Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 04-19-12, 01:44 PM   #251
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Hitomi 查看文章
唔知道d飛難唔難買=__=
我只能在當地7-11買=__=
仲要係今日買聽日票~我估買唔到居多=__=
你依家係日本?
我見佢可以預訂架喎
平200日元
不過一開頭個兩日都真係唔易買....
呢D仲要岩岩開始~

不過我建議你都可以試下
始終聽日都只係星期五
如果星期六日真係完全無機會架啦

舊 04-19-12, 01:45 PM   #252
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
我諗閒日唔會咁爆呀嘛?我都打算七月去Gundam Tokyo Front,都係買即場票

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-12, 01:54 PM   #253
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
你依家係日本?
我見佢可以預訂架喎
平200日元
不過一開頭個兩日都真係唔易買....
呢D仲要岩岩開始~

不過我建議你都可以試下
始終聽日都只係星期五
如果星期六日真係完全無機會架啦
不呀~我5月5先出發~去東北~但我第一日成田落機就會立即衝上東北
我第6日晚上先至出番東京~第7日先至去到台場(星期五)

本來都諗過第一日在東京站等新幹線期間去附近7-11買~check左八重洲口果邊有7仔
但機場去到東京後~我要坐的新幹線約等半個鐘後就開...相信買唔徹

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
我諗閒日唔會咁爆呀嘛?我都打算七月去Gundam Tokyo Front,都係買即場票
好似要7仔買無即場票?

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-12, 01:56 PM   #254
蛋撻王子
功德完滿

我諗星期五無問題既
而且你都5月幾先去啦~

舊 04-19-12, 02:36 PM   #255
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
唔知道d飛難唔難買=__=
我只能在當地7-11買=__=
仲要係今日買聽日票~我估買唔到居多=__=
青森7-11唔知有無?
死la, 我怕入唔到去有遺憾

舊 04-19-12, 02:50 PM   #256
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
我諗星期五無問題既
而且你都5月幾先去啦~
話時話入面俾唔俾影相?
雖然俾唔俾都打算入

引用:
作者: Paptimus 查看文章
青森7-11唔知有無?
死la, 我怕入唔到去有遺憾
中文官網~原來可以wo

「可在全日本7-11店内的多功能服務機台點選「Seven購票系統鋼彈東京最前線」直接購買」

舊 04-19-12, 03:07 PM   #257
蛋撻王子
功德完滿

引用:
話時話入面俾唔俾影相?
雖然俾唔俾都打算入

中文官網~原來可以wo

「可在全日本7-11店内的多功能服務機台點選「Seven購票系統鋼彈東京最前線」直接購買」
話說佢會有繁體中文
仲要括住hk真係喜出望外..
估唔到高達會注重香港呢個巿場~

正式網站

http://gundamfront-tokyo.com/

門票相關

http://gundamfront-tokyo.com/hk/ticket/

部份場所禁止拍照、錄影。

專區一覽

http://gundamfront-tokyo.com/hk/floorguide/

我睇番得三個區可以影相
freedom
核戰機
角色人物

模型同資料區睇怕唔比

入口閘門無理由唔比掛~

舊 04-19-12, 03:43 PM   #258
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
話時話入面俾唔俾影相?
雖然俾唔俾都打算入

中文官網~原來可以wo

雖然我完全唔"好"睇gundam, 只會打~
但係都有興趣入
反而同行果個兩樣都 "好"
竟然話唔入~.~
雖然以前果個我同同行者分別都有去過姐 =_=
但係我見佢都改左好多野~
起碼無左個zaku頭先~

其實HITOMI你可以出發前3日內訂飛啊~
因為我見佢可以揀去7仔俾錢+拎飛 (好過岩岩上次買ONE PIECE先 =___=)
訂完一到埗去俾錢就OK啦!!

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG

此篇文章於 04-19-12 03:50 PM 被 irismong 編輯。
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-12, 04:01 PM   #259
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
高達飛果度
hitomi大7號的話應該都ok,因為剛過左日本黃金週

官網雖然叫人上ticket pia度訂,不過其實外地人真係好難攪
1.登記要日本地址(雖然可以求其抄人地)
2.付款方式其一,7仔俾錢的話要訂之後3日內俾錢,否則會自動cancel
3.付款方式之二,信用卡的話就可以4個月內攞飛,不過限制要日本發行嘅信用卡先得

所以各位短期內想去嘅都要避開日本假期,費事無飛(特別係想即場買的話)

舊 04-19-12, 04:11 PM   #260
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
話說佢會有繁體中文

正式網站

http://gundamfront-tokyo.com/

門票相關

http://gundamfront-tokyo.com/hk/ticket/

部份場所禁止拍照、錄影。

專區一覽

http://gundamfront-tokyo.com/hk/floorguide/

我睇番得三個區可以影相
freedom
核戰機
角色人物

模型同資料區睇怕唔比

入口閘門無理由唔比掛~
thx
有d區可以影下相都夠了~~始終個人喜歡影下相得閒記憶下會比較高興

引用:
作者: irismong 查看文章
雖然我完全唔"好"睇gundam, 只會打~
但係都有興趣入
反而同行果個兩樣都 "好"
竟然話唔入~.~
雖然以前果個我同同行者分別都有去過姐 =_=
但係我見佢都改左好多野~
起碼無左個zaku頭先~

其實HITOMI你可以出發前3日內訂飛啊~
因為我見佢可以揀去7仔俾錢+拎飛 (好過岩岩上次買ONE PIECE先 =___=)
訂完一到埗去俾錢就OK啦!!
Gundam front個展館應該是全新吧~~
你以前去睇果個係指富士急果個? 我諗新呢個好睇好多~
上網見到有關呢個展館的報導~~超正呀

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
高達飛果度
hitomi大7號的話應該都ok,因為剛過左日本黃金週

官網雖然叫人上ticket pia度訂,不過其實外地人真係好難攪
1.登記要日本地址(雖然可以求其抄人地)
2.付款方式其一,7仔俾錢的話要訂之後3日內俾錢,否則會自動cancel
3.付款方式之二,信用卡的話就可以4個月內攞飛,不過限制要日本發行嘅信用卡先得

所以各位短期內想去嘅都要避開日本假期,費事無飛(特別係想即場買的話)
我去果日會係5月11日星期五~我諗我揀d中午後放工前的超閒時段ok掛

--> 我會即刻俾錢

舊 04-19-12, 04:24 PM   #261
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
thx
有d區可以影下相都夠了~~始終個人喜歡影下相得閒記憶下會比較高興

我去果日會係5月11日星期五~我諗我揀d中午後放工前的超閒時段ok掛

--> 我會即刻俾錢
唔係~ 係再之前果個~
bandai museum之前o係松戶
入面關於GUNDAM既野多過乜, 第二多就係KERORO XDDDD

家陣搬左去栃木県~ 我都去過一次~

所以HITOMI你可以出發前3日訂囉
開個acc好易之嘛

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 04-19-12, 04:35 PM   #262
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
唔係~ 係再之前果個~
入面關於GUNDAM既野多過乜, 第二多就係KERORO XDDDD

開個acc好易之嘛
有無教學? 打算5月9去

舊 04-19-12, 04:46 PM   #263
irismong
Goo ◕ ω ◕

其實你地想, 我幫你地 "買" 都得= ="
你地拎住個number, 去到搵部機禁禁禁就會拎到張 "單"
拎張單埋counter俾姐姐/哥哥, 再俾錢就ok
慳左慢慢摸點樣買既時間~~

舊 04-19-12, 04:52 PM   #264
Hunter

註冊日期: Jan 2002
我6月去都PLAN左1日去台場, 依家又多一個地方去
就算買唔到飛, 去門口睇下隻1:1都好

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-12, 05:26 PM   #265
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
thx

--> 我會即刻俾錢
影得相嘅好似得有料區

台場呢個係全新
富士急應該完全無得比

星期五我相信唔怕,到前幾日應該都仲有~
暫時所見都係得d假期早入場時段先full
hitomi姐到時7仔買定應該無走雞

不過都提醒下各位打算買飛入場嘅同好
飛嘅入場時限係1小時內,即係買13:00的話,就13:00~13:59內入場
另外入場一黎會入個dome度睇片,每小時嘅10,30,50分播放
如果過左50分先入場的話,就會失去睇片嘅機會

以上請注意~/

舊 04-19-12, 05:27 PM   #266
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: Hunter 查看文章
我6月去都PLAN左1日去台場, 依家又多一個地方去
就算買唔到飛, 去門口睇下隻1:1都好
睇黎我無意中做左件好事

咁岩有人問我知唔知呢單野
還掂見搵到個網站順便貼埋過黎

舊 04-19-12, 05:32 PM   #267
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
睇黎我無意中做左件好事

咁岩有人問我知唔知呢單野
還掂見搵到個網站順便貼埋過黎
呢個地方今年年頭已經有其他forum講~~不過估唔到佢買飛咁鬼麻煩

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
影得相嘅好似得有料區

台場呢個係全新
富士急應該完全無得比

星期五我相信唔怕,到前幾日應該都仲有~
暫時所見都係得d假期早入場時段先full
hitomi姐到時7仔買定應該無走雞

不過都提醒下各位打算買飛入場嘅同好
飛嘅入場時限係1小時內,即係買13:00的話,就13:00~13:59內入場
另外入場一黎會入個dome度睇片,每小時嘅10,30,50分播放
如果過左50分先入場的話,就會失去睇片嘅機會

以上請注意~/
我係打算去有料區呀~1200yen入場費果part呀?

引用:
唔係~ 係再之前果個~

開個acc好易之嘛
栃木果個我反而唔知~比較少人提

舊 04-19-12, 05:37 PM   #268
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
呢個地方今年年頭已經有其他forum講~~不過估唔到佢買飛咁鬼麻煩

我係打算去有料區呀~1200yen入場費果part呀?
個買飛的確好很煩
我之前都頭痛左好耐,因為我去果日仲要係星期日

yes呀
不過即場買先係1200yen
預先買係1000yen~

舊 04-19-12, 07:53 PM   #269
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
其實如果只係因1:1 RX78而去Gundam front, 比上兩次的景觀真不太好. 後面的building有少少唔夾.....

上兩次真係係立於大地的感覺.
好天氣仲可以影到富士山做background, (可惜我去那天唔好天....)

舊 04-19-12, 07:59 PM   #270
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
話說佢會有繁體中文
香港這邊做左好多野架~~
http://hk.gundam.info/

要括住hk, 因tw唔係用機動戰士高達, 係鋼彈....

舊 04-19-12, 08:30 PM   #271
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
香港這邊做左好多野架~~
http://hk.gundam.info/

要括住hk, 因tw唔係用機動戰士高達, 係鋼彈....
我本來係去香港個主網站搵先
但見未開始報導所以直接貼番日本個報導~

不過仍然係覺得括住HK好開心

舊 04-19-12, 08:53 PM   #272
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

牛舌

我見利久在東京都有分店~
其實有無分別架?

定係仙台條牛舌通有更強的選擇?
睇完r.tabelog愈來愈想在仙台落車食~
不過如果質素同東京分店差不多就無謂了

舊 04-19-12, 08:58 PM   #273
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
牛舌

我見利久在東京都有分店~
其實有無分別架?

定係仙台條牛舌通有更強的選擇?
睇完r.tabelog愈來愈想在仙台落車食~
不過如果質素同東京分店差不多就無謂了
仙台牛舌好正既, 去仙台唔食牛舌仲叫有去仙台咩
不過如果唔係去仙台就pass算啦

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-12, 09:18 PM   #274
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: leotam3 查看文章
仙台牛舌好正既, 去仙台唔食牛舌仲叫有去仙台咩
不過如果唔係去仙台就pass算啦
我本身不去仙台~
不過第6日會落番東京~而果日行程比較簡單
基本上只係八戶燒海鮮+坐車+晚上簡單活動

所以我有少少空檔

舊 04-19-12, 09:45 PM   #275
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
我本身不去仙台~
不過第6日會落番東京~而果日行程比較簡單
基本上只係八戶燒海鮮+坐車+晚上簡單活動

所以我有少少空檔
池袋都有間食牛舌架b
伊達の牛たん本舗 宮城ふるさとプラザ店
http://r.tabelog.com/tokyo/A1305/A130501/13019304/

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「マクロス」新作TVシリーズ始動 Vol.5 money 日本動漫畫討論版 1315 06-04-23 06:12 PM
さがら総「変態王子と笑わない猫。」Blu-ray BOX 2016年5月25日発売 supermanlady 日本動漫畫討論版 175 07-11-17 10:16 PM
小畑健 x 大場つぐみ「バクマン。」実写映画化 2015年公開決定!丨佐藤健&神木隆之介主演 爽神 日本動漫畫討論版 750 10-05-15 12:13 AM
カヅホ「キルミーベイベー」Blu-ray BOX化 supermanlady 日本動漫畫討論版 68 04-27-15 06:08 PM
緑川ゆき「蛍火の杜へ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 16 02-28-12 04:16 PM

現在的時間是 11:48 AM

手機版 | APP版