Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-02-17, 02:52 PM   #1326
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
新武器大技好迷...

D 泡泡會唔會難打爆左D?
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 05:00 PM   #1327
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
新武器大技好迷...

D 泡泡會唔會難打爆左D?
未試, 我估用"對物" gear ,會快D 打爆

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 06:29 PM   #1328
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 野良猫 查看文章
你話麥樂雞嘅甜酸醬vs黃芥末醬都話
一係某包vs某包

薯條vs麥樂雞好怪
因為日本M記叫餐可以薯條轉麥樂雞

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 06:32 PM   #1329
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
Lv42攞住支金槍兩場油得3XXp
好心咁高Lv就咪借人玩破壞個平衡啦
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 07:14 PM   #1330
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: leungky1 查看文章
Lv42攞住支金槍兩場油得3XXp
好心咁高Lv就咪借人玩破壞個平衡啦
由手機版發出
高lv只係代表玩得耐ja

不過我lv40都會比外甥玩
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 07:43 PM   #1331
leungky1

引用:
作者: lodoss 查看文章
高lv只係代表玩得耐ja

不過我lv40都會比外甥玩
輸到Lv20去買支野繼續輸
就真係經典
但明顯係借人又唔教好

用Jr. 最低都見過4XX
呢位人兄又唔殺,SP又唔開
仲要撞正我新槍難得殺到多人同過千p
真係無得怪我發咁多牢騷
由手機版發出

此篇文章於 09-02-17 07:45 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-02-17, 08:21 PM   #1332
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: leungky1 查看文章
輸到Lv20去買支野繼續輸
就真係經典
但明顯係借人又唔教好

用Jr. 最低都見過4XX
呢位人兄又唔殺,SP又唔開
仲要撞正我新槍難得殺到多人同過千p
真係無得怪我發咁多牢騷
由手機版發出
咁完全唔識玩就差d,
不過都係玩下歡樂下,
唔好禁放在心上
舊 09-02-17, 08:24 PM   #1333
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
個泡好似要D 時間入面就多水,就易打爆... 對方的就未試

舊 09-02-17, 08:28 PM   #1334
信長
The Flash

引用:
咁完全唔識玩就差d,
不過都係玩下歡樂下,
唔好禁放在心上
splatoon 無vioce chat 的原因之一..
當時第一集無chat,有好有唔好... 新手好多成長過程中,一定無比人X 到唔想玩先...
lobby 無得走,都係好設定..
同今集隱藏死數
只可事後咒罵幾句,之後打多幾場就唔記得

L4D 2 時, 試過比人亂投票kick 走.. 心情立即差
仲有拍過D 內地指揮X ,全場煩到一個點,態度差+無禮貌, 跟唔跟你指揮,都令自己遊戲體驗差晒,
LOL,CS,overwatch 那些點都唔會玩, 未成長已好受挫折棄game 先

再睇splatoon 比賽/三文魚片, 好多時都 nice 隊友,氣氛好唔同

此篇文章於 09-02-17 08:50 PM 被 信長 編輯。
舊 09-02-17, 09:08 PM   #1335
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: 信長 查看文章
splatoon 無vioce chat 的原因之一..
當時第一集無chat,有好有唔好... 新手好多成長過程中,一定無比人X 到唔想玩先...
lobby 無得走,都係好設定..
同今集隱藏死數
只可事後咒罵幾句,之後打多幾場就唔記得

L4D 2 時, 試過比人亂投票kick 走.. 心情立即差
仲有拍過D 內地指揮X ,全場煩到一個點,態度差+無禮貌, 跟唔跟你指揮,都令自己遊戲體驗差晒,
LOL,CS,overwatch 那些點都唔會玩, 未成長已好受挫折棄game 先

再睇splatoon 比賽/三文魚片, 好多時都 nice 隊友,氣氛好唔同

三文魚打得最歡樂,
唔係同人互殺,
尤其每打完wave後,
動作都好攪笑,
有次完左wave3,
一個玩跳落海其他3人都跟住跳,
呢D歡樂唔係單單拿到勝利果種
舊 09-02-17, 09:38 PM   #1336
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
三文魚打得最歡樂,
唔係同人互殺,
尤其每打完wave後,
動作都好攪笑,
有次完左wave3,
三文魚先兩極化
拍得好就爽爽打
成堆人亂咁走WAVE 1 死左就會好火

舊 09-02-17, 09:44 PM   #1337
leungky1

引用:
三文魚打得最歡樂,
唔係同人互殺,
尤其每打完wave後,
動作都好攪笑,
有次完左wave3,
確實三文魚限時內存活係玩得又刺激又開心
7隻Boss嘅行徑係摸索到同時不失要變通之處
亦可以試勻哂咁多款武器嘅特性,點都有貢獻
算係抵消左平時大場被武器同神技巧壓制嘅不快

今日終於打到達人滿左110
由手機版發出

此篇文章於 09-02-17 09:52 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-02-17, 11:32 PM   #1338
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
作者: 信長 查看文章
個泡好似要D 時間入面就多水,就易打爆... 對方的就未試
對方打只見會無晒水同收細左

不過唔爆都有好處...會慢慢keep住咁油對方個地

http://www.nicovideo.jp/watch/sm31853318
sp技up 會令泡泡變大

此篇文章於 09-02-17 11:36 PM 被 迪安大叔 編輯。
舊 09-03-17, 06:34 AM   #1339
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

啲泡泡好惡吓,
玩 Regular battle 都冇咩嘢,
但玩搶魚頭同搶箱,
完全被佢擋咗啲墨,地又油唔到,敵人更加唔會中,
完全被佢制衡住。

如果响細地圖,窄環境仲幣。
佢一爆就拜拜,好彩係打敵人的泡泡係唔會爆。

要慢慢適應同應付。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-17, 06:43 AM   #1340
信長
The Flash

舊 09-03-17, 06:44 AM   #1341
信長
The Flash

引用:
作者: 八仙果 查看文章
啲泡泡好惡吓,
玩 Regular battle 都冇咩嘢,
但玩搶魚頭同搶箱,
完全被佢擋咗啲墨,地又油唔到,敵人更加唔會中,
完全被佢制衡住。

如果响細地圖,窄環境仲幣。
佢一爆就拜拜,好彩係打敵人的泡泡係唔會爆。

要慢慢適應同應付。
遊艇玩ZONE
無位射入去

舊 09-03-17, 08:57 AM   #1342
leungky1

個泡暫時都幾倚賴隊友守或打爆
用Pro 自己打係唔夠快

一個爆出嚟嘅油都夠爆八九成魚砲膜
理想嘅可以用泡泡魚砲兩連爆殺哂前線
由手機版發出
舊 09-03-17, 11:33 AM   #1343
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
泡泡真係算是功能上多的sp (e.g.線性/區域性連爆,檔路,保護盾,引開人注意力等...)
真係要研究下點運用得好

(可能新出...仲見好多人係自己地上無端白事射爆佢...想點啫...)

舊 09-03-17, 05:25 PM   #1344
leungky1

引用:
作者: ROCAS 查看文章
泡泡真係算是功能上多的sp (e.g.線性/區域性連爆,檔路,保護盾,引開人注意力等...)
真係要研究下點運用得好

(可能新出...仲見好多人係自己地上無端白事射爆佢...想點啫...)
Regular 都遇著唔少隊友要示範一次後先會幫手射爆
可能要求Lv20同時,又配Pro 呢種近戰不利武器
限制左大部分人嘅認知
睇下下個禮拜會唔會為求平衡,繼續出配泡泡SP嘅新武
由手機版發出

此篇文章於 09-03-17 05:27 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-03-17, 08:29 PM   #1345
迪安大叔
Crazy Gamer

CLS
剛剛有場2油地戰3雙槍對住 3個綠水桶 ,惡打到喊
潑兩潑塊地已經油走晒
雙槍DPS 又唔夠綠水桶快, 想博殺都唔得....
舊 09-03-17, 08:50 PM   #1346
信長
The Flash

引用:
CLS
潑兩潑塊地已經油走晒
水桶都係狂潑.. 好少隱藏, 可以潛左,確定佢唔留意先有機
正面打真係射程好過佢先得..
打唔到,都係用炸彈封佢, 等佢唔好咁近

舊 09-03-17, 10:06 PM   #1347
信長
The Flash

TC -S 跌左落去就成日carry 到
好少ranking 殺咁多.下下inkjet 都殺2,3個

最正係如果同時殺對手, 佢地下一輪都係孖住出,搵到好位伏佢地,又殺可殺多轉

此篇文章於 09-03-17 10:11 PM 被 信長 編輯。
舊 09-03-17, 10:08 PM   #1348
leungky1

引用:
CLS
潑兩潑塊地已經油走晒
要善用滾跳擾亂對手
除非俾人夾擊,否則兩滾係一定跳到去盲位
當然,同時亦要好好對準目標射
由手機版發出
舊 09-04-17, 06:39 AM   #1349
信長
The Flash

https://drive.google.com/drive/folde...m1EQkdFbk1JYVk

callout 表...
其中old zone 係因為上集打 zone 位置命名

此篇文章於 09-04-17 06:42 AM 被 信長 編輯。
舊 09-04-17, 09:54 AM   #1350
信長
The Flash

用十幾場LUNA 打TC, 次次輸得唔抵都係無腦隊友
隊友要用中長距離槍, 有D 位要佢地去攻堅
永遠都唔見人,個個後半場食花生, 又唔睇下佢地佢已自己係全隊最長射程, 後半場射空氣, 連基本壓制比唔到對手
LUNA 打前上塔,不過次次都無隊友齊上,油下地map control 分散敵人,點打
前面就比人射到死,
打足4,5分鍾,無腦隊友都係唔郁,唔識改打法,keep 住落後完場

此篇文章於 09-04-17 10:01 AM 被 信長 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 08:17 PM

手機版 | APP版