Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-16-04, 10:05 PM   #26
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: 銀色流星
G 巾唔係垃圾~
起碼夠

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 10:05 PM   #27
阿棠
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
XBox Live GamertagTOM AIKAWA
引用:
作者: keroro
唔好當Turn-A係Gundam
就會覺好型/正
唔知點解睇呢套野我中意D人既故事多D
好似女王對佢以前既戀人果種情
知道左冬眠既悲哀果集...

UE Triple.fi 10 Pro 黎左啦黎左啦黎左啦!!!!!
http://www.ultimateears.com/superfi/...ueMetallic.htm
阿棠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 10:07 PM   #28
阿棠

引用:
作者: 小J
起碼夠
除左 "LOVELOVE天驚拳" 好驚之外
套野都幾型 最中意佢兩個人類打MS

UE Triple.fi 10 Pro 黎左啦黎左啦黎左啦!!!!!
http://www.ultimateears.com/superfi/...ueMetallic.htm
舊 10-16-04, 10:10 PM   #29
House
里村★紅葉

講返seed,真係唔知似乜,商業味重到...左抄一忽,右抄一忽,最慘係個死人狗屎做人設,套套動畫好似印餅咁

Get

Get 周防天音!

舊 10-16-04, 10:12 PM   #30
阿棠

引用:
講返seed,真係唔知似乜,商業味重到...左抄一忽,右抄一忽,最慘係個死人狗屎做人設,套套動畫好似印餅咁
OFF 一下

其實佢人又唔會話畫得差既...
最慘係佢個個人都好似差唔多喎
平日發白日夢既時候對住佢D女主角諗
又會突然諗起D男角 就會嚇死自己

舊 10-16-04, 10:16 PM   #31
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
冇商業價值,難道就是無記唔播既原因
williamsiusuper 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 10:18 PM   #32
House
里村★紅葉

引用:
作者: williamsiusuper
睡橫行見無錢搵嘛

Get

Get 周防天音!

舊 10-16-04, 10:21 PM   #33
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
同感呀
條友D男同女都不男不女,仲要套套一樣
佢係我心目中的地位與赤松健同級,永久性黑名單

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 10:23 PM   #34
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 阿棠
OFF 一下

其實佢人又唔會話畫得差既...
最慘係佢個個人都好似差唔多喎
平日發白日夢既時候對住佢D女主角諗
又會突然諗起D男角 就會嚇死自己
對著佢D女角諗到 已經好神奇
你話睇赤松健睇到諗到 就話姐
而且佢D女主角愛娜簡直無得比
愛娜

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 10:25 PM   #35
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
seed你睇果陣會覺得正,但係真係商業得過份...王晶....又唔係搞笑...同味精差不多,食完先覺得垃圾

舊 10-16-04, 10:30 PM   #36
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
seed-大體上是one year war, and then 改丁點!
kircheis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 10:53 PM   #37
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: williamsiusuper

我都唔想佢播呀....陣間改一個什麼"機動戰士回到過去"之類中文標題我同佢死過

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:15 PM   #38
軀魔人
Game Master
刺しますよΨ

註冊日期: Aug 2002
除左漫畫外,我一件seed的商品都沒有
軀魔人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:18 PM   #39
Robot-12412
Crazy Gamer

引用:
作者: jaVaj ◣
我都唔想佢播呀....陣間改一個什麼"機動戰士回到過去"之類中文標題我同佢死過
或者只會好簡單咁叫做"機動戰士鬍子高達"呢

seed後仲有seed destiny,有排商業味落去
到時應該輪到25週年高達出場喇o卦
TxB唔會返轉頭買20週年高達o卦~
Robot-12412 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:19 PM   #40
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: jaVaj ◣

世界名作劇場:機動戰士之月光回歸

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:21 PM   #41
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: kircheis
機動武鬥更加超垃圾!!!
係真男人都應該要睇既動畫 bb

你覺得機動新世紀好唔好睇?

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:22 PM   #42
williamsiusuper
Ultimate Gamer

機動戰士倒A計劃>>china化
williamsiusuper 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:25 PM   #43
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: sugihara

世界名作劇場:機動戰士之月光回歸

咁文藝....毛線班XX智商邊有咁高能

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:33 PM   #44
MR.CD-ROM
Game Master

TURN A梗係正過SEED好多
福田呢D料子點同富野大導比

話說睇呢個TOPIC我有好大感觸,想當年一講起TURN A就被萬人圍攻
如果鐘意TURN A既風格可以睇埋OVERMAN KING-GAINER,一樣咁正(點解唔係52集呢...)

此篇文章於 10-16-04 11:36 PM 被 MR.CD-ROM 編輯。
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:41 PM   #45
Freddy
博麗神社信徒

引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
d人成日未睇過就話係垃圾tim啦.....
seed相比起來更加垃圾.....
因為機體設定有重大特破
d人一時間未適應先會咁樣

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:41 PM   #46
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: MR.CD-ROM
TURN A梗係正過SEED好多
福田呢D料子點同富野大導比

話說睇呢個TOPIC我有好大感觸,想當年一講起TURN A就被萬人圍攻
如果鐘意TURN A既風格可以睇埋OVERMAN KING-GAINER,一樣咁正(點解唔係52集呢...)
吞A算係富野最真實果套囉
之前果D唔係背後靈就又通靈又推石又超能人

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:42 PM   #47
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
OVERMAN我都想睇.....

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:44 PM   #48
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
我睇高達唔多..
但係至少turn a比seed好好多先囉- v -a
架turn a睇睇下仲會覺得幾型添- v -

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:46 PM   #49
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
作者: 強化人間~★
吞A算係富野最真實果套囉
之前果D唔係背後靈就又通靈又推石又超能人
我覺得最尾個野"結繭"都不相伯仲
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:47 PM   #50
gamerroid
Game Master

註冊日期: May 2002
PSN  IDgamerroid
XBox Live Gamertaggamerroid
的確,turn a表面看來並不好看,可是它他其他高達動畫所沒有的內涵。而且愈到後期,這種感覺更加明顯。
到最後我差點哭出來呢!實在太感動了!!
turn a gundam可以說是一件藝術品!不是每個人也懂得欣賞的!

gamerroid 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中 石光 日本動漫畫討論版 247 01-13-24 04:25 PM
[動畫] 「電脳コイル」 BD-BOX化決定 Designer 日本動漫畫討論版 29 05-06-15 04:16 PM
[動畫] 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 発売中 Vol.20 money 日本動漫畫討論版 415 08-19-13 02:53 PM
[動畫] 「CANAAN」 BD BOX 7月18日発売決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 284 06-25-12 11:08 PM
[動畫] 学園戦記ムリョウ BD-BOX化決定 money 日本動漫畫討論版 0 11-09-11 11:09 PM

現在的時間是 12:25 PM

手機版 | APP版