Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-26-16, 03:49 AM   #426
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 風音 查看文章
點解殺醬油黨先a
其實唔關自由黨事,所以呢單野主席拿拿臨割席。

成件事應該係同鄉紳勢力有關。何君堯喺鄉紳之中係一個新勢力,發叔個舊派系一直都唔多妥佢。雙方你一拳我一腳打左好多年。

至於周永勤以前就幫發叔等舊派系同勢力做野嘅,今次出嚟選自然同何新仇舊恨。所以佢會喺論壇追擊何君堯。

鄉事派啲票,無非都係講數;而家兩虎相鬥,梗係傾唔掂數。
近幾年何成為西環紅人,佢個派系開始壯大,好多勢力人仕向佢靠攏。(你見山雞都幫佢拉票)好自然佢就成為真命天子,至於周永勤就係被淘汰果個。

舊 08-26-16, 08:27 AM   #427
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: T.K. 查看文章
學你地得熱普城既fb追蹤咩
建制土共、飯民、偽本土唔三個都睇,你點知所有人既睇法呀?
你都都唔係思考,係聽指示,做人相當快樂

唔好笑人剩睇cctvb勒,你地自己都唔係單方面接收資訊
真心我試過聽花生的,但我真係唔覺一個正常人可以聽多過10分鐘
btw,都係無解過我的疑問喎,做乜對家總係會更快更新ja
又我退一百步唔主動去睇,唔代表我收到單張唔睇,就同一件事謝生同工黨就已經羅生門到爆,好笑到咁點會唔睇?一定要無無聊聊成日睇住先叫有獨立思考?咁無成日睇住689fb咪唔插得佢?無思考能力呀你。咁呀?

回正,周生單野唔知點解我會想到公子獻頭4個字……

此篇文章於 08-26-16 08:31 AM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-16, 12:07 PM   #428
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
又係時候再提一次成日講的疑問,其實要點先可以憎一個人又跟消息跟貼到比支持者重要更新更快?呢D係恨定愛?

->昨天, 09:09 PM
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
【立會選戰】自由黨周永勤突宣佈退選新西:免家人惹更大麻煩

新界西總共有20張名單,角逐9個議席,競爭激烈,出戰新界西的自由黨周永勤,以一身黑衣晚上出席有線電視直播選舉論壇,在開首發言時,突然宣佈會停止所 有競選工程,變相退選,稱「唔想家人惹上更大麻煩」,發言後再向公眾鞠躬致歉,至主場發問時間,亦放棄發言。
《E周刊》日前引述消 息指,有中間人為求力保新西第5席落入建制派手上,曾先後以官職及500萬元利誘周永勤退選,確保選票集中流向「中聯辦契仔」何君堯,保證泛民失去在立法 會三分一議席的關鍵否決權。周永勤向《E周刊》證實近日確有中間人接觸他;何君堯亦親口形容與中聯辦的關係「好密切,非常好!」自由黨周永勤表明反對特首梁振英連任,亦支持取消小三TSA;至於報稱獨立的何君堯,對梁振英連任、新一屆立會為23條立法、取消TSA等問題,均無回覆其立場如何。
->今天, 12:30 AM
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
…似乎真係冇人留呢單野。是但啦,你地繼續,唔阻你地…
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...60825/55554866

舊 08-26-16, 12:30 PM   #429
david
The One

註冊日期: Mar 2002
何君堯認恐嚇錄音男聲屬其競選義工 事前無聽過

引用:

立法會新界西候選人自由黨周永勤,昨晚突然在《有線新聞台》選舉論壇中宣佈,停止一切競選工程,變相棄選。他解釋,因接獲一段錄音恐嚇他稱,有人會在論壇後在外面等候他,不想支持者惹上「更高層次嘅麻煩」。
而錄音聲帶亦在昨晚流出,內容稱「睇唔過眼周永勤同鄭松泰嘅政治抹黑,手法不良」,又指「會召集二三十人喺會場追擊周永勤,等佢開論壇都無心機為止」,「我哋追擊完周永勤之後呢,就大隊著返何律師嘅背心,現場支持何律師、打氣,散會嘅時候就追擊周勤,個做法就係咁啦」,周永勤退選原因矛頭直指同樣為新界西候選人的何君堯。

何君堯今早接受商台訪問時承認,錄音內的男聲屬於他的競選義工,稱「佢唔係鄉事的人」,係「新界人」,但不願透露他的姓名,只說對方有地產及飲食生意,是一名老闆,強調在今次競選前已認識這位義工,助他競選約一個月。他解釋,錄音內容是whatsapp群組對話,認為義工們只是替他緊張,「為我出氣」,又強調錄音提及的行動只是內部討論,因有「智囊」認為不需為周永勤「加持」,在論壇前亦已集體決定不作狙擊。

何君堯聲稱周永勤退選前沒有聽過相關聲帶,直至昨晚錄音在網上流出才去了解事件。何君堯又指事件屬政治抹黑,強調自己「明人不做暗事」,質疑周永勤從何取得群組錄音。他指與周永勤沒有任何私人恩怨,大家讀同一間幼稚園,以往都很有禮貌打招呼,直至參選後對方性格態度有變。周永勤昨日下午把兩段群組錄音交給《明報》,聲稱是由市民轉發給他。
反黑/損舉煮妊仲唔出手?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-16, 12:33 PM   #430
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: knight-philip 查看文章

->昨天, 09:09 PM

->今天, 12:30 AM

冇留意到
見到FB個個講到面紅耳赤,呢邊好似冇咩聲氣啫
其實在下已經冇晒興趣再理D選舉架嘞,無聊貼下LINK而已

此篇文章於 08-26-16 12:39 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-16, 12:41 PM   #431
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
冇留意到
見到FB個個講到面紅耳赤,呢邊好似冇咩聲氣啫
依度係邊邊人多大家都清楚
平日好多野講果班全部潛晒水
反正參與依件事又冇得益所以咪冇人理囉

鄭松泰算醒目
其他人就內鬥內行,外鬥......

係唔係公子獻頭就唔知啦
不過豉油黨總好過班契仔契女DD
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-16, 02:10 PM   #432
david
The One

何君堯指是義工代出氣 周永勤將離港拒回應:佢講咩都得㗎啦

引用:

自由黨立法會新界西候選人周永勤昨在論壇上宣佈棄選,其傳媒聯絡人今日接受商台查詢時指,周永勤不會再接受訪問,並會離開香港一段時間,又指近一周都感受到壓力,但未有交代具體情況。
周永勤的私人電話一直未能接通,亦未返回其議員辦事處,《蘋果》今早到其住所,惟一直按門鐘也沒有人回應,門鐘亦沒有任何聲響,疑似已關閉電源,鄰居指門鐘正常而言是有聲響;屋苑保安稱,從今早7時30分起未見過其蹤影。

其後約上午11時30分,周永勤突然出現在屋苑樓下,並準備返回住所單位,他一直拒絕受訪。記者追問何君堯今早承認恐嚇錄音男聲屬其競選義工,但只為他出氣。被問到是否相信何的說話,周永勤指「佢講咩都得㗎啦,公眾決定啦」。記者再問及遇上什麼「更高層次的麻煩」,他只回應「我唔講得唔得」,但承認將會離開香港。
誅九族?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-16, 02:34 PM   #433
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
恐嚇都出埋....月頭仲講緊有冇得選既問題
半個月之後已經去到個人安全問題
到9月4日隨時連票箱都換埋
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-16, 04:18 PM   #434
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 尼路 查看文章
真心我試過聽花生的,但我真係唔覺一個正常人可以聽多過10分鐘
btw,都係無解過我的疑問喎,做乜對家總係會更快更新ja
又我退一百步唔主動去睇,唔代表我收到單張唔睇,就同一件事謝生同工黨就已經羅生門到爆,好笑到咁點會唔睇?一定要無無聊聊成日睇住先叫有獨立思考?咁無成日睇住689fb咪唔插得佢?無思考能力呀你。咁呀?

回正,周生單野唔知點解我會想到公子獻頭4個字……
點解對家會更快更新?你見完就全面接收,呢個係「真實」,唔再去辦證
人地認到呢個位,會深究下張圖,再或者去望下呢個地方,就得出另一個事實
咁唔係先叫思考?

好似貼12果個字張圖,根本就係熱普城拎黎抹黑人先,唔改你一點半分就證明到你黃老邪貼人地小麗既海報

你個最快更新指出黎非常好呀,永遠燒垃圾筒,只有特定組織會公報架
燒黎有咩意義?有意義你唔繼續做?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-16, 04:39 PM   #435
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: kev00269270 查看文章

鄭松泰算醒目

係唔係公子獻頭就唔知啦
段錄音我聽過.
老實, 除咗鄭松泰之外, 其他人質疑都OK.
追擊民主黨, 之前做過唔少吧?

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-16, 08:47 PM   #436
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: kev00269270 查看文章

鄭松泰算醒目

係唔係公子獻頭就唔知啦
哩一刻我真係唔知邊邊人多喎認真講。
潛水...大佬哩個 post 笪地咁滑,避得就避啦。

舊 08-26-16, 08:57 PM   #437
尼路
The One

引用:
點解對家會更快更新?你見完就全面接收,呢個係「真實」,唔再去辦證
人地認到呢個位,會深究下張圖,再或者去望下呢個地方,就得出另一個事實
咁唔係先叫思考?

好似貼12果個字張圖,根本就係熱普城拎黎抹黑人先,唔改你一點半分就證明到你黃老邪貼人地小麗既海報

你個最快更新指出黎非常好呀,永遠燒垃圾筒,只有特定組織會公報架
燒黎有咩意義?有意義你唔繼續做?
啊,如果咁先叫思考,我係咪應該反思係咪小麗老師張黃生張海報貼係自己個張上,再貼個12再去熱普城唱,再反過來講出「事實」呢?會玩呢D計中計中,果然唯女人與小人難養也呀。
反推到咁重唔係天才。

個人對呢D周邊花生真係零關心,你話佢新年叫人出來,玩大左話無件咁概事我會關心D。起碼後者有公共性,前者最多只能講客觀事實係貼個號碼係人地海報上係犯法囉,上屆講過啦,同何生D熱心義工一樣靠害呀?
講特定組織先會公報,夠BB彈射爆玻璃個無聊……

舊 08-26-16, 11:34 PM   #438
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
…似乎真係冇人留呢單野。是但啦,你地繼續,唔阻你地…
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...60825/55554866
嘩,唔駛玩啦,咁仲邊有得玩呀
如此看来香港大局已定

舊 08-27-16, 12:57 PM   #439
T.K.
很黃很暴力

黃老邪出片炮轟梁天琦無政治論理,唔撐佢喎
記著表態、拉人投佢票勒

wwwww

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 08-27-16, 03:00 PM   #440
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
路過一下
有無人收到選民去投票站個封信?
下個禮拜就係到而家都未收到
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-16, 03:12 PM   #441
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 風音 查看文章
點解殺醬油黨先a
配票問題。。。

另外自由黨點出盡力奶共都好
中共當你外人就係外人

舊 08-27-16, 04:00 PM   #442
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: YALIU 查看文章
路過一下
我屋企有三個人投倒票都係得一個收倒,不過我double check過網上選民名册係冇問題嘅。

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-16, 04:17 PM   #443
johnnycage20
Game Master
"一字馬" 明星

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code2449 5953 1887

不學無術左小小咋(笑)

傳送門

|     /ヽ ヽ_//  
johnnycage20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-16, 04:18 PM   #444
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
DKOwwwwwwwwwww

攬炒啦喂www

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-16, 04:42 PM   #445
尼路
The One

引用:
作者: YALIU 查看文章
路過一下
全家都收晒,反而D選舉單張就重未齊,剩收到建制……

引用:
黃老邪出片炮轟梁天琦無政治論理,唔撐佢喎
記著表態、拉人投佢票勒

wwwww
倫理……睇到我以為係咪理論打錯而走左搵片睇……

此篇文章於 08-27-16 04:49 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-16, 07:43 PM   #446
T.K.
很黃很暴力

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...60827/55562728

吓?要識議事規則架?飯民都唔敢咁講掛?
咁點解唔選乳鴿?

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-27-16, 08:03 PM   #447
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
幫人時話施恩莫望報
人地唔幫番你就無倫理
細胞分裂時有啲人永遠係度,但錯既永遠係對家,點解全世界都要害佢,點解
由手機版發出
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-16, 08:22 PM   #448
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: johnnycage20 查看文章

不學無術左小小咋(笑)

傳送門
原來佢都玩 tekken
仲要係 PS3 版 T5 DR 
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-16, 09:05 PM   #449
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
新西有幾個都想投
都唔知比邊個好

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-16, 09:24 PM   #450
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: DC 97 查看文章
新西有幾個都想投
都唔知比邊個好