Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-03-12, 05:00 PM   #851
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: Squaresoft 查看文章
公布左白色?
引用:
作者: Rance 查看文章
一開始公佈一堆五顏六色唔知幾時有之嘛
引用:
作者: Squaresoft 查看文章
ic.. 快d出新色來加銷售啦~~
ブラック、PSP-1000:2004年12月12日発売
セラミック・ホワイト、PSP-1000CW:2006年4月20日発売
ピンク、PSP-1000 PK:2006年11月22日発売
シルバー、PSP-1000 SV:2006年12月14日発売
メタリックブルー、PSP-1000 MB:2006年12月21日発売
シャンパンゴールド、PSP-1000 CG:2007年2月22日発売

照咁睇...頌要等多年....
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 05:02 PM   #852
fhdelibird
Insane Gamer
信使鳥/火雞

註冊日期: Jun 2011
Nintendo Switch ID1401-7745-0619
PSN  IDfhdelibird
奇怪了,日服還沒提供1.65更新嗎...
fhdelibird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 05:13 PM   #853
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: siukam15 查看文章
我跟住去做, 但揀完格式化後,無出現解除認證呢一步, 只係話回復初期設定同删除資料 ...

唔知係咪做唔到認證呢一步, 所以就算我格式化部PSV, 都做唔到PS Vita用[香港PSN]玩[日本PSN]体驗版 ...

但其實我之前係曾經成功過架 , 仲用日服DL 左p Power Smash 4黎玩, 呢幾日同番同一方法但又唔得都唔知可以點 ..
因為我都考慮緊買日服個機戰Z2係PSV上玩呀 , 但我又唔想綁死部機係用日服 ...

請問我應該點做 ??

另外我想confirm一下, PSN account 係跟機定跟memory card?
如果我買多張咭, 分開一個日服, 一個港服又得唔得 ?

thank you
免費野同要錢根本唔同
要玩就要用果個帳號
帳號跟機
轉帳就格機

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 05:15 PM   #854
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
1.65有bug...

>アプデ出来んからサポートに聞いた所、1.65で不具合発生(アドホック通信が出来ないらしい)で今止めてるらしい。近日中に再度修正して配信やって。
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 05:25 PM   #855
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: Orphan 查看文章
1.65有bug...

>アプデ出来んからサポートに聞いた所、1.65で不具合発生(アドホック通信が出来ないらしい)で今止めてるらしい。近日中に再度修正して配信やって。
當我馬後炮都係咁話…
上次又係因為修正無雙NEXT結果搞左個認唔到sim咭bug出黎,今次我見到又有修正我都驚驚地,點知咁快就已經…
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 05:30 PM   #856
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
好似話ad hoc連唔到
希望快啲fix到
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 05:33 PM   #857
siukam15
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDsiukam15
引用:
作者: pet3 查看文章
免費野同要錢根本唔同
要玩就要用果個帳號
帳號跟機
轉帳就格機
明白, 即係用日服買左DL game 就要用番日服去玩 ...

不過轉帳就格機, 就係呢步我好似出左問題

當我格完機, 想由本來既港服轉做日服,
一開始睇完果段無得CUT既PSV介紹片後, 就話我部機已經係鎖定左係港服果個帳號, 問我係咪用呢個, 唔係就要格式化 (我唔知呢個格式化係咪即係完全將我所有野都delete哂, 所以我唔夠膽試) ,
唔格式化就用唔到張memory card 呢 ...

我係咪用咩做錯左
siukam15 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 05:35 PM   #858
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: Orphan 查看文章
好似話ad hoc連唔到
希望快啲fix到
上次死3G,今次死Wifi,變自閉機咁絕…
出之前有冇試過嫁…
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 07:09 PM   #859
野孩子

註冊日期: Jan 2005
各位知唔知porter條手繩幾時有得賣a
野孩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 09:23 PM   #860
pkiapin
Junior Member

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 野孩子 查看文章
各位知唔知porter條手繩幾時有得賣a
潮流X區地庫其中一間潮鋪入手4魚找一雞。同塲見兩隻機袋都有得賣,但價格由於超出本人底線加上walk in 只有綠色,所以放棄。c hing 如果有性趣就要快手,因為好似吾似有好多貨。

此篇文章於 04-03-12 09:25 PM 被 pkiapin 編輯。
pkiapin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 09:41 PM   #861
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
即係好唔好up上1.65??

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 09:45 PM   #862
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
即係好唔好up上1.65??
睇定啲先啦,反正唔UP都玩到
陣間UP一UP佢同你自動洗哂咭入面啲嘢都唔定,你知SONY啲嘢架啦
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 11:02 PM   #863
野孩子

引用:
作者: pkiapin 查看文章
潮流X區地庫其中一間潮鋪入手4魚找一雞。同塲見兩隻機袋都有得賣,但價格由於超出本人底線加上walk in 只有綠色,所以放棄。c hing 如果有性趣就要快手,因為好似吾似有好多貨。
感激>
野孩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 11:13 PM   #864
taichu2
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: Akira 明 查看文章
想問一下momax 8000mah要叉幾耐先滿?
我叉咗兩日都係3格半盞燈.75%電
點都去唔到4盞燈全著
今日由2:00叉到5:10, 叉爆4格.
taichu2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 11:57 PM   #865
Darby

3DS Friend Code0387 8749 2265
PSN  IDlynx_darby
我已經跟住psv個網, 將psp個savedata file抄到電腦入面個PS Vita folder度, 但係係psv入面就睇唔到可以複製既內容, 請問可以點樣解決??

舊 04-04-12, 01:54 AM   #866
C.K.F.

剛想去upgrade, 但話我部機的1.61已是最新, 乜唔係今日已出咗 1.65 更新咩 ?

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-12, 01:56 AM   #867
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
因為有BUG已經停止發放...

舊 04-04-12, 02:01 AM   #868
C.K.F.

引用:
作者: Rance 查看文章
因為有BUG已經停止發放...
SONY真係大意, 唔試清楚就放出來, 都唔知點做嘢的

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-12, 06:12 AM   #869
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
岩岩見到日psn出左facebook apps

舊 04-04-12, 07:26 AM   #870
www43w2002
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
引用:
作者: assy 查看文章
岩岩見到日psn出左facebook apps
琴日放嫁嘛..我d盃o係哂港服度=[
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-12, 07:58 AM   #871
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
我係佢回收前開toro, 強制update1.65....
話說個facebook app真係慢到爆,完全唔明搞乜部機又唔係慢,點解d app全部都咁廢。
本來仲想用facebook upload cap圖,而家放棄

舊 04-04-12, 08:37 AM   #872
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
本來仲想用facebook upload cap圖,而家放棄
我用twitter

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-12, 09:36 AM   #873
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
個天國傳5月中出2nd, 唔會係同大家重溫之前天國果堆6月新番麻......
我對sce個天國全無期待可言,希望咁樣係好事黎....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-12, 09:39 AM   #874
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
我用twitter
唔識用....XD
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-12, 12:25 PM   #875
kamkw

註冊日期: May 2009
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
我係佢回收前開toro, 強制update1.65....
話說個facebook app真係慢到爆,完全唔明搞乜部機又唔係慢,點解d app全部都咁廢。
我完全搵唔到邊個位可以upload相片...
kamkw 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 10:34 AM

手機版 | APP版