Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-10-12, 02:02 PM   #451
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
日PSN SERVER係咪有問題? 由昨晚開始一直LOGIN唔倒

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-12, 02:11 PM   #452
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
想問一下有關UMD PASSPORT問題~
行貨UMD會唔會登記唔到去日本AC?

舊 03-10-12, 02:54 PM   #453
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
想問一下有關UMD PASSPORT問題~
行貨UMD會唔會登記唔到去日本AC?
只要 行貨UMD入面資料 同 日版UMD入面資料 一樣就得 (頭先至入完隻行貨 MHP3 , MHP2G 同 MGS:PW 仲有隻 Exit...)
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-12, 02:57 PM   #454
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
話說我都買左2G,$79抵玩,
間唔中開來玩玩懷念下

舊 03-10-12, 05:34 PM   #455
煲機小王子
Game Master

註冊日期: Jun 2005
說好的新GAME呢???
前境......
煲機小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-12, 09:33 PM   #456
PENHOL
Insane Gamer
呆呆羽

註冊日期: Feb 2009
原本是睇好佢個前景先花錢投資落PSV的未來到
但買了後才發現好似抽了一隻新出的科技老千股咁, 股值和業績完全不成正比,
我明白長線投資是要花時間守的, 中間無論波幅多少也不可輕易放棄,

所以PSV有無新GAME已經不重要了~~~

一個完美的投資組合需要的是分散投資降低風險,
於是今天去買了一隻叫3DS的藍籌股, 佢上年面值大降但今年業績颯升,
加上連"未來"也投靠了她, 現在正是趁低吸納之好時機,

PSV 3G隨街上到網又大大個MON睇到高清Music Video,
真係好彩無用財爺派果6000蚊買IPHONE, 家下買完Sony呢部3G HD Video player仲夠$買3DS,
只要PSV有好GAME出之前3DS的好GAME不停地出就可以了,

呢D叫做對沖~~~! (心淡
PENHOL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-12, 11:02 PM   #457
bearkat
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
sony 個發佈真係好流......勁失望!最想玩都係mgs唉.......
唔通真係攞黎睇片.....我都係攞部new ipad睇1080p算喇......
好在3ds每個月都有1,2隻啱玩game,唔洗咁悶!
爭氣啦sony.......等你
bearkat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-12, 11:07 PM   #458
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
睇完個咁既Event真係可以將買Vita既日子再次押後

舊 03-11-12, 03:37 AM   #459
連合一等兵
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
how to get the 1000 yen form jp psn?? thx~~

另外想請問行版 UMD 可以用到 UMD Passport @ jp psn 嗎??

此篇文章於 03-11-12 03:56 AM 被 連合一等兵 編輯。
連合一等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 11:04 AM   #460
0826使者
[死硬派]

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDzeroTIM
XBox Live Gamertagtim0826
索尼留有一手ge
唔係點解一開頭講有10個最後得返9個消息丫

多多指教

"叫果D死人黑客去死啦"
0826使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 12:06 PM   #461
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
只要 行貨UMD入面資料 同 日版UMD入面資料 一樣就得 (頭先至入完隻行貨 MHP3 , MHP2G 同 MGS:PW 仲有隻 Exit...)
咁在下登記咗PASSPORT之後賣/借俾其他人,佢又玩唔玩到同可唔可以再登記?

舊 03-11-12, 12:15 PM   #462
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
買左部機唔夠3個月, 打左兩隻白金, 兩隻100%

有少少無奈, 但決定暫時封印部機

講講我買左果4隻game
GOLF 6 - 一入game... 乜料, 480 upscale? 你出黎做乜? 唔係對個title 有愛都唔係好想打...
MOTORSTORM RC - 很好玩, 但去到PSV 我又覺得架車太細玩得唔舒服, 結果差唔多成隻GAME 都喺PS3 打完...
塊魂 - 除左"手提塊魂 + 高FPS" 外 根本呃錢 好貴+好短, 128 買隻PS3 美版碌34關點都抵過佢
LUMINES - 都係睇title 買, 好貴 + 好短, 冇創意, PS3 幾年前出果隻都多mode 過佢呀陰公

希望黎緊隻DJMAX 可以令到我對PSV GAME既評價冇咁差

此篇文章於 03-11-12 04:34 PM 被 一小英口 編輯。
一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 02:27 PM   #463
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
我諗大家又唔洗咁快就灰晒既. 部機出左未夠三個月, 未有大作公佈都未至於太出奇. 今次呢個所謂發佈會感覺上係因應近期弱勢局住要黎安撫下玩家既一個小動作(重點其實係1000YEN ).

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 03:56 PM   #464
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
諗起近排Draw Something大熱, 如果Vita都可以同步有呢類App就可以通殺Mobile Gaming / Core Gaming
雖然都會有人講果句: 我用iPhone / Andriod 玩咪得
但其實遊戲只需要一個Facebook Account / User Name就可以Cross Platform咁玩
我嚮街用iPhone玩, 返到屋企可以用iPad / Andriod tablet 玩, 唔需要任何Syncing
如果Vita 可以得到呢類型遊戲, 其實3G版機型都有其存在意義

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁在下登記咗PASSPORT之後賣/借俾其他人,佢又玩唔玩到同可唔可以再登記?
唔得
http://www.jp.playstation.com/psvita...atibility/umd/

引用:
作者: PENHOL 查看文章
原本是睇好佢個前景先花錢投資落PSV的未來到
但買了後才發現好似抽了一隻新出的科技老千股咁, 股值和業績完全不成正比,
我明白長線投資是要花時間守的, 中間無論波幅多少也不可輕易放棄,

所以PSV有無新GAME已經不重要了~~~

一個完美的投資組合需要的是分散投資降低風險,
於是今天去買了一隻叫3DS的藍籌股, 佢上年面值大降但今年業績颯升,
加上連"未來"也投靠了她, 現在正是趁低吸納之好時機,

PSV 3G隨街上到網又大大個MON睇到高清Music Video,
真係好彩無用財爺派果6000蚊買IPHONE, 家下買完Sony呢部3G HD Video player仲夠$買3DS,
只要PSV有好GAME出之前3DS的好GAME不停地出就可以了,

呢D叫做對沖~~~! (心淡
同PSP一樣...前期係要守業...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 04:33 PM   #465
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: YHW 查看文章
我諗大家又唔洗咁快就灰晒既. 部機出左未夠三個月, 未有大作公佈都未至於太出奇. 今次呢個所謂發佈會感覺上係因應近期弱勢局住要黎安撫下玩家既一個小動作(重點其實係1000YEN ).
GOLF 6 同 塊魂 係咪大作, 我唔知, 但我expect 個質素唔應該係咁先

但前期game 好多都俾人趕住出 / 求其出既感覺 .....

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 04:37 PM   #466
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
Uncharted 明明係大作但冇人當佢係
應該要好似Gravity Rush咁做第二批遊戲先得

引用:
作者: 連合一等兵 查看文章
how to get the 1000 yen form jp psn?? thx~~

另外想請問行版 UMD 可以用到 UMD Passport @ jp psn 嗎??
PSP 行版同日版係一樣內容的, 只係封面紙唔同

メモリはプライスレス
My Trophy Road

此篇文章於 03-11-12 07:34 PM 被 草薙さん 編輯。
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 04:56 PM   #467
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
其實以前PS3 都係咁架啦
一出果陣又冇咩大作或者吸引人既作品
去到最近兩三年先開始變多
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 05:01 PM   #468
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
http://www.jp.playstation.com/R/m20311_NEWS001
填問卷有1000pt

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 05:27 PM   #469
An0raku
速報Glutton

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
Uncharted對我嚟講係大作嚟口架
我睇好Vita 到依家連DL版Vita遊戲已經有15+隻
An0raku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 06:00 PM   #470
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
想問下用黎玩psp game既話,d setting應該點set先會靚?我用黎玩patapon 3,果個倍線開同唔開好似都唔覺有咩分別...d畫面爛過係psp玩...
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 07:08 PM   #471
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
無方法,唔係隻隻都會靚set完bylinear filter 靚就靚唔靚你都吹佢唔脹
由手機版發出
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 07:52 PM   #472
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
但,公佈初時真係大家都超期待,連sony自己竹都覺得今次贏梗!
點知依家出黎個結果係咁劣勢...
我覺得sony呢一刻係唔甘心..
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 07:54 PM   #473
PENHOL
呆呆羽

註冊日期: Feb 2009
引用:
作者: 我係我 查看文章
想問下用黎玩psp game既話,d setting應該點set先會靚?我用黎玩patapon 3,果個倍線開同唔開好似都唔覺有咩分別...d畫面爛過係psp玩...
因為PSV個MON大過PSP個MON, 所以用佢玩PSP遊戲, 畫面就一定被強行拉大左...
如果你有PSP的話, 不如用番PSP玩PSP遊戲好過
PENHOL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 07:57 PM   #474
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 小黑 查看文章
其實以前PS3 都係咁架啦
一出果陣又冇咩大作或者吸引人既作品
去到最近兩三年先開始變多
sony死頂得住....

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 08:11 PM   #475
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: 草薙さん 查看文章

PSP 行版同日版係一樣內容的, 只係封面紙唔同
uncharted 應該係有 psv 既必玩之作, 其次隻unit13 都好好玩
6月隻resistance 都應該唔錯

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 10:53 AM

手機版 | APP版