Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-12-15, 09:42 PM   #451
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
係咪 chapter 5都可以拿 doll ?
條件係咪有 Kizuna quest ?
拆完炮台後, 入 chapter 6 前拿唔拿到?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-15, 09:52 PM   #452
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
絆任パスファインダー
而家已經lv22,23但都打唔贏隻猩猩怪
大家點過嘅?請俾多d心得我
去打小怪儲滿行tp 開O.C.G劈斷兩隻後腳 咁隻野就出唔到蛤蟆功

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
有個夜森 normal quest, 先救左俾怪圍既直昇機人員, 之後要幫佢 去夜森>象之鼻>東北既大坑岩 搵 generator, navigation ball 無提示.

我過左象之鼻, 起北同東北兩格都搵過完全搵唔到有個地方叫大炕岩, 有無 hints ?
大坑岩仲有好遠 象之鼻>常夜樹海>十川仙境>青龍之林>大坑岩

引用:
係咪 chapter 5都可以拿 doll ?
條件係咪有 Kizuna quest ?
拆完炮台後, 入 chapter 6 前拿唔拿到?
過完第6章

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」

此篇文章於 05-12-15 09:58 PM 被 Tannhauser Gate 編輯。
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-15, 10:45 PM   #453
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
其實開達成率有無D正常D既方法,一直亂走都唔係路
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-15, 11:09 PM   #454
Crazy Gamer
薛西佛斯

調査率係要你完成地圖六邊形格入面D條件
有插探針 開寶箱 打超越體 做支線 呢幾種

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-15, 12:21 AM   #455
fortel
Game Master

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
調査率係要你完成地圖六邊形格入面D條件
有插探針 開寶箱 打超越體 做支線 呢幾種
而家有doll開發好左好多

話時話,借問用doll戰鬥點解有時會zoom左入控制室,有咩特別既?
舊 05-13-15, 12:23 AM   #456
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: fortel 查看文章

話時話,借問用doll戰鬥點解有時會zoom左入控制室,有咩特別既?
Arts會高速回復。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-15, 01:17 AM   #457
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: fortel 查看文章

用技能時隨機出現架,加速回復技能。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-15, 02:20 AM   #458
ZOMA
Crazy Gamer

LV50 DOLL 係咪一定要用買先有?
隻隻百幾二百萬

DeviantArt
PIXIV

此篇文章於 05-13-15 02:37 AM 被 ZOMA 編輯。
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-15, 07:38 AM   #459
CardGameDan
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: ZOMA 查看文章
LV50 DOLL 係咪一定要用買先有?
隻隻百幾二百萬
係,不過用冇耐就會發現錢係一d都唔重要

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-15, 08:53 AM   #460
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

點先為之連續技成立 ? 就咁盡快出完一招到另一招 ?

另外, class 既技能有無得承接 ? 即 Samurai gun 同 shield battler 可以用返 初期 drifter 同 assault 既技能 ?
我個人用 Samurai gun 時可以用返 assault 同 drifter 既 arts, 但用 fencer 時又用唔返 forcer 既 arts ??
舊 05-13-15, 09:03 AM   #461
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:

另外, class 既技能有無得承接 ? 即 Samurai gun 同 shield battler 可以用返 初期 drifter 同 assault 既技能 ?
我個人用 Samurai gun 時可以用返 assault 同 drifter 既 arts, 但用 fencer 時又用唔返 forcer 既 arts ??
arts好似係跟武器,裝備到就用到。
舊 05-13-15, 09:43 AM   #462
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
去打小怪儲滿行tp 開O.C.G劈斷兩隻後腳 咁隻野就出唔到蛤蟆功
結果只打斷一隻後腳+一隻手+不停転倒+連續超頻過左

舊 05-13-15, 09:50 AM   #463
abs90273
Junior Member

註冊日期: May 2011
Wii U IDken3345
3DS Friend Code4768 7487 8038
PSN  IDabs90373
引用:

arts combo就是上一次的arts跟下一個施放間隔少於X秒(x數值體感約少於5

格鬥combo就是上一次施放的arts使用格鬥武器,接著其後使用的一個arts就有格鬥combo效果,射擊combo同理

combo 並不依存武器技能屬性(攻擊,強化,靈氣,弱化或其他皆能發動)

舉一例:

F=近身武器arts
S=射擊武器arts
被動技能=格鬥combo recast 減半,格combo增傷
假設所技能施放間隔少於combo上限X,戰鬥剛開始

技能施放順序如下。技能類別任意
F,S,F,F

這時只有第1個跟第3個arts沒法接受被動技能增傷及減recast time效果

但第3個arts是有射擊combo效果的

寫得差唔好介意,手機好難排版

此篇文章於 05-14-15 08:06 AM 被 abs90273 編輯。
abs90273 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-15, 10:09 AM   #464
kamilwklo
Junior Member

註冊日期: Jun 2011
請問上機械人時有冇得ZOOM IN/OUT?
用人行路時可以按R + R3上下 ZOOM
但機械人時好似唔得, 攪到畫面大部份會被機械人阻住, 戰鬥時好難睇AND好頭暈
kamilwklo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-15, 10:15 AM   #465
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: kamilwklo 查看文章
請問上機械人時有冇得ZOOM IN/OUT?
用人行路時可以按R + R3上下 ZOOM
但機械人時好似唔得, 攪到畫面大部份會被機械人阻住, 戰鬥時好難睇AND好頭暈
係L+R3上/下。
舊 05-13-15, 02:03 PM   #466
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
作者: CardGameDan 查看文章
係,不過用冇耐就會發現錢係一d都唔重要
點解唔重要
咁ARMS COMPANY 開發DOLL ASSET 係開發LV60的?

DeviantArt
PIXIV
舊 05-13-15, 02:38 PM   #467
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
結果只打斷一隻後腳+一隻手+不停転倒+連續超頻過左
呢關主要係等你體會體型ge傷害補正同部位破壞重要性

引用:
點解唔重要
咁ARMS COMPANY 開發DOLL ASSET 係開發LV60的?
唔係唔重要 係"後期"唔重要
因為開發LV60需求係礦同材料

舊 05-13-15, 03:19 PM   #468
Y.Bird
度日如日

起初唔識體型補正二十幾級諗住食硬低幾級大型怪,
當然滅團收場...

不過用人仔WIN大型怪好有滿足感。

玩左好耐我調查(外星人等級仲係LV1),
點升架?
其實其它插針等級我都唔知點解升左級...

因為跟本唔夠時間打機,
舊 05-13-15, 04:24 PM   #469
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
起初唔識體型補正二十幾級諗住食硬低幾級大型怪,
當然滅團收場...

不過用人仔WIN大型怪好有滿足感。

玩左好耐我調查(外星人等級仲係LV1),
點升架?
其實其它插針等級我都唔知點解升左級...
你唔講都唔知原來有補正

果個睇ブレイドlv,每一級可升一次(人手)
要去接quest旁邊個小姐對詰,會俾你揀升邊項
初期請盡升メカニック

此篇文章於 05-13-15 04:43 PM 被 Gundam MK-2 編輯。
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-15, 04:39 PM   #470
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
點解唔重要
錢這東西,只在買入50 doll前重要

買了後重要度不再

裝備這些統統用刷的..

舊 05-13-15, 08:03 PM   #471
Y.Bird
度日如日

引用:
你唔講都唔知原來有補正

果個睇ブレイドlv,每一級可升一次(人手)
要去接quest旁邊個小姐對詰,會俾你揀升邊項
初期請盡升メカニック
THX~
原來我一直亂按升左1同2,
無升過3...,
唔怪得調查外星文明仲係LV1。

隻GAME 真係好多野發掘,
我剛先知技能寫格連技+%,
原來要5秒內才生效,
橙色格技> 5秒內另一招有連技+% > 生效。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 05-13-15, 10:22 PM   #472
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

剛剛 clear chapter 5 . 發覺個難度有 d 唔平衡 gum wor.

行行下一隻機械鳥 lv27-30, 我特登升下先打佢, 佢都會跟住升. 根本輸硬

但最後三機 boss lv20 又咁易打, 我 d 人 lv 19-20, 一般 lv 23-24 既怪都唔難
舊 05-13-15, 10:30 PM   #473
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
剛剛 clear chapter 5 . 發覺個難度有 d 唔平衡 gum wor.

行行下一隻機械鳥 lv27-30, 我特登升下先打佢, 佢都會跟住升. 根本輸硬

但最後三機 boss lv20 又咁易打, 我 d 人 lv 19-20, 一般 lv 23-24 既怪都唔難
遇到打唔嬴嘅怪多數係行錯路,個導航只係只示最短嘅路線。
舊 05-13-15, 10:55 PM   #474
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
錢這東西,只在買入50 doll前重要

買了後重要度不再

裝備這些統統用刷的..
引用:
呢關主要係等你體會體型ge傷害補正同部位破壞重要性

唔係唔重要 係"後期"唔重要
因為開發LV60需求係礦同材料
THX
明晒,即係唔係最緊要果樣野

佢應該整個借錢系統比我買跑車

DeviantArt
PIXIV
舊 05-13-15, 11:07 PM   #475
fortel
Game Master

引用:

係唔係講打炮台果到 果到我打到癲,我果陣仲得20LV,不過要入個炮台前面D路就一堆2X LV企晒係到,我最後都係無限試+S/L 沖入去直接打爆D炮台....

之後個BOSS仲易打過D路中怪

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 發售中 MO 電視遊戲討論版 693 07-22-16 02:29 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第二回:去埃瘋洗衣洗件衫先[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 833 12-25-12 06:05 PM

現在的時間是 08:18 PM

手機版 | APP版