Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-11-11, 10:28 AM   #476
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: irismong 查看文章
問個白痴問題~
同一個任記ACC都好, 買左既GAME, 係跟 "SAVE DATA" 而唔係跟ACC, RIGHT? = =?
連POINTS都係...?

我都希望香港多返D人會開機= =
日本一日可以擦成30人, 我怕返到黎一個都擦唔到
其實係跟主機,當然而家可以將一部機既全部 license 過落另一部機入面

自從 MK7 出左之後,多左人出機同開機,出信和行一轉都擦到幾個…不過好難好似日本咁多囉
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 10:56 AM   #477
拖羅仔
Senior Gamer
井上卜口

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0645 6102 0458
PSN  IDgeoffrey-toro
引用:
問個白痴問題~
同一個任記ACC都好, 買左既GAME, 係跟 "SAVE DATA" 而唔係跟ACC, RIGHT? = =?
連POINTS都係...?

我都希望香港多返D人會開機= =
日本一日可以擦成30人, 我怕返到黎一個都擦唔到
真係好多,尤其係呢排mk同芒亨出
搭5~6分鐘車已經擦到10個……
拖羅仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 12:40 PM   #478
細細個
sir

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code5198 2371 3757
我由3月出機到而家
香港內境內擦左200幾人啦
點會話一個都擦唔到?
細細個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 01:45 PM   #479
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: enishi 查看文章
其實係跟主機,當然而家可以將一部機既全部 license 過落另一部機入面

自從 MK7 出左之後,多左人出機同開機,出信和行一轉都擦到幾個…不過好難好似日本咁多囉
由手機版發出
因為入手多左部機, 過完野之後, 佢迫我一定要將原本果部機FORMAT [汗]
有咩方法可以過到LICENSE? @@

引用:
作者: 拖羅仔 查看文章
真係好多,尤其係呢排mk同芒亨出
搭5~6分鐘車已經擦到10個……
聽日返工就知 XD

引用:
作者: 細細個 查看文章
我由3月出機到而家
點會話一個都擦唔到?
我話怕姐, 邊有話一定會呢? 睇清楚未?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 05:16 PM   #480
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
因為入手多左部機, 過完野之後, 佢迫我一定要將原本果部機FORMAT [汗]
有咩方法可以過到LICENSE? @@
transfer 就係連 license 都過去部新機到 (所以可以變身做大使機), 舊機資料當然會全部 delete 啦, 唔係人人都可以複製大使機

引用:
我話怕姐, 邊有話一定會呢? 睇清楚未?
今日 2:30 - 4:00 pm 行信和, 好景, 結果擦到 7 個; 大部分都已經 update 做 3.0, 有新 puzzle
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 08:26 PM   #481
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
我想換張新sd卡 d野係咪要重新dl過
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 09:47 PM   #482
winsonandcyndi

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
我想換張新sd卡 d野係咪要重新dl過

copy過去就得

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 09:52 PM   #483
Rikku

買左美版3DS~整埋MII個樣~可以同GAF朋友玩孖車了~ 但新手有幾個問題:

1. SET好哂所有上網既野之後有乜野野係一定要做架?
2. 係咪唔熄機, 蓋好個蓋就可以進行"擦身而過的通訊"?
3. 2G SD CARD 其實夠唔夠用?
4. Nintendo Zone 係乜野黎? 好似入左去都無乜野可以做既....

先謝謝各位版友解答
Rikku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 10:52 PM   #484
winsonandcyndi

3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
作者: Rikku 查看文章
買左美版3DS~整埋MII個樣~可以同GAF朋友玩孖車了~ 但新手有幾個問題:

4. Nintendo Zone 係乜野黎? 好似入左去都無乜野可以做既....

先謝謝各位版友解答
1.無
2.首先要入mii 廣場 set下野,之後唔熄機, 蓋好個蓋就可以進行"擦身而過的通訊(唔好關wireless個制)
3.你唔玩demo 唔玩短片 唔玩 跟住有嘅dlc 就夠用
4. 可以無視 因為只有系當地用到

有錯請指正

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 11:45 PM   #485
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 細細個 查看文章
我由3月出機到而家
點會話一個都擦唔到?
check返我3月一入手
擦人擦到 七月齊左3D砌圖&帽 就好少拎出街
三月至七月擦到百九人,宜家mii広場有三百幾人,好多孖車七的mii

入手孖車七&upgrade firmeare先拎返出街
呢個wk 普普通通返工放工行下街 平均都有四五人

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 12-11-11 11:47 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 11:47 PM   #486
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
出左海港城兩小時都擦到3個mii, 3個都有玩孖車

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 11:48 PM   #487
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: W!LL 查看文章
出左海港城兩小時都擦到3個mii, 3個都有玩孖車
呢個WK擦十個有九個係孖車一個demo

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-11, 11:57 PM   #488
cknjoshua
Crazy Gamer

3DS Friend Code2492 4092 0397
早排未出mario我多數玩堆e-shop game
沉日行信和mk擦到6個...排隊等車擦到一個
但無人有mario3dland既擦身- -"

今日我出街仲玩緊戰國無雙~haha

引用:

先謝謝各位版友解答
1. 可以自己試下上e-shop玩下demo
有時又會有免費3d game片睇下....

3. 當你係咁DL eshop game/片果陣就會覺得唔夠...
(但我暫時如果唔儲果d 3d既開發/廣告片都叫夠用)
不過遲下放3d片入去睇就一定唔會夠

4. 其實可以set router就睇到
但我無興趣所以冇set.....點set就要睇下有冇版友知道幫手

此篇文章於 12-12-11 12:02 AM 被 cknjoshua 編輯。
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 12:16 AM   #489
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
http://twitpic.com/7gtpvg
「週刊少年ジャンプ?2011年No.50」を購入。
2011年12月17日(土)と12月18日(日)に幕張メッセで開催される
「ジャンプフェスタ2012」を紹介する記事に、
「ポケモン初登場!!?会場でオドロキ情報が!?」とあります。

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 12:17 AM   #490
6402oen
╮(╯o╰)╭

exclusive point card

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
舊 12-12-11, 12:19 AM   #491
6402oen
╮(╯o╰)╭

OMG !! I Have Decided To Sell My Nintendo 3DS And Buy A New Games Console
ttp://www.youtube.com/watch?v=hJe4EXVR7X4
引用:
舊 12-12-11, 12:23 AM   #492
cknjoshua
Crazy Gamer

話說mario kart帶動埋mario 3dland升

上星期5萬幾...今個星期7萬幾@.@
今週有mh
應該連續兩週大賣....
再下週就到psv debut
舊 12-12-11, 12:46 AM   #493
Rikku

引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章
1.無
2.首先要入mii 廣場 set下野,之後唔熄機, 蓋好個蓋就可以進行"擦身而過的通訊(唔好關wireless個制)
3.你唔玩demo 唔玩短片 唔玩 跟住有嘅dlc 就夠用
4. 可以無視 因為只有系當地用到

有錯請指正
對我黎講好有用資料! "些些"
舊 12-12-11, 12:47 AM   #494
Rikku

引用:
作者: cknjoshua 查看文章
早排未出mario我多數玩堆e-shop game
沉日行信和mk擦到6個...排隊等車擦到一個
但無人有mario3dland既擦身- -"

今日我出街仲玩緊戰國無雙~haha

1. 可以自己試下上e-shop玩下demo
有時又會有免費3d game片睇下....

3. 當你係咁DL eshop game/片果陣就會覺得唔夠...
(但我暫時如果唔儲果d 3d既開發/廣告片都叫夠用)
不過遲下放3d片入去睇就一定唔會夠

4. 其實可以set router就睇到
但我無興趣所以冇set.....點set就要睇下有冇版友知道幫手
謝謝大大解答
舊 12-12-11, 12:50 AM   #495
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
傳說2俾最尾隻巨龍屈左
毒魔法無效,兩個合冰魔法無效
就咁又一日步行
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 12:52 AM   #496
文香四豆
破壞氣氛程度的能力

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code4725 7902 4820
PSN  IDAYAKA816
其實個加底搖杆有冇必要用到,建唔建議買呢?
文香四豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 01:08 AM   #497
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 文香四豆 查看文章
其實個加底搖杆有冇必要用到,建唔建議買呢?
呢個好睇個人, 如果你唔玩mon hun, 暫時可以唔使入住
如果玩, 你睇你自己需唔需要多個菇去轉視點

大乱闘X
舊 12-12-11, 01:49 AM   #498
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: www43w2002 查看文章
傳說2俾最尾隻巨龍屈左
毒魔法無效,兩個合冰魔法無效
就咁又一日步行
我想知d木乃伊會嚇走邊d勇者? 有時lv4都嚇走, 有時lv1一入去都無事

大乱闘X
舊 12-12-11, 02:10 AM   #499
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: W!LL 查看文章
我想知d木乃伊會嚇走邊d勇者? 有時lv4都嚇走, 有時lv1一入去都無事
好玄

隻死神出咀咒我都唔知有咩用
一時唔出得魔法一時唔出得攻擊=_=''
舊 12-12-11, 02:12 AM   #500
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
謝謝大大解答
http://club.nintendo.jp/member/exec/index

如果買左game可以係到申請會員入分紙(主機都有得入分)

依家至1月15號...每入兩張3ds game可以進行抽獎...
應募左一次個抽獎就可以係月中之後上eshop dl免費既光神話

(話時zelda4把劍好似仲係免費dl緊!??可以上去睇下)

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 07:00 PM

手機版 | APP版