Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-16-04, 11:52 PM   #51
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: gamerroid
turn a gundam可以說是一件藝術品!不是每個人也懂得欣賞的!
唔係播,我未見過有人睇過後話唔好睇喎
富野作品一向都娛樂性豐富架
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:55 PM   #52
Led Mirage
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: MR.CD-ROM
唔係播,我未見過有人睇過後話唔好睇喎
富野作品一向都娛樂性豐富架
又係wor
一係未睇過
睇完個班真係未見過有人彈Turn A

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 12:00 AM   #53
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

不嬲都話TurnA係我最愛gundam黎架la.....
我都唔明點解咁多人鍾意同睇seed.....
我覺得除左d歌之外無樣野好......尤其係d人設......

舊 10-17-04, 12:02 AM   #54
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
話說睇呢個TOPIC我有好大感觸,想當年一講起TURN A就被萬人圍攻
如果鐘意TURN A既風格可以睇埋OVERMAN KING-GAINER,一樣咁正(點解唔係52集呢...)
當年我未睇都覺得turn a個樣不知所謂,
睇完之後我就愛上左turn a喱套gundam, 仲覺得turn a個樣好型tim
OVERMAN, 有d興趣, 請問故事講乜?

p.s. seed 係一套稱職ge商業片, 我都鍾意

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 12:05 AM   #55
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 新堂愁一
不嬲都話TurnA係我最愛gundam黎架la.....
我都唔明點解咁多人鍾意同睇seed.....
我覺得除左d歌之外無樣野好......尤其係d人設......
面相不變轉頭髮已是另一個人
williamsiusuper 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 12:17 AM   #56
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
seed只是引一群沒看過高達的小孩子入門的垃圾
(認識何謂高達,渣古,haro,超能人格分裂者,面具男,究極手段炸地球等等 )

倒A係富野叔叔得意之作
當然係鋼彈人才懂得欣賞

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 12:23 AM   #57
bigcat
Senior Gamer
囧..

註冊日期: Mar 2003
如果不是掛牌gundam,我會不看,但是全套看完,感不用掛gundam牌重正..本來值99分.要扣20分..因gundam而來因它而去

bigcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 12:45 AM   #58
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
有種外觀型態倒甲GUNDAM比其他GUNDAM好
就係SD
好得意
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 12:49 AM   #59
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
TURN A梗係正過SEED好多
福田呢D料子點同富野大導比

話說睇呢個TOPIC我有好大感觸,想當年一講起TURN A就被萬人圍攻
如果鐘意TURN A既風格可以睇埋OVERMAN KING-GAINER,一樣咁正(點解唔係52集呢...)
overman最正係個op

turn a我都有興趣啊...信和幾$?

舊 10-17-04, 12:51 AM   #60
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: FREDDY@o@
overman最正係個op

turn a我都有興趣啊...信和幾$?
DVD年半前買220

舊 10-17-04, 12:59 AM   #61
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
TURN A GUNDAM果樣如果唔係咁特別,就冇左果種氣氛

諗下如果"傳統gundam+turn a故事"........我真係嘔血la

唔好睇機設咁怪(我覺得好型...)就否定一切,turn a係值得用心細味既一部佳作

舊 10-17-04, 01:00 AM   #62
細路翔
The One

引用:
作者: 零式
TURN A GUNDAM果樣如果唔係咁特別,就冇左果種氣氛

諗下如果"傳統gundam+turn a故事"........我真係嘔血la

唔好睇機設咁怪(我覺得好型...)就否定一切,turn a係值得用心細味既一部佳作
倒A鋼彈睇到中段會開始覺得佢型

英國說大家抱團死
舊 10-17-04, 01:01 AM   #63
新堂愁一
男人三寶無樣有

我根本就覺得TurnA係型...
有好多人一見倒同傳統gundam唔同樣就已經話佢係核突........

舊 10-17-04, 01:02 AM   #64
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
DVD年半前買220
謝情報

舊 10-17-04, 01:03 AM   #65
細路翔
The One

唔理機設問題
月光蝶埋黑歷史單係不爭既事實

英國說大家抱團死
舊 10-17-04, 03:08 AM   #66
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
我根本就覺得TurnA係型...
有好多人一見倒同傳統gundam唔同樣就已經話佢係核突........
手刀

-----------------------------------------------------------------

不過我覺得turnA裏面o的人適應機器o既能力太快(雖然有說明書),而且又無NT(死晒?)
同埋無o左富野一向o既作風-----人心唔夠邪惡

如果改善o左呢o的同改晒o的cv,turnA會係部非常正o既動畫

此篇文章於 10-17-04 03:16 AM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 08:59 AM   #67
=PANDA=
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 真!DC
OVERMAN, 有d興趣, 請問故事講乜?
基本上一睇部機就知係富野之作...
http://www.wowow.co.jp/drama_anime/king/
我都想搵套dvd,信和有冇得買?
=PANDA= 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 09:30 AM   #68
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: supermanlady
手刀

-----------------------------------------------------------------

不過我覺得turnA裏面o的人適應機器o既能力太快(雖然有說明書),而且又無NT(死晒?)
同埋無o左富野一向o既作風-----人心唔夠邪惡

如果改善o左呢o的同改晒o的cv,turnA會係部非常正o既動畫
唔係丫......BL少爺去到中後期都幾邪丫

舊 10-17-04, 09:48 AM   #69
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: 真!DC
月繭最正~
個兩集ova是講什麼的?

ps:請問有沒有地方有正版Turn A賣
想買...

舊 10-17-04, 09:50 AM   #70
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
倒X型D

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 09:54 AM   #71
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
trun a 的劇場版分別係地球光同咩呀
Bigwater 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 09:57 AM   #72
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

月光蝶...

ダメカナ? ダメダヨ♪
舊 10-17-04, 10:04 AM   #73
阿棠
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
XBox Live GamertagTOM AIKAWA
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
月光蝶...
ova多野睇?

UE Triple.fi 10 Pro 黎左啦黎左啦黎左啦!!!!!
http://www.ultimateears.com/superfi/...ueMetallic.htm
阿棠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 10:07 AM   #74
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

係劇場版唔係ova....
有d新場景而已

ダメカナ? ダメダヨ♪
舊 10-17-04, 11:17 AM   #75
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
套劇場版基本地係TV濃縮版+Driect's cut版咁上下啦- v -

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中 石光 日本動漫畫討論版 247 01-13-24 04:25 PM
[動畫] 「電脳コイル」 BD-BOX化決定 Designer 日本動漫畫討論版 29 05-06-15 04:16 PM
[動畫] 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 発売中 Vol.20 money 日本動漫畫討論版 415 08-19-13 02:53 PM
[動畫] 「CANAAN」 BD BOX 7月18日発売決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 284 06-25-12 11:08 PM
[動畫] 学園戦記ムリョウ BD-BOX化決定 money 日本動漫畫討論版 0 11-09-11 11:09 PM

現在的時間是 04:43 PM

手機版 | APP版