Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-17-04, 12:52 PM   #76
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: supermanlady
同埋無o左富野一向o既作風-----人心唔夠邪惡
一套冇乜點死人ge富野gundam , zeta 同 v ending 近乎全滅呢
引用:
作者: =PANDA=
我都想搵套dvd,信和有冇得買?
sat 仲見到有, 我都有興趣入

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 01:19 PM   #77
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
係劇場版唔係ova....
有d新場景而已
那麼只看那兩片劇場版是否等如50集Turn A?

舊 10-17-04, 01:21 PM   #78
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
返而我覺得如果turn a好似平時o個d gundam咁仲唔夾...
因為故事太唔同,所以部野都應該唔同d
即係你諗下如果turn a個樣變左做freedom..你覺得點??

舊 10-17-04, 02:25 PM   #79
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
說起到現在還未看......唉

p.s.前陣子有人問我到目前為止看了那幾套高達,
我答了目前看了seed,x,08ms,
他說我真懂得挑-挑的是 劣評如潮的作品

舊 10-17-04, 02:42 PM   #80
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: suger_ohkawa

你朋友講得岩...你真懂挑...
X真係極品..OTL(08MS我不知道XD)

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 02:43 PM   #81
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
Turn A 人設: 安田朗以Akiman名義為CAPCOM畫插畫時已經覺得佢好正(春麗 ), 估唔到富野咁有眼光搵佢做人設
安田朗Homepage

Turn A 機設: 始終接受唔到Turn A撇鬚, 同埋果對金銀蓮藕人...不過隻Turn X卻極之極之正! 但始終冇出過1:100比例模型. 聽聞Turn A會出MG, 希望Bandai跟手出埋MG o既 Turn X 啦!
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 02:46 PM   #82
Arcanist
Game Master

引用:
作者: suger_ohkawa

08MS劣評如潮??
你朋友有病??
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 02:47 PM   #83
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: Arcanist
08MS劣評如潮??
你朋友有病??
08換左飯桶馬之介接手嘛

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 02:48 PM   #84
柚原このみ

前半軍事 bb
後半愛情\

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 02:49 PM   #85
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 和樹
前半軍事 bb
後半愛情\
最後果話仲玩全員為情喪心病狂全身機能思覺失調症添

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 02:51 PM   #86
Crazy Gamer
閱讀愛好者

引用:
前半軍事 bb
後半愛情\
正確是:前半~一流軍事寫實片;後半~三流愛情片

舊 10-17-04, 02:52 PM   #87
柚原このみ

08開頭係好好(OPbb)
轉左人就……

GM當核彈真係虧果個傻佬諗得出……

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 02:58 PM   #88
Crazy Gamer
閱讀愛好者

無限懷念神田武幸......福田有何資格自稱為其門下弟子?

舊 10-17-04, 03:00 PM   #89
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

Turn A 簡直係富野老頭迴光反照之作,
係Gundam世界中再創造一個經典出來。

舊 10-17-04, 03:02 PM   #90
Arcanist
Game Master

唉...神田武幸
不幸就真,做到一半死左
但係08都不至於劣評如潮丫
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 03:20 PM   #91
oogami
帝國華擊團

註冊日期: Aug 2002
引用:
08開頭係好好(OPbb)
轉左人就……

GM當核彈真係虧果個傻佬諗得出……
GM當核彈 -> 依招係富野向V高達果時諗出黎架... 而且MS引擎核爆係大有可能.

其實08有愛情睇下都幾好. 唔通高達主角死/悲劇收場大家先開心...

08絕對係A級作品, G都係好野(熱血動畫既代表作),
SEED就係味精杯麵, W就係即食麵, X就係爛蘋果

而Turn A就係榴槤, 外表不討好, 但裡面就係好野

- 做工務員之路 -
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 03:53 PM   #92
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 小特特
你朋友講得岩...你真懂挑...
X真係極品..OTL(08MS我不知道XD)
08唔係好差啫...

X 的機設都唔差啫...

舊 10-17-04, 03:59 PM   #93
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
X 的機設...
唔算差ge, 不過冇特色, 只算合格
[絕對認真]turn a 機設比 X 好得多[/絕對認真]

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 04:08 PM   #94
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: 銀色流星
08唔係好差啫...

X 的機設都唔差啫...
會有人想睇得部機靚但係故事冇內涵的gumdam嗎- v -a?

Blog

pixiv
舊 10-17-04, 04:12 PM   #95
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: cancerman
Turn A 簡直係富野老頭迴光反照之作,
係Gundam世界中再創造一個經典出來。
一向品味極差的富野老頭可以在吞A找來那麼多名人幫手已經係奇蹟…

引用:
會有人想睇得部機靚但係故事冇內涵的gumdam嗎- v -a?
有,看看W和Seed那麼多人看就知 b

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 04:19 PM   #96
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
引用:
故事有沒有內涵見仁見智......
有內涵的冇人看...冇內涵的大把人看...

舊 10-17-04, 04:39 PM   #97
小特特
薔薇騎士団

這就是....商業....嗎OTL

Blog

pixiv
舊 10-17-04, 05:02 PM   #98
阿棠
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
XBox Live GamertagTOM AIKAWA
TURN X? 未見過 有動畫?

第三十六集班傻佬想走佬, 渣住部渣古幾鬼勁

UE Triple.fi 10 Pro 黎左啦黎左啦黎左啦!!!!!
http://www.ultimateears.com/superfi/...ueMetallic.htm

此篇文章於 10-17-04 06:40 PM 被 阿棠 編輯。
阿棠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 05:02 PM   #99
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
係劇場版唔係ova....
有d新場景而已
即係廢的

其實大家覺得turn a好睇在那裡呢
俾d觀點黎睇下
Bigwater 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 06:00 PM   #100
=PANDA=
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: Bigwater
即係廢的

其實大家覺得turn a好睇在那裡呢
俾d觀點黎睇下
個女王同姐姐交換身份果度好深刻
初初只係想玩下,但係就因為咁先體會到對方既苦處
因為交換左身份劇情亦變得絕妙
=PANDA= 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中 石光 日本動漫畫討論版 247 01-13-24 04:25 PM
[動畫] 「電脳コイル」 BD-BOX化決定 Designer 日本動漫畫討論版 29 05-06-15 04:16 PM
[動畫] 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 発売中 Vol.20 money 日本動漫畫討論版 415 08-19-13 02:53 PM
[動畫] 「CANAAN」 BD BOX 7月18日発売決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 284 06-25-12 11:08 PM
[動畫] 学園戦記ムリョウ BD-BOX化決定 money 日本動漫畫討論版 0 11-09-11 11:09 PM

現在的時間是 01:06 PM

手機版 | APP版