Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-30-11, 04:36 AM   #951
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
交換日記好每次出有限信件咁既...?
如果不是每天登入,
要登入幾次先下載完...。

還有想問回信留語會唔會出信紙?

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。

此篇文章於 12-30-11 05:17 AM 被 Y.Bird 編輯。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-11, 07:53 AM   #952
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
上面中文版fami 通係台版定港版? 因為之前出果本港版好似唔見佢出好耐lu ~ 香港通常邊度有得買架?

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830
monkeylove 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-11, 09:21 AM   #953
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: monkeylove 查看文章
上面中文版fami 通係台版定港版? 因為之前出果本港版好似唔見佢出好耐lu ~ 香港通常邊度有得買架?
如果係要本任天堂大全既話就一定係日版書
賊船、sogo、黃埔吉吉島d賣日本書既地方有售

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-11, 09:52 PM   #954
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
我想問下新機有冇 SD card 跟架 ?
今日o係 188 出左部美版, 返到黎發覺有張 2G Toshiba SD o係入面
唔知係唔係中左伏
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-11, 09:55 PM   #955
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: 何金水 - 阿水 查看文章
我想問下新機有冇 SD card 跟架 ?
今日o係 188 出左部美版, 返到黎發覺有張 2G Toshiba SD o係入面
唔知係唔係中左伏
唔洗擔心,一開始係幫你入埋張卡

http://www.nintendo.co.jp/3ds/hardware/index.html

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-11, 10:02 PM   #956
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

引用:
作者: Suda 查看文章
唔洗擔心,一開始係幫你入埋張卡

http://www.nintendo.co.jp/3ds/hardware/index.html
o.... thx thx
估唔到有 card 跟
舊 12-31-11, 02:01 AM   #957
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
o.... thx thx
估唔到有 card 跟
通常都有既...不過好細gb數囉
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-11, 12:31 PM   #958
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
交換日記啲墨真係太少嗱,唔夠玩,希望老任搞搞佢......

舊 12-31-11, 01:48 PM   #959
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
交換日記好每次出有限信件咁既...?
如果不是每天登入,
要登入幾次先下載完...。

還有想問回信留語會唔會出信紙?
應每次上限20通
早幾日唔係香港,返到來loop咗唔知幾多次20通先清得晒....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-11, 01:58 PM   #960
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

引用:
作者: cknjoshua 查看文章
通常都有既...不過好細gb數囉
我想問下有咩會儲o係張 card 上面 ?
我唔會放歌放片果d, 2G card 夠用嗎 ?
舊 12-31-11, 04:36 PM   #961
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
我想問下有咩會儲o係張 card 上面 ?
我唔會放歌放片果d, 2G card 夠用嗎 ?
UM....相機影既相/video啦
你上eshop dl既game/demo等
仲有一般game既dlc

其實日後3d片更成熟時...你會放入去睇架啦
所以2GB就一定唔會夠....
加上你有時會dl下game demo,eshop game既pre-launch片等

如果你會買game就更加唔夠了
舊 12-31-11, 07:15 PM   #962
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
引用:
作者: W!LL 查看文章
如果係要本任天堂大全既話就一定係日版書
賊船、sogo、黃埔吉吉島d賣日本書既地方有售
sogo 無晒
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-11, 07:39 PM   #963
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
引用:
作者: shwl 查看文章
sogo 無晒
今日去信和都無晒
有無人知邊度仲有得賣?

舊 12-31-11, 11:50 PM   #964
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
之後去埋銅鑼灣宇宙船,都無
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-12, 12:33 AM   #965
Suda

Amazon搞掂佢

http://www.amazon.co.jp/gp/product/B006MO0JEA

Nintendo3DS
舊 01-01-12, 12:59 AM   #966
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

引用:
作者: cknjoshua 查看文章
UM....相機影既相/video啦
你上eshop dl既game/demo等
仲有一般game既dlc

其實日後3d片更成熟時...你會放入去睇架啦
所以2GB就一定唔會夠....
加上你有時會dl下game demo,eshop game既pre-launch片等

如果你會買game就更加唔夠了
Thanks ~
我想問下如果轉新 card,
係唔係 copy 哂舊卡 d 野去新 卡就 ok 呢 ?
舊 01-01-12, 01:01 AM   #967
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
Thanks ~
我想問下如果轉新 card,
係唔係 copy 哂舊卡 d 野去新 卡就 ok 呢 ?
yes

copy之前當然最好電腦備份先/舊卡唔好咁快delete野住
不然出事就大穫=0=
舊 01-01-12, 02:01 AM   #968
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
2011年最後一日 新買3DS既人一個

各位 多多指教

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-12, 02:18 AM   #969
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: GN00508771 查看文章

各位 多多指教
我以為你會等NLP 出先買o既

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-12, 02:22 AM   #970
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
我以為你會等NLP 出先買o既
本身係 但月尾有隻BIO嘛

P.S. ADD左你 FC CODE

此篇文章於 01-01-12 02:29 AM 被 GN00508771 編輯。
舊 01-01-12, 02:23 AM   #971
Suda

引用:

各位 多多指教
恭喜入手 & 新年快樂

Nintendo3DS
舊 01-01-12, 02:25 AM   #972
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
引用:
Amazon運費貴到
連玩亞都無晒貨....

舊 01-01-12, 02:30 AM   #973
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
恭喜入手 & 新年快樂
快樂唔到 下星期要考試

當然有新機玩係高興既

舊 01-01-12, 02:55 AM   #974
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
我想問買咗張新sd card 為了玩MH

用電腦過d 資料過新card 係咪就得?
我過完開機下載的demo 同PV 冇晒一定要重新DOWNLOAD 過?

仲有最緊要MH 有d guild card 冇咗, 同人打的親友度都變晒0...

引用:
本身係 但月尾有隻BIO嘛

P.S. ADD左你 FC CODE
ok

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-12, 02:57 AM   #975
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: shwl 查看文章
之後去埋銅鑼灣宇宙船,都無
佢唔係執左喇咩?

我今日都幫人出左部機

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 04:11 PM

手機版 | APP版