Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 12-16-04, 07:06 PM   #1
飛燕
God of Gamer
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
[CG]新手上路XD 貼張圖XD

在寒冬裡拿著熱飲,除了使人溫暖,
也使冰冷的心稍稍溫暖起來…

大家好XD
我是飛燕,第一次來這裡貼文章,
一直都知道有GAF,因為家人在這裡有戶口,不時都來這裡看,
也有些認識的朋友提及這裡呢。

大家多多指教XD

此篇文章於 12-16-04 10:56 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 07:10 PM   #2
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
哇....
仲咩突然飛左一班勁人出黎

舊 12-16-04, 07:19 PM   #3
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
除左一個勁字
我搵唔到可以點形容你
我搵唔到缺點

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 07:37 PM   #4
星翎
Senior Gamer
初心者

Yo~熱鬧吧~
冬天都變夏天呢!HaHa

很有氣氛的作品唷~顏色真的好重要呢~
我覺得掂啊!

不過我阿妹話件衫『巢』左少少wo...
佢既意見來的~HaHa^^!

一齊Post多D圖啊^^!
星翎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 08:02 PM   #5
Fcp
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
咦咦??? 你是剛才post小哈版的那個啊
你是台灣人還是香港人呢?

這張不錯啊, 整體感覺蠻舒服的

CELLAR+ZILCH同人情報BLOG
Fcp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 08:19 PM   #6
飛燕
懺悔不用等

elmond:
汗,是嗎
我覺得自已一般而已=__=/

佐藤:
其實可以說一些對圖的感覺的呢XD

星翎:
可能是我太喜歡畫衣摺呢,總覺得畫了會比較立體
顏色真的很有影響力,平時我也畫黑白圖...
要用黑白畫出暖意會很難呢....

Fcp:
馮大 XD
不錯,我剛剛去那邊貼圖呢,我也有看到你的圖。

我是香港人 XDD,多多指教

一直都有去你家頁看,也有看密殺戰群XD,我頗喜歡你的畫呢XD

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
舊 12-16-04, 08:22 PM   #7
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 飛燕
elmond:
汗,是嗎
我覺得自已一般而已=__=/

佐藤:
其實可以說一些對圖的感覺的呢XD

星翎:
可能是我太喜歡畫衣摺呢,總覺得畫了會比較立體
顏色真的很有影響力,平時我也畫黑白圖...
要用黑白畫出暖意會很難呢....

Fcp:
馮大 XD
不錯,我剛剛去那邊貼圖呢,我也有看到你的圖。

我是香港人 XDD,多多指教

一直都有去你家頁看,也有看密殺戰群XD,我頗喜歡你的畫呢XD
本來想話,頭髮會唔會太厚
但諗下諗下,ACG界頭髮厚一點也蠻普遍的....

骨架很美......我存下來了XD

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-16-04, 08:25 PM   #8
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
連飛燕都黎左呢度了
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 08:32 PM   #9
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
這兒還容得下菜鳥嗎 ?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 09:02 PM   #10
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: XENOS=翔
這兒還容得下菜鳥嗎 ?
咪係,我呢D都係見到個勢都唔多想再POST作品

舊 12-16-04, 09:03 PM   #11
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
開多個新手區al...
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 09:03 PM   #12
細路翔
The One

引用:
作者: kyu
咪係,我呢D都係見到個勢都唔多想再POST作品
我只是說說而已啊

不改變現在的心態

我們只能一生都是菜鳥

英國說大家抱團死
舊 12-16-04, 09:05 PM   #13
メソウサ
The One

3DS Friend Code5069 4259 0235
菜鳥拉隊走啦

舊 12-16-04, 09:19 PM   #14
疾風雷電
Game Master
停止進化的人類

註冊日期: Mar 2003
引用:
這兒還容得下菜鳥嗎 ?
我唔應該比佢來,係我的錯

大家比多D意見佢啦,唔好令佢得意忘形,我覺得個女仔雙目無神

疾風雷電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 09:23 PM   #15
疾風雷電
Game Master
停止進化的人類

註冊日期: Mar 2003
引用:
我只是說說而已啊

不改變現在的心態

我們只能一生都是菜鳥
無人一開始畫畫就係神人,翔大不用灰心,大家要努力!!

疾風雷電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 09:25 PM   #16
細路翔
The One

引用:
作者: 疾風雷電
我唔應該比佢來,係我的錯

大家比多D意見佢啦,唔好令佢得意忘形,我覺得個女仔雙目無神
pp

我覺得隻眼無乜問題喎

畫得太美型反而唔岩feel

英國說大家抱團死
舊 12-16-04, 09:35 PM   #17
飛燕
懺悔不用等

...大家不要這樣說啊,
只要用心畫的圖,都是好圖啊,一起努力呢。

我是想畫她呆一點地看著杯,感覺比較寂寞的...是不是呆過頭了?
加上光點反而怪呢

疾風雷電:
...你在我洗澡的時候亂說話....
要我禁你用電腦嗎XDD

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
舊 12-16-04, 09:55 PM   #18
細路翔
The One

引用:
作者: 飛燕
...大家不要這樣說啊,
只要用心畫的圖,都是好圖啊,一起努力呢。

我是想畫她呆一點地看著杯,感覺比較寂寞的...是不是呆過頭了?
加上光點反而怪呢

疾風雷電:
...你在我洗澡的時候亂說話....
要我禁你用電腦嗎XDD
你係佢家姐 ?

英國說大家抱團死
舊 12-16-04, 09:59 PM   #19
星翎
Senior Gamer
初心者

見到強勁的大大~
個心就會燒起上來! 熱血!
大家加油唷>w<!
星翎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 10:16 PM   #20
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我見到呢班神人
個感覺就好似睇到少年既Testament咁
自卑感100%

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-16-04, 10:26 PM   #21
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
睇睇下,前面有D似零波

舊 12-16-04, 10:37 PM   #22
メソウサ
The One

3DS Friend Code5069 4259 0235
雷電常擊中燕子而亡

舊 12-16-04, 10:41 PM   #23
江楓隨波流
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
看完.....覺得自已興地上的泥土一樣...
江楓隨波流 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 11:31 PM   #24
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
踐踏我地o既肉體~~踐踏我地o既靈魂~~
毒貓貓‧KIBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-04, 11:40 PM   #25
S.T.A.R.S.
Banned

註冊日期: Apr 2002
寒冬裏著露膊裝/ \