Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-08-15, 01:23 PM   #701
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
所謂兒童向反而會食到好多人
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-15, 01:45 PM   #702
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: Van仔 查看文章
好似今日個台D 聲優好似全部都係兒童向....
對女士們黎講陣間梶君逢坂先係C3本命
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-15, 03:43 PM   #703
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
star ☆anis個stage份量比預期多
想聽的全部中晒

tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-15, 06:45 PM   #704
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

声優・緒方恵美さん、香港の女子トイレで清掃員に「男子トイレに行け」と言われてしまう事案発生

現地清掃員の年配のお姉様に、

「男子トイレに行け」(注:広東語)

と言われて女子トイレを追い出されたなう。。

舊 02-08-15, 08:17 PM   #705
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: money 查看文章

声優・緒方恵美さん、香港の女子トイレで清掃員に「男子トイレに行け」と言われてしまう事案発生

現地清掃員の年配のお姉様に、

「男子トイレに行け」(注:広東語)

と言われて女子トイレを追い出されたなう。。
咁爆wwww
緒方中性化連清潔亞姐都呃倒XD
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-15, 08:20 PM   #706
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
引用:
作者: tung999 查看文章
star ☆anis個stage份量比預期多
想聽的全部中晒
係,估唔到唱咁多首,
好感動
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-15, 08:55 PM   #707
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
有無人睇左台下既IDOLM@STER CINDERELLA GIRLS 係booth既Talk Show?講左d咩?
(唔係主舞台o個個)
我睇主舞台直落,撞時間,無行過去睇…

舊 02-08-15, 11:10 PM   #708
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
只去了第二日睇IM@S和Build Fighter TRY
個MC都仲係咁...
唔識唔做功课都唔緊要,咪講少句囉
關王菲咩事啊
最後仲趕人走咁款
你都沒講到只找一個人做代表最後講感想,人地緊係以為每人都有得講啦

至於Build Fighter TRY Stage,大家都唔係幾識做
套野都未係香港播ga
搞到牧野都問左句大家係唔係real time睇左
引用:
作者: 廢人 查看文章

如果今日比我地阻擋到視線既話真係對唔住
並感謝前排人士在mc時間配合另聲優門看到此banner

另外如有版友對灰姑娘女孩手機版遊戲有興趣的歡迎PM LINE ID加入 LINE 群
原來係GAF嘅ffdy pro
另外見有人派自製call book同螢光棒
你們也太有愛了吧

其實我企正你地後面果行,一舉起banner真係咩都睇唔到

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 12:18 AM   #709
explosion
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2008
引用:
作者: Kewellma 查看文章
c3hk感覺由日方動漫,遊戲業界交流及推廣層面倒退至愈來愈用家向,sell手游sell演唱會&cd,sell ps games,sell idol(不論二,三次元), sell bushiroad card...
且看埋單計數人流如何,有得繼續搞是最好,但不希望跟動物節愈走愈近。
其實無計,最大問題係語言不通,交流唔到不次就唔黎,或偏向賣野……買賣好簡單,識比錢就得
我自問唔係消費豚,但有心無力
explosion 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 12:32 AM   #710
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 夜貓 查看文章
搞到牧野都問左句大家係唔係real time睇左
其實bandai有放上youtube
而且沒鎖區
所以沒問題的

舊 02-09-15, 01:03 AM   #711
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: knight-philip 查看文章
其實bandai有放上youtube
而且沒鎖區
所以沒問題的
…マジ?求link
我之前試過找但係找不到(剩係找到GundamInfo鎖區的EN和KR版

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 01:29 AM   #712
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
…マジ?求link
我之前試過找但係找不到(剩係找到GundamInfo鎖區的EN和KR版
啊~細看之下應該不是BANDAI的東西(用日文全名seach youtube就有
BANDAI是有鎖區的吧?

不過其實用VPN去看鎖區的算不算"無斷轉載"...?
感覺似是"用望遠鏡看別人家中播的電影"那樣而已...?

舊 02-09-15, 01:43 AM   #713
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: knight-philip 查看文章
啊~細看之下應該不是BANDAI的東西(用日文全名seach youtube就有
BANDAI是有鎖區的吧?

不過其實用VPN去看鎖區的算不算"無斷轉載"...?
感覺似是"用望遠鏡看別人家中播的電影"那樣而已...?
其實大陸某幾個視頻網站係買左轉播權
所以香港要即時睇都唔係無法可依
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 02:00 AM   #714
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
今日走前都仲見到 SAO 有簽名名額? 角川D Staff 無收走張紙定真係唔夠數?
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 02:03 AM   #715
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
今日走前都仲見到 SAO 有簽名名額? 角川D Staff 無收走張紙定真係唔夠數?
我睇完唔記得邊個event出黎之後見到好多人排隊架喎
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 09:19 AM   #716
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
結果來看SAO簽名會誠意欠奉, 不但第二集SAOP限定版送的毛巾是直接用回第一集封面, 連簽名板的圖也一樣 (我去過幾次簽名會的簽名板都是特別畫給簽名板用的)

簽名會的排隊安排得有夠失敗, 簽名條人龍向主舞台方向打橫發展再折回(三行左右).
而不是在簽名會正前方打蛇餅.
整體有成大半人在排隊時根本是見不到簽名會現場的.

我在第2 round簽名內才排第二十人左右, 在每1 round 百多人的簽名會都算前 , 結果在一開始的發問時間, 我連兩位老師同司儀既影都睇唔到.

舉手向老師發問時根本只有龍頭的人才有得玩
搞到氣氛極冷場.
(大半人都見不到司儀和作家, 司儀和作家自然也不會看到他們舉手)

然後開始簽了,司儀隔左一陣又玩有獎問答, 今次佢走左去龍尾玩, 我剛好排隊排到龍頭, 又係連司儀個影都見唔到
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 09:55 AM   #717
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
有想睇event個兩日唔得閒,結果昨日去到剩行,真係無event睇其實好快行晒同比上年少左野睇,有d好似根本出完又出……連影相的動力都無……不過見到涼宮同幸運星個d清貨真係時代的眼淚……

舊 02-09-15, 10:06 AM   #718
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
有冇人信用卡扣多左數
被扣多左80蚊
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 10:17 AM   #719
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
有無人睇左台下既IDOLM@STER CINDERELLA GIRLS 係booth既Talk Show?講左d咩?
(唔係主舞台o個個)
我睇主舞台直落,撞時間,無行過去睇…
個Talk Show 只係好簡單咁由主持問幾個你對動畫同人物的感覺
台下完全無機會發問同互動

另外個人A獎先搞笑,抽完個30個人入去,佢地可以行前少少咁多(其實有幾個係同我同一行企)
最後再由聲優抽多4位攞獎,個獎仲要係格離$500 set,入面仲要無簽名之類
其他人只係得個D獎

舊 02-09-15, 10:18 AM   #720
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006

舊 02-09-15, 12:42 PM   #721
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
個Talk Show最大義意唔係CV們係面前路過?
由手機版發出
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 01:16 PM   #722
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: jaycom 查看文章
個Talk Show 只係好簡單咁由主持問幾個你對動畫同人物的感覺
台下完全無機會發問同互動

另外個人A獎先搞笑,抽完個30個人入去,佢地可以行前少少咁多(其實有幾個係同我同一行企)
最後再由聲優抽多4位攞獎,個獎仲要係格離$500 set,入面仲要無簽名之類
其他人只係得個D獎
咁D賞重好,始終係IM@S Folder

舊 02-09-15, 01:21 PM   #723
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
野生的韓國黑貓

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 01:22 PM   #724
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
TALK SHOW前後先好笑 睇住D CV比實Q用繩圍住開火車係外面行wwww
初初冇留意行到勁埋身先發現係岩岩台上果幾位

tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 03:56 PM   #725
tongmak
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
最後仲趕人走咁款
你都沒講到只找一個人做代表最後講感想,人地緊係以為每人都有得講啦
尼個彩排都係咁
tongmak 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「C3 in HongKong 2014」開催決定 | 声優アイドル來港決定 Vol.4 brunhild 日本動漫畫討論版 1105 05-05-14 07:22 PM
朋友買後不要 現出售出售全新 HK C3 2014 Good Smile 商品 zxvt0101 買賣專區 1 03-18-14 01:36 AM
3/9~11 「C3 in HongKong 2012」開催決定丨花澤香菜來港決定! Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1054 03-12-12 01:51 PM
3/9~11 「C3 in HongKong 2012」開催決定|花澤香菜來港決定! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1000 03-06-12 09:17 PM
「C3 in HongKong 2011」開催決定 brunhild 日本動漫畫討論版 1000 02-28-11 12:32 AM

現在的時間是 02:41 AM

手機版 | APP版