Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-29-16, 06:52 PM   #526
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
本身覺得熱血冇乜野
我一貫立場反政府既都精神上支持
但佢d支持者所有其他政黨都鬧齊咁濟攪到對熱血好感度下降了

利申:港島人,目前偏好2&7
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 06:55 PM   #527
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
我兩邊立場都OK
唔會對邊一邊特別反感
反正無任何一方可以話自己係聖人
將個責任推晒去對面

GAF 怎麼看也較高登理性一些
那一邊一些討論串不看還可
看完只覺得啖笑

=================================================================
我覺得如果選舉的最終目標是為勝出
那政治包裝是需要的
這幾天看下來
青政也好
本民也好
熱普城也好
其實都係低手
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 06:55 PM   #528
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
花生台應該日日開熱狗 不過睇個樣都係講黎講下得幾句

神駒開火係有事實跟據開火喎

學者方案點解要反對? 有人用財經角度理性分析文章
之後d人就問 呢個唔好咁你有無個更加好既先?
呢d廢話

小麗老師有份教gender,佢第一個陷男性選民同游主任不義

道歉大哂?長毛果d都算 隨意講 喂 你教gender架 講呢d?

舊 08-29-16, 07:19 PM   #529
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
一日冇黎又多左3頁....

何君堯攪自由黨單野冇人理
青政同熱狗D恩恩怨怨就.....

睇論壇表現小麗贏游小姐10條街
問游小姐乜佢都答唔到
選到你入去都怕你入到去乜都唔識做
不過本來冇人理既小麗,依家好似變左集火對像

總之對我黎講,論塌上完全冇攻擊保皇黨既一律當佢地保皇黨就OK了
有時我真係唔知某幾個人既敵人到底係689+支那政府
定係理念相近的人了...
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 07:30 PM   #530
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
有三個團體報左 ICAC,
事主又唔報警又唔交代細節,係得果兩段都唔算得上咩恐嚇既錄音,點跟?

舊 08-29-16, 07:30 PM   #531
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: kev00269270 查看文章

問游小姐乜佢都答唔到

總之對我黎講,論塌上完全冇攻擊保皇黨既一律當佢地保皇黨就OK了
等佢地華山論劍完咪打大佬囉

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 07:38 PM   #532
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
選舉大直路, 由其今屆形勢大混亂, 各家都竭斯底里, 講真就沒有誰比誰高尚. 呢度唔係FB, 更加唔係高登, 相信唔少人本身就已經有既定立場, 分分鐘一離開GAF就已經係第副面口, 但既然呢度就只有一個TOPIC係講呢啲野, 左中右唔同立場响晒度, 大部份人又一直有種默契响呢度係扮演FB以外嘅另一個"角色", 有啲人就無謂刻意挑機, 破壞一個相對調和嘅氣氛. 到頭來一係就變邊返FB高登咁你小我我串你, 一係就做返CD-ROM甚至離開討論區, 有咩為?

GAF比較特別, 係小數民主派左中右都(勉強)可企得埋响一齊嘅地方. 以前都講過, 由其而家選舉臨近, 如果你真心相信自己嘅理念, 就不如講出自己相信嘅說話, 爭取別人嘅支持, 好過"小"走對家啲支持者

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!

此篇文章於 08-29-16 07:47 PM 被 YHW 編輯。
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 07:57 PM   #533
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
等佢地華山論劍完咪打大佬囉
又黎(話)"內鬥"

唔同 team 內乜內鬥 ?

泛民對建制係咪內鬥 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 07:59 PM   #534
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
又黎(話)"內鬥"

唔同 team 內乜內鬥 ?

泛民對建制係咪內鬥 ?
咁改一改叫(建制同泛民)坐山觀虎鬥啦

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 08:40 PM   #535
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: sugihara 查看文章
大佬,開左膠炮唔算開炮咩
你撐熱普城梗係啱聽,唔撐嗰啲呢?

好簡單tk日日喺度插熱狗,你哋有邊個俾佢說服到唔投熱普城改投其他?
你哋點睇tk,其實其他人咪又係咁睇熱狗,咁你覺得係拉票定倒米

Tk就應該唔係為拉票嘅,唔通落場選嗰個又唔係為拉票?
你有你叫港豬,我有我叫你熱狗
你叫點解仲講緊拆大台,轉頭仲數緊入中聯辦
你在論壇先向別人開火,跟著叫別人要團結對準政府

你講野令我係度眼冤,我無理由令你好過架

大局為重?拎去廁所沖左去啦
講出黎難聽過粗口

歷史在笑,半年算唔算歷史?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 08-29-16 08:45 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 08:41 PM   #536
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
都係一開始個句,大多數都已經有人選,講再多都唔會改變立場,而且有人明發洩搵架吵(認真,唔知我真係以為雙黃搞左好多人老母囉,689都未見咁日日提~),太認真都晒氣。
都係個句,政黨野佢地搞完我只負責投/選擇,無乃理幫埋佢地一份又唔係一份子,其他自己做到幾多做幾多,星期日會去做監票玩全日,信佢唔過唯有當無日假。(呀,係呀,用你地最憎的熱狗排頭,鬼叫佢近。 )

舊 08-29-16, 08:47 PM   #537
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk

點清楚d啦

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 08:57 PM   #538
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
阿陳生又爆料了,,,,,

https://www.facebook.com/CHANWANHOI/...96553947053404

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 10:19 PM   #539
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 尼路 查看文章
都係一開始個句,大多數都已經有人選,講再多都唔會改變立場,而且有人明發洩搵架吵(認真,唔知我真係以為雙黃搞左好多人老母囉,689都未見咁日日提~),太認真都晒氣。
都係個句,政黨野佢地搞完我只負責投/選擇,無乃理幫埋佢地一份又唔係一份子,其他自己做到幾多做幾多,星期日會去做監票玩全日,信佢唔過唯有當無日假。(呀,係呀,用你地最憎的熱狗排頭,鬼叫佢近。 )
最後想同本土派既GAF網友講一句
投比青政又好,投比熱狗又好,真係一票都唔好投比陳雲

完整既論述係度
http://m3.hkgolden.com/view.aspx?mes...type=CA&page=1

部份擇要:

引用:
熱普藩立場不一應區分對待 問題只在藩屬派

若果你認為外國應區分對待支那國及香港,那你應該要清楚區分「熱普藩」的立場:
1. 黃毓民認為港獨不成氣候 (17%支持),所以反對港獨,但其他人爭取港獨不會阻止
2. 熱血認為,所謂「永續基本法」只係令狀況維持現狀,只係達到港獨的中途階段 (這一點是事實錯誤及認知錯誤,後詳述。主要原因係受陳云根影響)
3. 陳云根反對港獨,並且打擊任何港獨行動,主張所謂「永續基本法」係要阻止港獨議程 (後詳述)

如果你係支持獨立,咁你投熱血係與自己信念無衝突的。熱血既錯誤可以事後再改正。黃毓民反對的原因只係認為支持度太少,在支持度再上升後佢或者會改變睇法,但至少佢唔反對大家做野。你投黃毓民都唔會與自己獨立既信念有衝突。

陳云根係反對港獨,並且阻止港獨,更加孤立支持港獨既林榮基、攻擊本民前、攻擊民族論、反對香港民族等。陳云根的理念係與港獨完全相反的。若果你支持港獨,但你去投反港獨既陳云根,就係「含撚投票」

勿中港豬十環彩

若果你曾經:
(1) 支持民主回歸
(2) 支持建設民主支那
(3) 攻擊陳巧文,反對西藏獨立
(4) 「寧要狼唔要豬」支持689
(5) 相信泛民和理非、指責誣蔑英勇義士
(6) 支持組人鏈護金紫荊升旗禮,要比面中共
(7) 反對噓共匪國歌,以為會被罰閉門作賽
(8) 「信雙學最後一次」 衝向完成集結、全副武裝既黑警
(9) 含撚投楊岳橋,話9月先投梁天琦
我就真係恭喜你,只要你再中埋「信陳云根 永續宗主國」,就可以獲得港豬十環彩!連衰十次咁難你都做得到,當然會獲得非一般既派彩,就係「永住香港地獄」。

你唔好移民,你唔可以搞死香港搞個永續地獄比下一代,然後自己衰左一走了之!你要留係地獄入面,同一代一起承受地獄既烈火! 地獄入面最熱既角落,已經預留左比你!You deserve it!

如果根據往績,你自己既判斷係每次都錯,咁唔該諗下點解你今次會認為自己「永續宗主國」會係對?

1980年點解支持民主回歸, 吃了大虧, 就係相同既諗法:
同共匪無得鬥, 共匪出兵就必敗, 港獨無可能成功, 唔駛討論
李柱銘、司徒華去傾左基本法, 就無事,
支共會守法, 文革已完, 鄧小平改革開放, 唔會走回頭路!

2016年係完全100% COPY返1980年既錯誤

今日支持「永續宗主國」既人,完全無資格批評當年支持民主回歸既上一代
兩者係零分別的

舊 08-29-16, 10:19 PM   #540
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
本身覺得熱血冇乜野
我一貫立場反政府既都精神上支持
但佢d支持者所有其他政黨都鬧齊咁濟攪到對熱血好感度下降了

利申:港島人,目前偏好2&7
由手機版發出
+1

但作為九東人純粹二選一
咁兩個我覺得都做到野,我會選易入去的皇上
就算其實我唔覺得佢同佢班fans人格有幾好
總之入去做到我想佢地做既野就得
這就是選舉

利申:不是含淚,含淚是你明知佢唔係做到你想要的效果都要退而求其次投佢果種叫含淚

引用:
作者: kev00269270 查看文章

問游小姐乜佢都答唔到

其實我比較關心雲海爆出來單野

自由黨果單真係冇得理

雲海果單...直情是令人對成個選舉完全冇信心

舊 08-29-16, 10:54 PM   #541
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
雲海個3點
只可以講第1點太難
選舉主任唔會冒呢個險(爆左鑊監都有得坐)

舊 08-29-16, 11:09 PM   #542
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: 忍者 查看文章
雲海個3點
只可以講第1點太難
選舉主任唔會冒呢個險(爆左鑊監都有得坐)
要睇下係咩人,同埋中央點offer
如果大陸官場式做法,唔冒險出奇啲…

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 11:10 PM   #543
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 某F 查看文章
最後想同本土派既GAF網友講一句
投比青政又好,投比熱狗又好,真係一票都唔好投比陳雲

完整既論述係度
http://m3.hkgolden.com/view.aspx?mes...type=CA&page=1

部份擇要:
禁講本土派都唔一定係講獨立ge...總有班人驚獨立,香港唔到,但又認為政策應該以本土行先。
呢種怕死的人,我敢講絕唔係少數...佢地理想係要高度自治,港人自港,獨唔獨立對佢地根本唔重要。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 11:14 PM   #544
唔好記住我
嗚~~

心中有人選,
點都唔會變.

我自己諗,反正議會功能已經廢0左,
不如投D會搞搞震既人仲好.
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 11:21 PM   #545

引用:
作者: 唔好記住我 查看文章
心中有人選,
點都唔會變.

我自己諗,反正議會功能已經廢0左,
不如投D會搞搞震既人仲好.
而家d泛民+本土大部分都私怨大過天,再唔係就係d理念唔堅定的人。
就黎成個選舉都俾人操縱哂,都仲可以成盆散沙禁。
好老實,要令到中間班選民投票支持你,甚至乎商家願意唔跟中共跟你地都幾難...
舊 08-29-16, 11:23 PM   #546
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: 001015 查看文章
禁講本土派都唔一定係講獨立ge...總有班人驚獨立,香港唔到,但又認為政策應該以本土行先。
呢種怕死的人,我敢講絕唔係少數...佢地理想係要高度自治,港人自港,獨唔獨立對佢地根本唔重要。
所以有熱狗同教主,同青政呢D你投

起碼你幫人拉票都唔會同自已理念衝突左先

香港的確需要另行制定新法,唔需要經中國同意

中共唔同意修憲,自然會走呢一步(執熱狗口水尾)

舊 08-29-16, 11:25 PM   #547
某F
我的歌聲裡

引用:
而家d泛民+本土大部分都私怨大過天,再唔係就係d理念唔堅定的人。
好老實,要令到中間班選民投票支持你,甚至乎商家願意唔跟中共跟你地都幾難...
比鄭松泰小X何君堯既視頻比人睇其實已經有好大效果

而且又唔長,周永勤正正就係代表港人既不安

舊 08-29-16, 11:30 PM   #548

引用:
作者: 某F 查看文章
比鄭松泰小X何君堯後視頻睇其實好大效果

而且又唔長,周永勤就係代表港人既不安
而家先發生已經遲啦...泛民加本土太多政黨...人地建制得新民黨、自由黨、民建聯、工聯會同埋西環契仔/女。
事前已經傾好哂點分餅...人地夾埋d票唔夠你多,但團結後的力量大好多。

泛民+本土俾人就呢種散沙,得空口理念...做唔到事的人。
even今次俾你控制到議會,咪又係做唔到大事...
舊 08-29-16, 11:37 PM   #549
唔好記住我
嗚~~

引用:
同自己理念一樣,
我唔會理佢想入立法會有咩目的.

我以前都會諗點解反對派唔可以齊心反坑,
睇耐左就明,有D人想做大佬,有D人就得把口
,有D就有鏡頭先做戲拉布(由其是上次醫委會改革更清楚了)
大家都鍾意鬼打鬼
都明白唔可以齊心,不如投自己心水算.(最緊要搞搞震)
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-16, 11:41 PM   #550
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
而家先發生已經遲啦...泛民加本土太多政黨...人地建制得新民黨、自由黨、民建聯、工聯會同埋西環契仔/女。
事前已經傾好哂點分餅...人地夾埋d票唔夠你多,但團結後的力量大好多。

泛民+本土俾人就呢種散沙,得空口理念...做唔到事的人。
even今次俾你控制到議會,咪又係做唔到大事...
唔講太多..
單講超區泛民參選名單
真係有心團結力量
出三張名單同建制抗衡已經足夠
但實際上呢?
美其名叫多幾個給你選擇
實際上又係各有盤算
這一種貪念與私心
下場就係讓建制在超區拿下3席
泛民最後大混戰拿餘下兩席LOL

所以年年叫人保關鍵小數
又含淚投票
真係越聽越火

反而建制派條數好易計
唔洗內鬥都知結果
(配票+鐵票一出..就算投票日選情告急都可以逆轉胯)
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:40 PM

手機版 | APP版