Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-07-05, 12:32 AM   #201
星矢
Game Master

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 神風@AMD
遠古超文明科技 ?渣古?
可能係由UC0079活埋直致佢地戈時
星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 12:35 AM   #202
月之民 ̄▽ ̄
God of Gamer
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 蛋卷王
好多人都話好好睇,但一見到部高達就唔想睇
至少比SEED/SEED-D好
機設也是

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 12:37 AM   #203
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 小特特
機設黎講...當我睇到14-5話開始覺得turn-a好型喎XD!!
我都係開頭唔鍾意, 睇睇下覺得turn-a好型
係最愛ge MS 之一~

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 12:37 AM   #204
カズキ
Game Master

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDKazuki-KTW
故事真係超正~
特別是last ending~

turn a 好勁嫁,可以做洗衣機.冇一部gundam做過嫁
カズキ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 12:39 AM   #205
巴克
Junior Member

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 尼路
這套東西 我看了10幾集就放棄左 之後d人話看到後面就好睇 但總是沒這個心.....
咁不如睇劇場版「月光蝶」啦,起碼短些,唔使硬食幾十集
巴克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 12:39 AM   #206
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: 真!DC
最愛ge MS 之一<--me2!!!!!
turn A係我睇過咁多套(唔係好多XD)高達入面排第一位-w-a

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 12:41 AM   #207
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 真!DC
我都係
由鬧佢到而家覺得佢好型

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 12:42 AM   #208
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
我比較鍾意TURN X多D

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 12:46 AM   #209
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
呵~久不久定期翻生之topic
《Turn A》正隅荂A不過好多人miss左

很多人說機設不好,但我就好鍾意Turn A同Turn X
(想不到大家都咁欣賞 )
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 12:50 AM   #210
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
我無睇過動畫....
睇過N 年前COCO 連載既漫畫.......
遲D 睇下animes先....
Turn A 個Design我覺得不錯......

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 12:52 AM   #211
巴克

註冊日期: Mar 2005
事實上我喜歡佢的人設多過機設
巴克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 12:55 AM   #212
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: 巴克
事實上我喜歡佢的人設多過機設
ソシエ (沒記錯好似咁寫XD)

Blog

pixiv
舊 06-07-05, 12:57 AM   #213
星矢
Game Master

有份設計戈個外國人咩來頭?
係咪設過星戰?
舊 06-07-05, 12:58 AM   #214
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
TurnA我覺得好型...套片同部機都係我高達片入面既至愛
同埋個機設其實超夾個故事同個背景........
真係試下將gundam史入面事但一部gundam擺入去都會覺得勁唔夾....

舊 06-07-05, 01:00 AM   #215
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: 新堂愁一
TurnA我覺得好型...套片同部機都係我高達片入面既至愛
同埋個機設其實超夾個故事同個背景........
真係試下將gundam史入面事但一部gundam擺入去都會覺得勁唔夾....
將部freedom放入去-w-

Blog

pixiv
舊 06-07-05, 01:02 AM   #216
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 小特特
將部freedom放入去-w-
.......完全唔夾=u=|||

舊 06-07-05, 01:05 AM   #217
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 新堂愁一
.......完全唔夾=u=|||
[玩野]唔緊要,Turn A 黑歷史到冇SEED系列 [/玩野]

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 01:06 AM   #218
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: Led Mirage
[玩野]唔緊要,Turn A 黑歷史到冇SEED系列 [/玩野]
SEED唔應該存在於高達世界

Blog

pixiv
舊 06-07-05, 01:11 AM   #219
主人
Game Master

註冊日期: Apr 2004
請問Turn A係00幾多年??
主人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 01:11 AM   #220
stellvia

註冊日期: Jun 2004
都係turn a turn x爆緊月光碟隻秋緊最正
stellvia 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 01:20 AM   #221
星矢
Game Master

引用:
作者: 主人
00幾多年戈時係地球上一個文明,已滅亡
Turn A個世界係新開始.......
舊 06-07-05, 01:20 AM   #222
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: 主人
正歷...不同於UC,AC之類

Blog

pixiv
舊 06-07-05, 01:49 AM   #223
Hunter

註冊日期: Jan 2002
恭喜又多一位識貨之人

turn a 故事實在太好啦
seed/ seed destiny 果d 真係彈開啦

不過雖然我好中意個故事, 但機設我到宜家都依然唔多中意
只有turn a, turn x, sumo比較接受到, 其他ms真係

仲有就係勁中意"月之繭"呢隻ed
Hunter 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 01:53 AM   #224
AGK
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2004
到宜家我都重係唔鍾意架turn a 同 turn x, 但係故仔幾有創意, 幾好睇係無可否認
AGK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-05, 02:02 AM   #225
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
其實機設問題兩部高達都還好
係隻FLAT有問題

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中 石光 日本動漫畫討論版 247 01-13-24 04:25 PM
[動畫] 「電脳コイル」 BD-BOX化決定 Designer 日本動漫畫討論版 29 05-06-15 04:16 PM
[動畫] 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 発売中 Vol.20 money 日本動漫畫討論版 415 08-19-13 02:53 PM
[動畫] 「CANAAN」 BD BOX 7月18日発売決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 284 06-25-12 11:08 PM
[動畫] 学園戦記ムリョウ BD-BOX化決定 money 日本動漫畫討論版 0 11-09-11 11:09 PM

現在的時間是 01:33 PM

手機版 | APP版