Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-20-11, 12:09 AM   #676
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
delete,wrong post
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 12:11 AM   #677
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
3DSの『拡張スライドパッド (circle pad)』が使い辛い!こうなったら改造してやる!
http://jin115.com/archives/51833841.html

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 01:29 AM   #678
chunmanx
God of Gamer
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: 何金水 - 阿水 查看文章
想問下 3DS 美版 games 出面多唔多銷頭返貨 ?
成日想出機不過又唔知出美定日機好,
香港係唔係玩日版機o既人多 ?
算多
跟nds、wii差不多
引用:
作者: 赤武神 查看文章
全世界配信中
終於搵到
平面的孖車完全唔識操控

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 01:51 AM   #679
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: neo2046 查看文章
3DSの『拡張スライドパッド (circle pad)』が使い辛い!こうなったら改造してやる!
http://jin115.com/archives/51833841.html
WOW
整到咁型

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 12:40 PM   #680
文香四豆
Senior Gamer
破壞氣氛程度的能力

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code4725 7902 4820
PSN  IDAYAKA816
部機個L掣壞左,可以去邊度整?
文香四豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 01:05 PM   #681
Nichiki

註冊日期: Jan 2007
個R制玩左一日mh有嘰嘰聲,好似彈弓咁聲,但按落去仍然正常,不過擔心會唔會有問題或者情況惡化
Nichiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 01:15 PM   #682
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
任天堂 N3DS:約 37 萬 1326 台(統計期間 2011 年 2 月 26~27 日,銷售時間 2 日)
SCE PS Vita:約 32 萬 1407 台(統計期間 2011 年 12 月 17~18 日,銷售時間 2 日)

3DS首發遇著日本發生天災
可以話係無得避免
PSV首發遇著好多人剛買完3DS同MH3G/MK7
任天堂劈價加留大作12月出既戰術成功了
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 01:27 PM   #683
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: B|WINS 查看文章
WOW
整到咁型

看起來好似幾正wo
c字手都唔使www不過自己唔識改 如果有人代工就好lu XD~
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 03:41 PM   #684
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
想問下3D效果,係咪全靠MON右邊個制控制?

SETTING果到都係出個3D圖(有個字前後郁果個)比你自己試最佳距離?

舊 12-20-11, 04:01 PM   #685
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
想問下3D效果,係咪全靠MON右邊個制控制?

SETTING果到都係出個3D圖(有個字前後郁果個)比你自己試最佳距離?
果個係俾你試返你對眼同部機要距離幾遠先睇到最佳3D效果
一般來講,都幾近下,長期咁玩的話對手攰多過眼攰頭暈囉
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 04:11 PM   #686
阿悶.

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: shodanng2 查看文章
任天堂 N3DS:約 37 萬 1326 台(統計期間 2011 年 2 月 26~27 日,銷售時間 2 日)
SCE PS Vita:約 32 萬 1407 台(統計期間 2011 年 12 月 17~18 日,銷售時間 2 日)

3DS首發遇著日本發生天災
可以話係無得避免
PSV首發遇著好多人剛買完3DS同MH3G/MK7
任天堂劈價加留大作12月出既戰術成功了
"任天堂劈價加留大作12月出既戰術成功了", 真係好成功, 我以後都唔會買任天堂d 機, 幾個月就減價減一半, d 所謂大作全部都縮曬水, MK7 冇左mission mode, mario 3d land 勁快打爆機, cut cost cut 到出曬面, Monster Hunter仲離譜, 炒冷飯都賣到$500. 好彩我部係美版, 先冇咁傷. 小數怕長計, 第時psv 減價, 以後都唔會再玩任天堂.
阿悶. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 04:19 PM   #687
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
其實啱玩/想玩又afford得起就買law, 唔關減價事.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 05:07 PM   #688
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
上嚟呻一兩句唔係問題
不過真係唔鍾意嘅話就落樓下買賣專區攪掂佢
雖知喺過往類似嘅post最後都演變成罵戰

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 05:11 PM   #689
kwankwan

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 阿悶. 查看文章
mario 3d land 勁快打爆機
玩埋裏關咪同以前d mario長度差唔多~~
kwankwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 05:25 PM   #690
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
孖車今次落左好多心機响個賽道設計方面, mission呢d..做過左就算,
我寧願佢車種、賽道方面落多d心機整好過喇

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 05:38 PM   #691
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: W!LL 查看文章
孖車今次落左好多心機响個賽道設計方面, mission呢d..做過左就算,
淨係60fps已經抵讚
我唯一唔滿意係Wii resort island 2個bug
online玩個個都犯規,為贏而贏, 搞到無哂意思

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 05:43 PM   #692
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
唔係有人提有mission
我都差d唔記得左有

今集主打wifi對戰
流暢度比nds高
community官方又出左好多搞笑如蕉皮/炸彈場等

至於mh...話明係g系列...當然同3係咁上下
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 06:03 PM   #693
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
--->MK7 冇左mission mode, mario 3d land 勁快打爆機, cut cost cut 到出曬面, Monster Hunter仲離譜, 炒冷飯都賣到$500

MK7:唔講,因為唔記得MISSION MODE,或者得閒時揾番舊既MK出黎回想下

mario 3d land: 你唔玩佢其它野無計喎,好多GAME"爆機"後都有野玩/挑戰/完成,你唔玩呢D內容而只係玩"爆機"既話唔係隻GAME既問題LAW

Monster Hunter:無代理無計,加上YEN算數高,係要捱貴GAME

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 10:49 PM   #694
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
轉寄果邊無啦啦收到nintendo 有件野100g 既?
有冇人知咩來, 我最近只有申請抽機換下載光神話

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 10:55 PM   #695
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
金/白金會員特典?

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 10:57 PM   #696
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
會員卡?

大乱闘X
舊 12-20-11, 11:08 PM   #697
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: Suda 查看文章
金/白金會員特典?
引用:
會員卡?
有d 咁o既野?!

唔該晒, 收咗睇下係咪先

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 11:20 PM   #698
golan

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code1977 0103 7669
引用:
有d 咁o既野?!

我都收到,想知乜野黎
golan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-11, 11:52 PM   #699
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Suda 查看文章
金/白金會員特典?
如果係10月1日打後先登記應該唔係特典
引用:
有d 咁o既野?!

如果你係新申記真係有機會係會員卡, 但寄返黎好金喎, 有冇其他野要寄?

大乱闘X
舊 12-21-11, 12:18 AM   #700
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
我都又收到...不過我係舊會員喇wor...
都唔知佢做乜鬼= =

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 09:59 PM

手機版 | APP版