Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-09-16, 07:12 PM   #2151
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
一班人講野
可以無知成咁
輸,唔係無原因的

香港人損失
咦?
唔叫港豬勒?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 02:39 AM   #2152
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
小弟自家製最後結果數據,比大家參考下

淺黃色背景+粗體字為當選者

左邊數字為最後民調數字

右邊數字為實質所得選票百分比

紅色為得票比預期少

綠色為得票比預期多

香港島

羅冠聰同許智峯所得票數由預期嘅邊緣線增加成兩倍,雙雙入閘

陳淑莊流失唔少選票,但多得高投票率同埋部份支持王維基嘅人去返陳淑莊度。

葉劉啲票完美地配落兩件土共度

九龍西

劉小麗吸咗好多游離票。

教主臨尾突然向梁天琦發炮後,同游蕙禎支持度相持不下。不過關鍵在於游蕙禎喺黃埔嘅地盤。嗰度嘅票站游係大勝成800幾票。無論你選舉論壇有幾廢,地區工作始終有佢嘅作用。

吳文遠同譚國僑從來都係冇乜機會。

保皇派兩件嘢配票成功

九龍東

可以見到雷動啲票去晒快必度,就係打死都唔俾黃洋達。咁係時候反省下點解佢哋班「港豬」唔到你係咪問題出係你身上,但觀乎黃洋達近日言行,似乎唔太樂觀。(同埋應該感謝埋無敵神燈走去搗亂雷動嘅群組,激怒雷動令雙黃兩人落選)

建制派啲配票係完全機械化,三條友仔都咁啱排到15%咁靚,雷動要改良抗衡還需時間

新界西

朱凱迪吸晒大部份啲游離票。本土派則維持比鄭松泰。

李卓人,馮檢基,黃浩銘呢三人都不自量力,係都要猛咁報名令反建制支持度分薄。民調一直顯示佢哋只得個4-5%,臨到最後都仲係死都唔肯相信而拒絕退選。佢哋咁有本事以為靠自己嘅支持度可以當選嘅話,洗鬼驚俾人配票篩走?

就係因為呢啲阻Q住晒嘅友仔,算雷動改良成好似西環咁精準,都未必可以令反建制贏多一席。

再加上雷動群組當晚俾不明來歷人士惡意攻擊,以致推薦投票通知遲咗成個幾鐘頭先發送比群組參加者,如果唔係,黃浩銘或者可以入到閘。

西環將田北辰啲票配比土共3人+契仔何君堯,又係完美到令人作嘔

新界東

呢區候選人大部份都主動配票,所以雷動影響反而冇咁明顯。

AY同張超雄選前有配票協議,令兩人都雙雙當選。

同樣地,長毛主動將票配比慢必,差啲落選。但佢冇好似其他人咁埋怨。

梁訟恆大幅拋離陳雲當選,教主向梁天琦發炮同埋陳雲果套令好多人R晒頭嘅永續基本法相信都係主因。

鄭家富呢條hihi擺到明就係嚟界咖喱飯票。

超區

多得民調說服泛民3人退選,令鄺神反cup成功,成為超區票王。不過涂謹申就因此過度流失選票。還好,可能啲反建制游離選民見到有勝算,造就高投票率下先保得住涂謹申。

梁耀忠就保住基本盤,同樣靠高投票率得票比預期增加。

土共3張名單唔似雷動咁配到失衡,平均到嚇死人。不過呢個結果可以作為參考:配票+高投票率=搗破西環嘅配票。

土共 - 14張名單中12張,當中民建聯9張全中,工聯會5張中3張

新民黨+西環契仔女 - 6張全中

其餘建制派 - 7張全軍覆沒,兼全部被沒收保證金。真心投誠但得唔到回報其實係值得可憐

中間派 - 7張名單全軍覆沒:新思維,民主思路,自由黨連保證金都輸埋。(周永勤就算唔退選,都應該會輸埋保證金)wiki同方國珊就高票落選。

民主黨 - 雖然被各方夾擊,但7張名單全部入選。

公民黨 - 除咗超區退選,同上屆般5區各1人當選。

工黨,人社,民協 - 三方都不自量力,亂咁派咁多名單參選,分薄晒反建制勢力嘅支持。都係果句,你哋咁有本事以為靠自己嘅支持度可以當選嘅話,洗鬼驚俾人配票篩走?仲好意思鬧選民將你哋篩走。

工黨 - 4張名單死剩張超雄

人社 - 6張名單得新界東兩位現任當選

民協更加係阻住個地球轉,間接令何君堯上位。最終被選民掟入歷史嘅垃圾桶。

街工,新民主同盟 - 街工其實一啲都唔貪心,梁耀忠有自知之明,知道街工係一人黨,而且眼見新界西會好亂,於是去咗超區穩奪1席,然後睇下黃潤達可唔可以繼承佢啲票。(但最後被雷動配走)。咖哩飯輸得最唔抵,個死人鄭家富臨截止報名先突然出嚟,根本就係收咗利益去做低咖哩飯。(今日放工喺紅磡站見咖哩飯謝票,百感交集下即刻上前同佢握手

自決派 - 3人均以高票當選。除咗羅冠聰係受惠於雷動外,另外兩人都係自然吸票太強勁。雖然「左膠」網上成日俾人攻擊,但結果顯示佢哋所代表嘅嘢仍然係有相當市場。

青年新政 - 初次參選,4張名單2人當選,成績算不俗。當然游蕙禎入閘有少少符籙成份同埋佢本身喺黃埔嘅地區工作,但同時亦多得熱普城頻頻自爆(見下)

熱普城 - 5張名單只得鄭松泰當選。無獨有偶,選前只得鄭松泰銖積極地將矛頭指向建制派,先保住支持度,甚至由青政黃俊傑度吸咗唔少支持。陳雲嘅永續基本法可以話係最大負累,拖低晒5人嘅支持度。陳雲甚至係得票跌到成為唯一一個被沒收保證金。最後就係雙黃及其支持者頻頻自爆,先有教主突然攻擊梁天琦,趕走班原本立場中立嘅本土派選民,然後係「無敵神燈」仇思達等支持者入去雷動系統搗亂,激怒雷動參與者。你恥笑佢雷動都算,公然走入去擾亂就完全過晒佢哋底線。就算「戴妖」佢最後都推薦雷動成員投黃洋達,但破壞已經無法彌補。

進入21世紀,好多有選舉嘅國家都有一個現象:網上討論如何吹捧一派候選人幾好,如果力數對手嘅壞處,呢啲候選人如果只顧網上支持度圍爐取暖,最後都必會大熱倒灶,唔輸都會慘勝,令對手得益,得不償失。呢個定律再次被印證。

此篇文章於 09-10-16 02:44 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 05:33 AM   #2153
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
政黨盡力參選係佢地對支持者(及金主)最大既交待
以結果論去批判人地應唔應該參選 非常之咁事後孔明
選前你會唔會有理據去說服馮檢基同李卓人退選?
假設朱凱迪9點鐘話佢夠票叫人投村長 搞到何妖入唔到 咁馮李兩人參選又變左無問題?
所有非建制都一條心出來協調 你出選呢個區啦我唔同你爭票 呢個理想點先做到呢
我自己覺得每區入一張名單 無咩咁過分丫
民主黨咁 有資源有樁腳的話又真係嬴晒架喎
即是自己自覺無乜機會嬴而棄選係一回事
你輸硬(輸左)架啦做乜出來界票啦咁話人 係有d霸道
熱狗咁由頭到尾都鬧快必 但結果兩個人差距不大 都唔知邊個界邊個
又假設光頭好偉大咁退選啦 就算佢退選後欽點人投快必
又係咪真係快必會多三萬票趕得走建制 咁簡單呢件事?

整體結果我覺得無必要去怪邊個邊個
選民表現已經唔錯 唔係歸邊到比建制偷到過半數先

此篇文章於 09-10-16 05:36 AM 被 JMi 編輯。
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 06:08 AM   #2154
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
睇返朱生單野好過啦
未坐正位就變相被軟禁咁款

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 11:14 AM   #2155
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
政正仲係咁 d 梁忘恩負義無為教主站台,救命

仲係咁講熱普時得票第三名單五張當選一張

15萬人係好大既政治力量,都仲未計俾陳雲嚇走果 d,隨時有20萬,佢地應該好清自己有幾多支持者。

咁都係得一席,仲好講既。

雷動整死你,四年後你唔咪搞返個熱動囉。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 11:23 AM   #2156
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
政正仲係咁 d 梁忘恩負義無為教主站台,救命

仲係咁講熱普時得票第三名單五張當選一張

15萬人係好大既政治力量,都仲未計俾陳雲嚇走果 d,隨時有20萬,佢地應該好清自己有幾多支持者。

咁都係得一席,仲好講既。

雷動整死你,四年後你唔咪搞返個熱動囉。
由手機版發出
都係果句,未選就係度鬧個雷動無用無影響力,選完就話人累佢輸,反省左D咩

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 12:14 PM   #2157
T.K.
很黃很暴力

反省緊仇恨值唔夠
向更偏激方向發展

朱生單野,覺得暫市民無咩好搞
佢唔係恐嚇朱家人,朱都唔會出黎
但真係出手搞家人,原居民既特權必然被郁
黑幫再有動作,應該係提動議時吧

禍不及家人,呢種底線仲存唔存在於黑幫?

反而周永勤,得罪果班重危險

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 09-10-16 12:20 PM 被 T.K. 編輯。
舊 09-10-16, 12:20 PM   #2158
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
月尾宣左誓睇下會唔會好d
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 12:24 PM   #2159
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
都係果句,未選就係度鬧個雷動無用無影響力,選完就話人累佢輸,反省左D咩
反醒左,原來雷動係有影響力
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 12:24 PM   #2160
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
我見差佬而家話未來幾日會喺新界打黑,有冇人了解差佬對呢單野咩諗法?
曾樹和同梁志祥呢啲土皇地也文也武左咁多年,差佬一直咬佢唔入,某程度上係買佢怕,而家朱凱迪單野令佢地可以名正言順做佢?
定還是警黑一向已經有平衡,而家朱凱迪單野反而局佢地要行動?

舊 09-10-16, 12:46 PM   #2161
T.K.
很黃很暴力

係新界,唔係默契,係合作啦
你睇屯門良景小販單野,差佬點做野?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-10-16, 12:46 PM   #2162
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Fean 查看文章
我見差佬而家話未來幾日會喺新界打黑,有冇人了解差佬對呢單野咩諗法?
曾樹和同梁志祥呢啲土皇地也文也武左咁多年,差佬一直咬佢唔入,某程度上係買佢怕,而家朱凱迪單野令佢地可以名正言順做佢?
有說,中共樂於見朱當選,並提協助,係要借佢剷除原居民勢力。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 12:51 PM   #2163
T.K.
很黃很暴力

尹兆堅都要求警察保護

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-10-16, 01:10 PM   #2164
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
小弟自家製最後結果數據,比大家參考下

淺黃色背景+粗體字為當選者

左邊數字為最後民調數字

右邊數字為實質所得選票百分比

紅色為得票比預期少

綠色為得票比預期多

香港島

羅冠聰同許智峯所得票數由預期嘅邊緣線增加成兩倍,雙雙入閘

陳淑莊流失唔少選票,但多得高投票率同埋部份支持王維基嘅人去返陳淑莊度。

葉劉啲票完美地配落兩件土共度

九龍西

劉小麗吸咗好多游離票。

教主臨尾突然向梁天琦發炮後,同游蕙禎支持度相持不下。不過關鍵在於游蕙禎喺黃埔嘅地盤。嗰度嘅票站游係大勝成800幾票。無論你選舉論壇有幾廢,地區工作始終有佢嘅作用。

吳文遠同譚國僑從來都係冇乜機會。

保皇派兩件嘢配票成功

九龍東

可以見到雷動啲票去晒快必度,就係打死都唔俾黃洋達。咁係時候反省下點解佢哋班「港豬」唔到你係咪問題出係你身上,但觀乎黃洋達近日言行,似乎唔太樂觀。(同埋應該感謝埋無敵神燈走去搗亂雷動嘅群組,激怒雷動令雙黃兩人落選)

建制派啲配票係完全機械化,三條友仔都咁啱排到15%咁靚,雷動要改良抗衡還需時間

新界西

朱凱迪吸晒大部份啲游離票。本土派則維持比鄭松泰。

李卓人,馮檢基,黃浩銘呢三人都不自量力,係都要猛咁報名令反建制支持度分薄。民調一直顯示佢哋只得個4-5%,臨到最後都仲係死都唔肯相信而拒絕退選。佢哋咁有本事以為靠自己嘅支持度可以當選嘅話,洗鬼驚俾人配票篩走?

就係因為呢啲阻Q住晒嘅友仔,算雷動改良成好似西環咁精準,都未必可以令反建制贏多一席。

再加上雷動群組當晚俾不明來歷人士惡意攻擊,以致推薦投票通知遲咗成個幾鐘頭先發送比群組參加者,如果唔係,黃浩銘或者可以入到閘。

西環將田北辰啲票配比土共3人+契仔何君堯,又係完美到令人作嘔

新界東

呢區候選人大部份都主動配票,所以雷動影響反而冇咁明顯。

AY同張超雄選前有配票協議,令兩人都雙雙當選。

同樣地,長毛主動將票配比慢必,差啲落選。但佢冇好似其他人咁埋怨。

梁訟恆大幅拋離陳雲當選,教主向梁天琦發炮同埋陳雲果套令好多人R晒頭嘅永續基本法相信都係主因。

鄭家富呢條hihi擺到明就係嚟界咖喱飯票。

超區

多得民調說服泛民3人退選,令鄺神反cup成功,成為超區票王。不過涂謹申就因此過度流失選票。還好,可能啲反建制游離選民見到有勝算,造就高投票率下先保得住涂謹申。

梁耀忠就保住基本盤,同樣靠高投票率得票比預期增加。

土共3張名單唔似雷動咁配到失衡,平均到嚇死人。不過呢個結果可以作為參考:配票+高投票率=搗破西環嘅配票。

土共 - 14張名單中12張,當中民建聯9張全中,工聯會5張中3張

新民黨+西環契仔女 - 6張全中

其餘建制派 - 7張全軍覆沒,兼全部被沒收保證金。真心投誠但得唔到回報其實係值得可憐

中間派 - 7張名單全軍覆沒:新思維,民主思路,自由黨連保證金都輸埋。(周永勤就算唔退選,都應該會輸埋保證金)wiki同方國珊就高票落選。

民主黨 - 雖然被各方夾擊,但7張名單全部入選。

公民黨 - 除咗超區退選,同上屆般5區各1人當選。

工黨,人社,民協 - 三方都不自量力,亂咁派咁多名單參選,分薄晒反建制勢力嘅支持。都係果句,你哋咁有本事以為靠自己嘅支持度可以當選嘅話,洗鬼驚俾人配票篩走?仲好意思鬧選民將你哋篩走。

工黨 - 4張名單死剩張超雄

人社 - 6張名單得新界東兩位現任當選

民協更加係阻住個地球轉,間接令何君堯上位。最終被選民掟入歷史嘅垃圾桶。

街工,新民主同盟 - 街工其實一啲都唔貪心,梁耀忠有自知之明,知道街工係一人黨,而且眼見新界西會好亂,於是去咗超區穩奪1席,然後睇下黃潤達可唔可以繼承佢啲票。(但最後被雷動配走)。咖哩飯輸得最唔抵,個死人鄭家富臨截止報名先突然出嚟,根本就係收咗利益去做低咖哩飯。(今日放工喺紅磡站見咖哩飯謝票,百感交集下即刻上前同佢握手

自決派 - 3人均以高票當選。除咗羅冠聰係受惠於雷動外,另外兩人都係自然吸票太強勁。雖然「左膠」網上成日俾人攻擊,但結果顯示佢哋所代表嘅嘢仍然係有相當市場。

青年新政 - 初次參選,4張名單2人當選,成績算不俗。當然游蕙禎入閘有少少符籙成份同埋佢本身喺黃埔嘅地區工作,但同時亦多得熱普城頻頻自爆(見下)

熱普城 - 5張名單只得鄭松泰當選。無獨有偶,選前只得鄭松泰銖積極地將矛頭指向建制派,先保住支持度,甚至由青政黃俊傑度吸咗唔少支持。陳雲嘅永續基本法可以話係最大負累,拖低晒5人嘅支持度。陳雲甚至係得票跌到成為唯一一個被沒收保證金。最後就係雙黃及其支持者頻頻自爆,先有教主突然攻擊梁天琦,趕走班原本立場中立嘅本土派選民,然後係「無敵神燈」仇思達等支持者入去雷動系統搗亂,激怒雷動參與者。你恥笑佢雷動都算,公然走入去擾亂就完全過晒佢哋底線。就算「戴妖」佢最後都推薦雷動成員投黃洋達,但破壞已經無法彌補。

進入21世紀,好多有選舉嘅國家都有一個現象:網上討論如何吹捧一派候選人幾好,如果力數對手嘅壞處,呢啲候選人如果只顧網上支持度圍爐取暖,最後都必會大熱倒灶,唔輸都會慘勝,令對手得益,得不償失。呢個定律再次被印證。
呢篇教學一定要保存到下一屆

舊 09-10-16, 02:41 PM   #2165
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
由手機版發出
先唔講丁權公平與否,現在是有班人買賣丁權,原居民有錢自己申請起丁屋,在現行法律下無問題,我都有原居民朋友,但現在對負果班是犯法人士,更有的是霸佔官地的,唔該你睇清楚佢對負緊乜人!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 02:47 PM   #2166
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
呢篇教學一定要保存到下一屆
bookmark+1
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 03:29 PM   #2167
麥魚仔
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: T.K. 查看文章
係新界,唔係默契,係合作啦
你睇屯門良景小販單野,差佬點做野?
警黑合作雨傘革命都看得出

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 08:59 PM   #2168
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
就算做到佢,個制度都變唔到
由手機版發出
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 09:17 PM   #2169
麥魚仔
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
由手機版發出
中共想清洗原居民勢力好耐,
過去要打擊主要敵人英國,
聯合次要敵人原居民,
現在主要敵人英國擊走了,
次要敵人原居民自動升lv做主要敵人,
統戰就係咁簡單。

此篇文章於 09-10-16 09:20 PM 被 麥魚仔 編輯。
麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-16, 10:33 PM   #2170
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: JMi 查看文章
政黨盡力參選係佢地對支持者(及金主)最大既交待
以結果論去批判人地應唔應該參選 非常之咁事後孔明
選前你會唔會有理據去說服馮檢基同李卓人退選?
假設朱凱迪9點鐘話佢夠票叫人投村長 搞到何妖入唔到 咁馮李兩人參選又變左無問題?
所有非建制都一條心出來協調 你出選呢個區啦我唔同你爭票 呢個理想點先做到呢

我自己覺得每區入一張名單 無咩咁過分丫
民主黨咁 有資源有樁腳的話又真係嬴晒架喎
即是自己自覺無乜機會嬴而棄選係一回事
你輸硬(輸左)架啦做乜出來界票啦咁話人 係有d霸道
熱狗咁由頭到尾都鬧快必 但結果兩個人差距不大 都唔知邊個界邊個
又假設光頭好偉大咁退選啦 就算佢退選後欽點人投快必
又係咪真係快必會多三萬票趕得走建制 咁簡單呢件事?

整體結果我覺得無必要去怪邊個邊個
選民表現已經唔錯 唔係歸邊到比建制偷到過半數先
喂,家下係你哋之前唔肯協調,係咁亂出咁多名單,分薄晒反建制啲票源。

你哋嘅然唔肯退選,咁我哋市民咪就要靠「戴妖」研發,尚算非常原始嘅配票系統去抗衡西環非常精準嘅配票機械下,你自己死忠支持度唔夠無得怨人喎。

而家市民大致上都憑呢啲原始數據分析等判斷去篩走你哋,算係挽回咗個大局,你班泛民友仔仲好意思賴市民「自行救火」?

此篇文章於 09-10-16 10:36 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 03:51 AM   #2171
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
黑警合作,點會作佢地

做樣比市民睇下之後就完架啦

舊 09-11-16, 06:42 AM   #2172
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
喂,家下係你哋之前唔肯協調,係咁亂出咁多名單,分薄晒反建制啲票源。

你哋嘅然唔肯退選,咁我哋市民咪就要靠「戴妖」研發,尚算非常原始嘅配票系統去抗衡西環非常精準嘅配票機械下,你自己死忠支持度唔夠無得怨人喎。

而家市民大致上都憑呢啲原始數據分析等判斷去篩走你哋,算係挽回咗個大局,你班泛民友仔仲好意思賴市民「自行救火」?
你都仲未答到我 點協調
我都講過 不如做個非泛民初選
九東咁 假設初選結果係 胡志偉50000 譚文豪 40000 光頭 38000 快必 36000 其他蛋散10000
所有非建制出一條名單 順住胡譚黃快咁落
最後嬴超過60%票 就5個位嬴到三個位囉

但實際上我都話 點執行呢
做唔到既野就係做唔到
單係熱狗肯放低成見同泛民同一張名單嗎 我諗熱血公民解散先都唔會有呢一日
就算只係out一個出來 條非泛民名單就比光頭界走7% 得返53% 未必夠送3個入

每個政黨都有自己agenda 甚至實情來到選舉就係競爭對手
要怪成個泛民亂出名單之前 不如你呢位分析選情咁透切既大智者發表下

你有乜實際建議可以游說到所有非建制政黨捨棄私心一齊做協調呢??

我自己只係覺得你成個論點既base point 協調 只是一種天真既願望 (極端來講不如叫伊斯蘭同美國協調下個世界咪無仗打囉)
而之後其他論述 都只是結果論

此篇文章於 09-11-16 07:15 AM 被 JMi 編輯。
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 06:53 AM   #2173
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
下,圍頭佬啲勇武抗英史都唔知?

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 09:25 AM   #2174
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
https://hk.news.yahoo.com/%E6%9C%B1%...215022395.html
引用:
【東方日報專訊】【本報訊】聲稱收到死亡威嚇的候任新界西立法會議員朱凱廸,昨日在多名便衣警員保護下,先後出席兩個電台節目及到荃灣和屯門區謝票。他指警方已提出主動去消除針對他的威脅,但擔心過一段時間後,威嚇又會重新出現,故考慮能否搬往立法會大樓居住。消息指,警方根據朱提供的資料,初步認為事件可能涉及鄉事派或黑幫人士,亦會循朱曾經爭取的事件,包括元朗橫洲和屏山土地爭議等調查,希望可找到線索,但暫未拘捕任何人。

尹兆堅稱受嚇 責警大細超

另一新界西候任議員民主黨尹兆堅表示,最近亦曾被人跟蹤,收過三封寫有自己住址的刀片信,座駕亦曾遭人淋火水等,已安排太太與子女搬離寓所,到其他地方暫住。他批評警方未有積極跟進其舉報,至今無找他落口供,質疑是否要學朱凱廸高調到警察總部報案,案件才會獲得重視。

對於尹兆堅質疑警方未有積極跟進其個案,消息指尹提及的三封刀片信,內容主要針對整個民主黨,無證據顯示是針對尹本人,淋火水事件更已證實是由裝修工人遺留,不涉恐嚇。加上尹沒有親自報警,而是透過辦事處職員報案,警方已即時與相關職員落口供,並非沒有跟進。無論如何,警方昨晚已主動聯絡尹了解事件,並安排時間與他落口供。

此外,朱凱廸在電台指出,香港非常落後,到現在才首次有他這類環保人士進身議會,他會與同樣主打保育議題的候任建築界議員姚松炎緊密合作,認為香港值得發展綠黨。

朱稱會「實現陳茂波的恐懼」

他又否認自己激進,自言過往只是「在準確的時間作出準確的事」,加上本港立法會有很多保安,難以出現打架衝突場面。對於有傳發展局局長陳茂波對兩人當選感到擔心,認為會拖慢覓地建屋及鄉郊發展,朱笑稱一定會「實現陳茂波的恐懼」。
最安全o既地方先係最牙煙
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-16, 09:45 AM   #2175
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
港獨唔可以無本地勢力支持

而家中共可以唔駛用懷柔對呢班友

搞掂完丁權就搞埋本地大商家

本地大商家起碼跟規則玩

上面個班真係你懂的

但香港人打算移民個班真係唔會理

此篇文章於 09-11-16 09:47 AM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:30 PM

手機版 | APP版