Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-04-11, 02:06 PM   #126
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: ahleung 查看文章
呢一年都係打 手提電話game & ipad game, 擒日拎番部NDS出黎發覺好唔慣. 畫面細, 暗, 要用筆touch

3DS係咪可以玩番NDS game? 有無區碼問題 (NDS無分區, 我有D美版game, 有D日版game)?

同埋見而家要加配件先有第二粒冬菇. 有無消息話會出孖的版新機?
其實3DS玩NDS game效果麻麻
玩NDS game最好用dsi/dsi LL
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-11, 02:23 PM   #127
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: wsx360 查看文章
我都想玩o的 3DS game 既. e.g. Mario, TOA, BH:R
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-11, 06:50 PM   #128
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: wsx360 查看文章
點解麻麻
畫面無咁靚?
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-11, 07:14 PM   #129
wsx360
Game Master

引用:
作者: 拓飛 查看文章
點解麻麻
畫面無咁靚?

同用nds相比 用3ds畫面會比較矇
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-11, 07:35 PM   #130
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
我都想玩o的 3DS game 既. e.g. Mario, TOA, BH:R
唔洗諗la,買3ds!
價錢又抵,重點玩3ds game/3ds下載game
次可玩ds/dsware game可以用菇操作~只係畫面因解高左而矇些少,可接受

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-11, 10:45 PM   #131
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
A:呢一年都係打 手提電話game & ipad game, 擒日拎番部NDS出黎發覺好唔慣. 畫面細, 暗, 要用筆touch

B:3DS係咪可以玩番NDS game?
C:有無區碼問題 (NDS無分區, 我有D美版game, 有D日版game)?

D:同埋見而家要加配件先有第二粒冬菇. 有無消息話會出孖的版新機?
A: 當手提電話touch game & pad game都玩到悶時,玩返手掣開心D

B: 98%可以>C ,入NDS game 時按 "select"入可以點對點 192*256 畫面細D,但清D, 否則濛eg retina display output 480*320 app時
C: pokemon BW打後有分區碼! 那隻game開始不得而知, //以前冇分區邊隻出先平就入

D:暫冇消息。

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 11-04-11 10:47 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-11, 10:49 PM   #132
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
想問下無入主機分紙會唔會有咩野蝕左?
岩岩入果陣話張分入左,我懷疑係間鋪頭用左
買果陣佢機都未開就幫我貼左mon貼先
之後見佢開機時就諗"點解唔洗set時間,名果d既?"
好彩唔係二手機(睇記住晒d野果個係無玩過任何遊戲)
以後都唔會幫襯果間鋪

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-11, 10:54 PM   #133
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
就係蝕咗分lo

舊 11-04-11, 11:16 PM   #134
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
睇完樓上啲posts,岩岩申請左tenso + club nintendo
我想問下一般遊戲code限期通常幾耐,以前買落好多games都無用過
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-11, 11:27 PM   #135
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: usayarE 查看文章
睇完樓上啲posts,岩岩申請左tenso + club nintendo
我想問下一般遊戲code限期通常幾耐,以前買落好多games都無用過
通常2年

e.g.
隻game 今年10月出
就會係2013年10月31過期
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-11, 11:29 PM   #136
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: issac92354 查看文章
想問下無入主機分紙會唔會有咩野蝕左?
岩岩入果陣話張分入左,我懷疑係間鋪頭用左
買果陣佢機都未開就幫我貼左mon貼先
之後見佢開機時就諗"點解唔洗set時間,名果d既?"
好彩唔係二手機(睇記住晒d野果個係無玩過任何遊戲)
以後都唔會幫襯果間鋪
但部機d data可以reset...
佢reset完即熄機會唔會check唔到?_?
舊 11-04-11, 11:34 PM   #137
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
其實唔駛 reset 都可以直接 clear history... 所以仍然有可能係二手機...
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-11, 11:34 PM   #138
issac92354
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1782-7939-0391
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
應該無reset,有reset就唔會比我發現唔洗入名唔洗入時間
而且見到佢有用過camera等內置野1次但1min內
或者都有可能係比人試過機唔買

此篇文章於 11-04-11 11:36 PM 被 issac92354 編輯。
舊 11-04-11, 11:37 PM   #139
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: issac92354 查看文章
應該無reset,有reset就唔會比我發現唔洗入名唔洗入時間
邊間...等大家小心下

但會唔會係有人試完唔滿意換另一部
咁依部就變左下一個買家要~_~
舊 11-04-11, 11:41 PM   #140
EvilEmperor
Junior Member

註冊日期: Aug 2010
申請Club Nintendo亂填地址會唔會比人ban?
EvilEmperor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-11, 12:07 AM   #141
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
http://nintendoeverything.com/77215/...till-possible/

Aonuma (青沼 英二) told the site:

We are already preparing a new game, a game in the series for the Nintendo 3DS, but don’t think that it is a direct sequel to the Zelda titles released on DS. We are talking about a new game, but it takes much of what has been done on previous handhelds.”

So, does this news rule out Majora’s Mask for 3DS? Absolutely not. In fact, Aonuma revealed that he’s spoken to Miyamoto about the idea, though Nintendo has decided to make a completely original game because it didn’t seem right releasing two remakes so quickly.

“It’s something I’m asked about often and I assure you that it is something I’ve spoken to Miyamoto about. But recently we released The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D as a remake. We are considering the idea, but it didn’t seem right to launch a remake one after another, so the next Zelda game on 3DS will be original.
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-11, 12:37 AM   #142
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: EvilEmperor 查看文章
申請Club Nintendo亂填地址會唔會比人ban?
No, but you can type real address for you
google key word"tenso"

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-11, 01:21 AM   #143
大雄
卡啦騷

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagkalaso
想問下如果買日版機,會唔會玩唔到美版Mario 3D Land?

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-11, 01:23 AM   #144
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 大雄 查看文章
想問下如果買日版機,會唔會玩唔到美版Mario 3D Land?
日版機只可玩日版
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-11, 06:07 PM   #145
Funny
Ultimate Gamer
超平和バスターズ

註冊日期: Dec 2002
想問吓一個acc 可唔可以入幾部同款機既code 架?
同一隻game 又可唔可以入幾code呢?
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-11, 07:29 PM   #146
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: Funny 查看文章
想問吓一個acc 可唔可以入幾部同款機既code 架?
同一隻game 又可唔可以入幾code呢?
手提機通常每種色最多兩部, game方面就只可以每款入一隻, 除非佢有標明 (例如pokemon佢俾你入兩隻黑版或白版)

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-11, 07:33 PM   #147
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: W!LL 查看文章
手提機通常每種色最多兩部, game方面就只可以每款入一隻, 除非佢有標明 (例如pokemon佢俾你入兩隻黑版或白版)
更正,機應該係無限,我淨係藍色3DS都入左四次

舊 11-05-11, 08:32 PM   #148
issac92354
Crazy Gamer

部機個LR制壞左按好多下先有反應
有無版友知邊到有得整同埋平?

上面我講果間叫有樂町電玩

舊 11-05-11, 10:59 PM   #149
Funny
Ultimate Gamer
超平和バスターズ

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: W!LL 查看文章
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
更正,機應該係無限,我淨係藍色3DS都入左四次
唔該哂
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-11, 12:23 AM   #150
marconsp
Junior Member

註冊日期: Aug 2008
想問下以下呢個, 係唔係只有日本先可以有得抽?如果香港想抽可以點做?, 3D Classic 光之鏡又係唔係最新果隻?應募即係抽中?

應募詳情
http://club.nintendo.jp/chotto_mario/index.html

(* 如有錯誤, 請指正)

1. 10月1日至1月15日買 3DS games 2 隻
2. 上述時間內入 Club Nintendo 入積分 (黃色紙)
3. 選擇想抽既機款
4. 期間最多可以應募 5 次

=================================

3D Classic 光之鏡 12 月 19 日上架, 應募左會收到引換劵
marconsp 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 11:48 AM

手機版 | APP版