Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-22-11, 12:09 AM   #751
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
未見過FC有咁多人online

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 12:16 AM   #752
winsonandcyndi
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
作者: Suda 查看文章
未見過FC有咁多人online
真系..

P.S 畫畫高手好多...自愧不如

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 12:19 AM   #753
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
真係好好玩XD
係咁亂畫嘢炸出去XD

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 12:21 AM   #754
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
玩緊, 大家ADD左我同我講聲 XD

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 12:22 AM   #755
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: W!LL 查看文章
之前add左你了!

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 12:26 AM   #756
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
usayarE
teealpha
fantasy俊仔
Sea
hk_kent
winsonandcyndi
golan
W!LL

已add以上咁多位

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 12:28 AM   #757
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
交換friend code, 請往

Nintendo 3DS收集FC、Q﹠A及放毒區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=209770&page=26

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 12:31 AM   #758
Akira 明
Game Master

Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
大家都add我一齊交換日記吧
可以send相比人睇嗎
畫完send有兩個選擇,右邊個係咩嚟?
一定要畫哂4張嗎,四格漫畫
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 12:33 AM   #759
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: BistonC 查看文章
好卑鄙,信紙款式要用game coin換
點選信紙?

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 12:36 AM   #760
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: W!LL 查看文章
ADD左你!

引用:
作者: Akira 明 查看文章
可以send相比人睇嗎
引用:
作者: 赤武神 查看文章
點選信紙?
要畫多幾幅先會出加入相片/選信紙
唔一定要畫晒四格
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 12:36 AM   #761
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 赤武神 查看文章
點選信紙?
右下個細箭咀, 有寫真, 音聲, "日文"果個係揀信紙

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 12:36 AM   #762
艾域斯

註冊日期: Dec 2008
Nintendo Switch ID7058-2299-0993
3DS Friend Code5412 9855 0760
引用:
可以send相比人睇嗎
右邊係刷身通訊的時候 send 俾人

p.s. 已add呢幾版的人
艾域斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 11:08 AM   #763
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
年內突破400萬台

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 11:09 AM   #764
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
昨日好似嚮旺角擦到Neo大
區域: 馬來西亞

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 01:03 PM   #765
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
個日記太毒了!玩左成晚
點都好,3DS總算有個通訊模式了!!!(希望佢再升級加啲直接啲嘅功能就無敵)

題外話:頭先入去PSV區,諗住睇下呢個個行程,呢一刻冇GAME啱玩(分分鐘等一兩年先有)
都想吸收下資訊,但見到部份留言都幾心痛,原來係好多人眼中3DS係完全冇野玩,買嘅都係返來擺....
終於有啲開始明點解咁多本身自稱某GAME DEADHARD FANS
一見到自己隻心愛遊戲唔係出係自己部"機"度就連隻心愛遊戲都放棄埋....
(突然有感而發,唔係想玩咩POSTS WAR)
最想表達嘅,幾個月前真係對3DS好失望,但呢一刻絕對覺得冇買錯同好多野玩~

舊 12-22-11, 01:04 PM   #766
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
Version 3.0.0-6U available via wireless Internet connection includes the following improvements:

Date Available: 12/21/2011

System stability improvements and other adjustments Further improvements to overall system stability and other minor adjustments have been made to enhance the user experience.

A minor update which improves StreetPass Mii Plaza application.
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 01:16 PM   #767
issac92354
Crazy Gamer

Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
可以send相比人睇嗎
add左你

個日記真係好正
係咁收到新日記

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 01:23 PM   #768
文香四豆
破壞氣氛程度的能力

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code4725 7902 4820
PSN  IDAYAKA816
friend code 終於有用喇~
係嫌佢每次有新都要load一次同有筆數限制姐
文香四豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 01:31 PM   #769
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: 文香四豆 查看文章
friend code 終於有用喇~
係嫌佢每次有新都要load一次同有筆數限制姐
第數限制好可惜,畫四格唔夠墨用!

舊 12-22-11, 03:13 PM   #770
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
有無人試過擦到日記?
我㨂左好多個話擦身時交換
但其實究竟係只會擦一個日記定係會擦晒㨂左咁多個?

我就希望可以加筆數,可以無限回覆,可以分類,有community可以交流,有得轉發同埋可以輸出/save落SD card
任天堂每次出新服務d功能都好基本...
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 03:21 PM   #771
Underdawg
Junior Member
Newcomer

註冊日期: Dec 2011
各位好,我係新機主
請各位ADD我 4596-9590-4789
仲有我想問點解唔可以係PROFILE到加3DS friend code 既?
Underdawg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 03:27 PM   #772
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
有冇版友有買外置充電品或者外置電池?有冇推介?謝謝。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 03:33 PM   #773
teealpha
Ultimate Gamer

3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 阿聰 查看文章
有冇版友有買外置充電品或者外置電池?有冇推介?謝謝。
我自己用緊勁量XP8000,我fd就用XP4001A
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 05:36 PM   #774
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
個日記太毒了!玩左成晚
點都好,3DS總算有個通訊模式了!!!(希望佢再升級加啲直接啲嘅功能就無敵)

題外話:頭先入去PSV區,諗住睇下呢個個行程,呢一刻冇GAME啱玩(分分鐘等一兩年先有)
都想吸收下資訊,但見到部份留言都幾心痛,原來係好多人眼中3DS係完全冇野玩,買嘅都係返來擺....
終於有啲開始明點解咁多本身自稱某GAME DEADHARD FANS
一見到自己隻心愛遊戲唔係出係自己部"機"度就連隻心愛遊戲都放棄埋....
最想表達嘅,幾個月前真係對3DS好失望,但呢一刻絕對覺得冇買錯同好多野玩~
果d係收藏家,唔係玩家,無需介懷

真正玩家係玩game而唔係玩機

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-11, 05:58 PM   #775
teealpha
Ultimate Gamer

3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
個日記太毒了!玩左成晚

其實正如早兩日我同我同事對話咁,

我: MH3G響3DS度OK喎,冇乜問題,係個芒細左D
同事: 佢下隻好出返落PSP度啦
我: 4都係出響3DS度喎,E3有片睇
同事: 晒左隻好GAME
我:

對我黎講除左食野同聽歌/音樂之外其他野都唔好太主觀,咁樣做人會開心好多
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 04:02 PM

手機版 | APP版