪技和小說不同了
這次是會死人的技
但警察捉人時及現已經沒冰是因為哥哥幫他們回復了

另外恐怖份子一點也不廢啊
只是達也的能力太強
雖然這集達也用的戰力一般高級魔法使也輕鬆做到
壞槍 有術式的話一般魔法使也做到 (不過達也未公開也是事實)
無了槍 恐怖份子就失去主戰力(所以如果公開了的話上次討論用槍一定比魔法使好的人可以洗洗睡,狙擊槍另計)

但恐怖份子其實不弱的
因為邪眼這魔法,如果不是等級差距太大,就真的會被洗腦
恐怖份子輸的最大原因是全部槍失效,封魔對達也無效,邪眼失效
當你睇唔到班恐怖份子有勁過就只剩下弱……事實上佢地唔對哥哥對其他人都係雜卒勁係邊……你話老梗d幾件蛋散配角被恐怖份子打爆再由哥哥解決就可以做到你個個效果……但依家就好似睇戰隊片d卒咁,你話佢其實好勁,我都只會係見到被主角群升氣力變身用的卒囉……

舊 05-19-14, 05:15 PM   #655
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
即係你有無見過恐怖分子會明知對方係主場仲同人打白兵戰?

係場外炸到你阿媽都唔認得先衝入去唔係常識?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 05:22 PM   #656
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 尼路 查看文章
當你睇唔到班恐怖份子有勁過就只剩下弱……事實上佢地唔對哥哥對其他人都係雜卒勁係邊……你話老梗d幾件蛋散配角被恐怖份子打爆再由哥哥解決就可以做到你個個效果……但依家就好似睇戰隊片d卒咁,你話佢其實好勁,我都只會係見到被主角群升氣力變身用的卒囉……
佢衝入去果班
艾莉卡和雷歐守後門無打過人

深雪,哥哥,十文字
都超勁人

桐原一直比十文字開保護網到安全位先衝上去

就算勁不勁都係被秒架啦

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 05:28 PM   #657
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
路過講幾句....

有乜好解釋,故事/能力setting 本身就莫名其妙,一塌糊塗,同佢認真就輸了。
小說已經無話可說,動畫更差。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 11:07 PM   #658
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
劇情全力吐已經去到冇力吐糟....

下下都知下個房間有乜人又拆鎗再來冰封俠.......已經唔係作弊級數......

都係淨睇主角耍帥把啦.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 01:17 AM   #659
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 05-20-14, 02:21 AM   #660
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章

下下都知下個房間有乜人又拆鎗再來冰封俠.......已經唔係作弊級數......

都係淨睇主角耍帥把啦.
所以我從來都唔明點解四葉會當上帝係唔合格嘅失敗品……

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 02:46 AM   #661
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
因為成個四葉家都痴線既
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 08:21 AM   #662
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章

都係淨睇主角耍帥把啦.
佢個圓仲勁過hunter
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 08:33 AM   #663
細路翔
The One

引用:
作者: casio 查看文章
因為佢地要正常既世界級足球員,唔要射個門都夷平半個日本既超能力者

最有趣既係足球本身係佢地個世界就係用黎殺人

所以作者係邏輯矛盾方面的確係天才級

英國說大家抱團死
舊 05-20-14, 09:38 AM   #664
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 細路翔 查看文章
因為佢地要正常既世界級足球員,唔要射個門都夷平半個日本既超能力者

最有趣既係足球本身係佢地個世界就係用黎殺人

所以作者係邏輯矛盾方面的確係天才級
其實加個怕不可控、妒忌之類咁就正常返晒,雖然無睇小說但睇你地講看來都係無類似的描寫啦……

舊 05-20-14, 10:16 AM   #665
pet3
The One

引用:
其實加個怕不可控、妒忌之類咁就正常返曬,雖然無睇小說但睇你地講看來都係無類似的描寫啦……
有啊

前者驚到 說一定要比深雪做當家(原本只是其中一名後選人)和保證不能讓深雪受不利的事,只要雪還是4葉人,就可以暫時控制到他

後者 有部分人就是自悲心所以說不認可這是魔法

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 05-20-14, 10:20 AM   #666
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
逹也本身只有用分解,組合二種魔法
因為改造先有現在上帝
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 11:11 AM   #667
casio

引用:
其實加個怕不可控、妒忌之類咁就正常返晒,雖然無睇小說但睇你地講看來都係無類似的描寫啦……
有係有,但呢d唔係上帝被係四葉被排斥嘅因,而係四葉因為排斥上帝而出現嘅果

引用:
作者: CMS 查看文章
逹也本身只有用分解,組合二種魔法
因為改造先有現在上帝
嘛…
質量爆散,雲消霧散呢兩個最痴線嘅就係純用分解搞出嚟,而且今集上帝用嚟秒人嘅全部都係純用分解,同天生就有嘅精靈之眼……
而且更重要嘅係四葉改造完佢都仲覺得上帝唔合格囉…

此篇文章於 05-20-14 11:29 AM 被 casio 編輯。
舊 05-20-14, 11:30 AM   #668
pet3
The One

引用:
有係有,但呢d唔係上帝被係四葉被排斥嘅因,而係四葉因為排斥上帝而出現嘅果

嘛…
質量爆散,雲消霧散呢兩個最痴線嘅就係純用分解搞出嚟,而且今集上帝用嚟秒人嘅全部都係純用分解,同天生就有嘅精靈之眼……
今集分解 重組也有用
打人全分解
救被結冰的人用重組

精靈之眼又係屈機

FGO 目標預算
舊 05-20-14, 11:34 AM   #669
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:

嘛…
唔係講緊魔法科高中裡面怕不可控、俾人妒忌?
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 11:50 AM   #670
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:

嘛…
改造過就己經失格了
同合格/不合格無關了
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 11:55 AM   #671
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
是旦啦, 咁認真探討為乜

舊 05-20-14, 12:06 PM   #672
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: pet3 查看文章
今集分解 重組也有用
打人全分解
救被結冰的人用重組

精靈之眼又係屈機
應該無用到"再生",最多都係"分解"左個氷魔法
因為班友出番黎既時候依然有傷

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 12:21 PM   #673
casio

引用:
作者: CMS 查看文章
改造過就己經失格了
同合格/不合格無關了
問題係在於四葉視佢不合格嘅理由只係因為「佢用唔到D普通嘅魔法」
如果四葉只係普通魔法師家族就算
係作者嘅設定上,四葉係最忠於魔法師=兵器原則,
而上帝不論改造前後,都已經有足夠嘅對人戰能力,甚至於有核彈威力,
簡單嚟講,你覺得一個軍火商會覺得一架裝唔到手槍,但可以裝備核彈嘅亞伯奇直昇機係垃圾嗎
引用:
作者: leungky1 查看文章
唔係講緊魔法科高中裡面怕不可控、俾人妒忌?
基本上……
四葉怕上帝不可控係因為心知肚明依家嘅上帝好不爽四葉對佢所做嘅改造,所以呢個唔係佢地覺得上帝不及格嘅因

此篇文章於 05-20-14 12:41 PM 被 casio 編輯。
舊 05-20-14, 12:47 PM   #674
細路翔
The One

好明顯四葉覺得眼鏡狗先係蘿白,古蘭修反而係廢物(?

英國說大家抱團死
舊 05-20-14, 01:37 PM   #675
埃及使者
玻璃般的存在

(誤)其實四葉係想量產神

GGF - 棄坑

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 06:05 PM

手機版 | APP版