Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-10-17, 07:42 AM   #38226
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
尼祿寶4對我黎講已經係超額成果

剩低200石就算到時抽黑王射中晒綠磚都無野好講

然後信長+梅林+術尼祿+4060真係可以全隊紅卡唔放打星角都keep住無turn 4-50星(將尼祿換槍狐可能仲好)

這樣綠卡角不就只能去死了嗎?

英國說大家抱團死

此篇文章於 08-10-17 07:45 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 08:14 AM   #38227
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
奶光好似好勁,
單體紅寶具, 送20星
1技集星+爆傷加50%
2技三回合紅魔放40%, 仲要可以上比人

三紅卡但BBQ有20NP...成隻武藏上位版咁
有機會可以成為劍蘭斯2號
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 08:17 AM   #38228
細路翔
The One

因為槍職太少選擇所以怒加op角?

但今次7隻入面廚得最無譜肯定係信信,連自己姬友沖田最大既長處出星都搶埋

仲要係紅卡單體狂,傻的嗎?

然後尼祿好明顯係個技能組加攻加得太勁,仲要因為兩個被動skill搞到np回轉都係平均以上,所以放佢落術職當弱化

英國說大家抱團死

此篇文章於 08-10-17 08:26 AM 被 細路翔 編輯。
舊 08-10-17, 08:37 AM   #38229
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
奶光應該今次四星大獎

難j寶5左www

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 08-10-17 08:43 AM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 08:54 AM   #38230
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
16符想抽event裝應下節算結果1張裝都唔出
出左隻C暴君

信長芙蘭都好似好強, 但係又想抽真愛奶光
好難決擇

舊 08-10-17, 09:17 AM   #38231
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
射斜月神、槍大公、伊麗莎白、術閃、狂芙蘭
禮裝都係斜,妖尼姑、王聖、目醒
今次pu係唔係set錯哂野

此篇文章於 08-10-17 09:21 AM 被 血之淚 編輯。
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 09:18 AM   #38232
細路翔
The One

睇完個profile先知原來尼祿執邊個兩舊野係用佢既歌聲轉換做破壞力

技安無誤

英國說大家抱團死
舊 08-10-17, 10:30 AM   #38233
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
多謝營運22石,抽多次10抽中c尼祿
安心等黑吾
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 10:39 AM   #38234
gingq7

[傳聞]
絆10:
尼祿:红卡10%+np率上升10%
肯娘:綠卡10%+np率上升10%
尼托 : 藍卡10%+np率上升10%
信長 : 红卡10%+防御降低10%
凛 :綠卡10%+np率上升10%

無乜特色, 但因為4隻本身NP率都算幾好~好好, 絆10都叫實用 (3隻一齊就加NP率30%)

此篇文章於 08-10-17 10:46 AM 被 gingq7 編輯。
舊 08-10-17, 10:45 AM   #38235
gingq7

引用:
作者: 血之淚 查看文章
射斜月神、槍大公、伊麗莎白、術閃、狂芙蘭
禮裝都係斜,妖尼姑、王聖、目醒
今次pu係唔係set錯哂野
我覺得頭2-3個鍾一定有問題, 好大機會係無pick up,
不過營運一定唔會認, 永遠無法證實
舊 08-10-17, 11:04 AM   #38236
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
我今日先抽都射歪左隻5星,同兩隻4星

純粹係命

舊 08-10-17, 11:09 AM   #38237
細路翔
The One

我尋晚都係7點幾第一波就抽

頭120石剩係見一張棉被,25符全部變成綠磚
然後射斜埋陳小姐之後係度怒skip就連續兩個十連各出一隻尼祿了

再之後臨訓前十點幾想追信長寶二追多20連又出多兩隻尼祿....

英國說大家抱團死

此篇文章於 08-10-17 11:11 AM 被 細路翔 編輯。
舊 08-10-17, 11:24 AM   #38238
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: gingq7 查看文章
我覺得頭2-3個鍾一定有問題, 好大機會係無pick up,
不過營運一定唔會認, 永遠無法證實
課長信長頭6隻5星得1隻係尼祿
佢隻尼祿最後有寶5但係其中1隻係用空白靈基換出黎

我真係覺得唔係運氣問題
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 11:41 AM   #38239
gingq7

本來我以為射斜只係自己問題 (連續4隻射斜),
但而家睇番係大部份人都或多或少射斜, 以前未見過咁誇張, 連大課長信長抽卡無數都驚訝自己出左5-6隻5星都無尼祿, 再加上莫名其妙完全無解釋的2-3次server斷線, 仲要斷完後即時無射斜,
先會有一開始係無pick up呢個推論

---------------------

今次隻尼祿除左6星級寶具演出, 連站姿都有2種, 十分有誠意
cut-in唔知會唔會成為以後的5星寶具標準

今次活動劇情好似好長, 長到我仲未可以開始打任何一關, 故事太有趣又唔想skip, 消體變左走番出去打種火...
舊 08-10-17, 11:46 AM   #38240
gingq7

引用:
作者: 血之淚 查看文章
課長信長頭6隻5星得1隻係尼祿
佢隻尼祿最後有寶5但係其中1隻係用空白靈基換出黎

我真係覺得唔係運氣問題
最抵死係佢出完post後30分鐘內就由寶1升到寶5,
不過我對唔番個時間係唔係同果幾次奇怪斷線重疊
舊 08-10-17, 11:57 AM   #38241
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
本來我以為射斜只係自己問題 (連續4隻射斜),
但而家睇番係大部份人都或多或少射斜, 以前未見過咁誇張, 連大課長信長抽卡無數都驚訝自己出左5-6隻5星都無尼祿, 再加上莫名其妙完全無解釋的2-3次server斷線, 仲要斷完後即時無射斜,
先會有一開始係無pick up呢個推論

今次隻尼祿除左6星級寶具演出, 連站姿都有2種, 十分有誠意
cut-in唔知會唔會成為以後的5星寶具標準

今次活動劇情好似好長, 長到我仲未可以開始打任何一關, 故事太有趣又唔想skip, 消體變左走番出去打種火...

斷3次都有其他'bug' 下即更新, 第一次是6車關卡的banner 更新
其他看不具合會睇到
至於射斜 總覺全服狂抽時好明顯 ccc 那次都係咁嘛

尼祿寶具演出是偏心的, 正常是 人物module 演出, 這次是動畫演出

劇本很多惡攪, 慢慢看也不壞

還有技石看似很易掉, 有心可以刷

最後.... 沒見到海倫娜的解包?

此篇文章於 08-10-17 12:02 PM 被 digiharuka 編輯。
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 12:00 PM   #38242
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
報報時 我係琴晚9點連續2次10連各出一隻尼6
5星冇射斜

舊 08-10-17, 12:07 PM   #38243
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
黑吾點解係綠色寶具, 睇埋佢其他技能先決定追唔追

FGO : 339,715,785
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 12:22 PM   #38244
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: digiharuka 查看文章
還有技石看似很易掉, 有心可以刷

暫時未見過金技石

引用:
最抵死係佢出完post後30分鐘內就由寶1升到寶5,
不過我對唔番個時間係唔係同果幾次奇怪斷線重疊
我是7:45就開始抽,8點前抽完

射斜貞德和恩奇都,第三隻五星先出尼祿
中6隻4星,其中5隻係水著

感覺上算有PICKUP到
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 12:36 PM   #38245
gingq7

引用:
作者: digiharuka 查看文章
引用:
作者: ~小鬼~ 查看文章
黑吾點解係綠色寶具, 睇埋佢其他技能先決定追唔追

其實我已經見倒wiki有晒part 2三隻的技1-2 + 寶具

海倫娜十分普通, 和術版差唔多
奶光OP (我上面個post)
騎吾王, 微妙

但仲有技3未開, 仲有變數
舊 08-10-17, 12:55 PM   #38246
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
引用:
其實我已經見倒wiki有晒part 2三隻的技1-2 + 寶具

海倫娜十分普通, 和術版差唔多
奶光OP (我上面個post)
騎吾王, 微妙

但仲有技3未開, 仲有變數
騎吾王招寶具好有高達開槍的感覺...

FGO : 339,715,785
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 01:25 PM   #38247
細路翔
The One

唔係全部都鋼彈黎架咩

你睇尼祿成部卡碧尼咁玩浮游炮,個ex attack又開埋量子化

係得信長一個用替身攻擊扮承太郎

英國說大家抱團死

此篇文章於 08-10-17 01:34 PM 被 細路翔 編輯。
舊 08-10-17, 01:33 PM   #38248
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
飛女刑事neta誰得?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 01:35 PM   #38249
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
我一開ser就抽60連
出左ラーマ、アンメア、信長、剣フラン
之後3點派石抽多10連
出戰女神同燕青

的確係好多射斜

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-17, 01:44 PM   #38250
細路翔
The One

死的大英雄...

英國說大家抱團死

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 01:08 AM

手機版 | APP版