Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-26-11, 09:34 PM   #251
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: Sea 查看文章
擦身通信到人時, 會顯示最近ge game係乜
我想問下呢個係真係最近玩乜就會顯示乜
定係去FC果度set果個?
唔洗set

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-11, 11:09 PM   #252
星矢
Game Master

註冊日期: Nov 2002
想買3DS
請問現在日版機連保護貼通常幾錢

唔該晒
星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 12:15 AM   #253
alexyih
Junior Member

註冊日期: Jun 2011
PSN  IDAlexYih
我好有興趣買日版ZELDA限定機呀
邊度會有得訂呀...
alexyih 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 12:32 AM   #254
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: alexyih 查看文章
邊度會有得訂呀...
在Ebay買了美版bundle
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 12:43 AM   #255
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: alexyih 查看文章
邊度會有得訂呀...
日版既話應該要等12月5號上官網訂

應該要用tenso address先可以
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 10:04 AM   #256
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
Firmware update 延期至 8/12

日經早幾日報道話有 last minute bug 要改
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 12:18 PM   #257
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
ニンテンドー3DSの「本体の更新」について
http://www.nintendo.co.jp/3ds/info111129/index.html

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 01:57 PM   #258
winsonandcyndi
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
作者: cknjoshua 查看文章
日版既話應該要等12月5號上官網訂

應該要用tenso address先可以
tenso唔系唔可以運電池咩...
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 02:00 PM   #259
二打六車手 c.p
かむい/剣聖かむい

註冊日期: Nov 2005
Wii U IDkamui-tcp
引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章
tenso唔系唔可以運電池咩...
可以, via ups 就得啦

舊 11-29-11, 02:02 PM   #260
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: enishi 查看文章
Firmware update 延期至 8/12

日經早幾日報道話有 last minute bug 要改
由手機版發出
引用:
作者: neo2046 查看文章
http://www.nintendo.co.jp/3ds/info111129/index.html
唔怪得等咁耐試咁多次都未有得up......
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 02:12 PM   #261

引用:
作者: 二打六車手 c.p 查看文章
可以, via ups 就得啦
學到嘢
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 07:31 PM   #262
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
唔怪得等咁耐試咁多次都未有得up......
5月尾-> 6月7日
11月尾-> 12月8日
以後老仼話月尾有大update時你估佢下個月頭好la

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 08:00 PM   #263
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
仲等緊10隻GBA game

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 08:10 PM   #264
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
引用:
作者: Suda 查看文章
仲等緊10隻GBA game
唔講都唔記得左呢件事,不過MK7都出佢送GBA做乜

hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 09:28 PM   #265
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
原本聽日變下星期四....
GBA果10隻我都有興趣, 擺住一兩隻上去好過一次過DL10隻啦應該

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-11, 10:56 PM   #266
金戰士
Insane Gamer
~~Nice~~

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDkevinlaw1984
引用:
作者: W!LL 查看文章
GBA果10隻我都有興趣, 擺住一兩隻上去好過一次過DL10隻啦應該
唉,放飛機

舊 11-29-11, 11:05 PM   #267
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
係囉...佢個E-SHOP DL野又要禁黎禁去...

分開幾次...冇一次過禁哂咁手軟 :P
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 12:36 AM   #268
旗木佐久茂
kumiko

註冊日期: Feb 2008
Wii U IDHirakoShinji
3DS Friend Code2921 9364 2208
PSN  IDsakumo2012
引用:
作者: neo2046 查看文章
期待 希望到時遊戲體驗版陣容強大,現在立刻上ESHOP去看,感謝大通知
旗木佐久茂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 12:40 AM   #269
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
冇跟開..
岩岩出左機(孖車囉),想問有冇得張WII個個MII轉過去3DS?
搵左好耐都冇...要整過個新既....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 12:42 AM   #270
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: GP03D 查看文章
冇跟開..
岩岩出左機(孖車囉),想問有冇得張WII個個MII轉過去3DS?
搵左好耐都冇...要整過個新既....
如何由Wii傳送Mii到3DS?

Wii side:
1. 進入Wii的“似顏絵チャンネル”
2. 於“似顏絵チャンネル”中按“A>B>1>2(長按)或直接選擇“ニンテンドーDSと通信”(於右下角)

3DS side:
1. 進入3DS的“Miiスタジオ”
2. 選擇“おくる.もらう”
3. 選擇“似顏絵チャンネル(Wii)”

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 12:51 PM   #271
紅鞋子

註冊日期: Oct 2011
引用:
10隻有名單喇咩?
紅鞋子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 01:52 PM   #272
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
話說尋日係旺角轉左2,3個鐘左右擦到成10個人
果然好多人去出車
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 03:50 PM   #273
星矢
Game Master

註冊日期: Nov 2002
心急問

請問$1530包保護貼同充電用變壓器
係咪貴左少許?

大家以上配備買了幾錢?

唔該晒
星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 05:15 PM   #274
紅鞋子

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: 星矢 查看文章
心急問

係咪貴左少許?

大家以上配備買了幾錢?

唔該晒
你本身冇變壓器?如果本身買過任何日版CONSOLE,咁應該已經有一個變壓器,唔洗特登又再買一個喎...
紅鞋子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 06:03 PM   #275

引用:
作者: 星矢 查看文章
心急問

係咪貴左少許?

大家以上配備買了幾錢?

唔該晒
保護貼?唔系雜牌 都差唔多呢個價

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 10:45 AM

手機版 | APP版