Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-12-11, 06:19 AM   #76
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
有d混亂...

基路亞既請求都未達成,就已經開始下一個人既強求
咁今次強求係根據咩基準黎定難度...
親親同攞一個人條命已經差好遠啦喎
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-11, 06:59 AM   #77
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 團子~o~ 查看文章
基路亞真係一有機會就想害自己阿媽...a
其實那個環境都只好選母親,如果選二哥,老爸應該會話:請便~
基路亞害阿媽,只因為阿媽鍾意俾基路亞害

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-11, 08:33 AM   #78
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 沙翁 查看文章
有d混亂...

親親一次都要一塊指甲,證明佢都唔多願意
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-11, 09:04 AM   #79
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
其實金响gi 做咗咁多野, 好似都係諗小岡佢會去玩gi,
而家佢都爆咗機, 仲有冇留低gi既意義?

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-11, 10:03 AM   #80
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
唔係好記得基仔同佢阿媽個關係係點lu
畢竟宜家雙線發展緊,下回應該又講番投票lu
富奸仲可以頂到幾多回

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-11, 11:11 AM   #81
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
基路亞講以30分鐘出唔出到山做條件換一個請求/代價
係咪即係命令?

舊 11-12-11, 12:50 PM   #82
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:
作者: 某F 查看文章
基路亞講以30分鐘出唔出到山做條件換一個請求/代價
係咪即係命令?
應該只係條件式既請求
"命令"今話擺到最後先講應該會係d最後殺著
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-11, 05:16 PM   #83
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
引用:
作者: 沙翁 查看文章
有d混亂...

基路亞的請求應該已經完成,就是落山後kiss自己

只係親一下就要俾手指甲...許小願望實在好蝕

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-11, 05:28 PM   #84
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: 團子~o~ 查看文章
基路亞的請求應該已經完成,就是落山後kiss自己

只係親一下就要俾手指甲...許小願望實在好蝕
佢又無話要成塊,用指甲鉗剪俾佢可能都得
另外唔知命令會係乜呢?!

古拿比加同里昂里奧又唔知去左邊 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-11, 05:42 PM   #85
:bface:
Game Master

XBox Live GamertagRedowata
我覺得有可能殺阿媽/親親那個是假的 (即係基仔同阿路加係度做戲,基仔根本無被要求亦無許願。)
原因係阿路加無叫基仔個名,只係叫哥哥
而基仔都話老爸老媽果然唔知依樣野
而許願既方法我諗亦都應該唔會比咁屈機(正如上面所講殺阿媽同kiss差好遠)

要指甲先係阿哥部imac的真正代價

Chain Chronicle(日版):174 393 601
BD版白毛、各種天魔
加左請在gaf down聲

此篇文章於 11-12-11 05:49 PM 被 :bface: 編輯。
:bface: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-11, 06:47 PM   #86
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: :bface: 查看文章
我覺得有可能殺阿媽/親親那個是假的 (即係基仔同阿路加係度做戲,基仔根本無被要求亦無許願。)
而許願既方法我諗亦都應該唔會比咁屈機(正如上面所講殺阿媽同kiss差好遠)

阿路加五觀有變黑應該唔係假
可能係基仔許個願當中包埋殺佢阿媽既風險
即使冇殺到,但願係許左所以計埋上去
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-11, 07:46 PM   #87
Game Master

引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
阿路加五觀有變黑應該唔係假
可能係基仔許個願當中包埋殺佢阿媽既風險
即使冇殺到,但願係許左所以計埋上去
但基仔係變化系,偽造一個假樣有可能得(類似希索加果招咩質感,但只要外表似不用完全一樣)
加上隔住監視器,有可能呃到阿爸。

另外依個只係我推測,如果殺阿媽(仲要係最強殺手家要人之一)都係要指甲級數的代價似乎平左D
即係單純一命換一命來計,應該三招奪命先岩數

Chain Chronicle(日版):174 393 601
BD版白毛、各種天魔
舊 11-12-11, 07:58 PM   #88
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
引用:
但基仔係變化系,偽造一個假樣有可能得(類似希索加果招咩質感,但只要外表似不用完全一樣)

另外依個只係我推測,如果殺阿媽(仲要係最強殺手家要人之一)都係要指甲級數的代價似乎平左D
佢係變化系同佢係咪有類似能力係兩回事

此篇文章於 11-12-11 08:02 PM 被 風萌翔 編輯。
風萌翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-11, 08:08 PM   #89
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:

即係話本身要殺又殺唔成,始終要收返多小服務費
到殺得成果陣條數又另計
舊 11-12-11, 08:38 PM   #90
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
自我腦內補完都算
吹到咁真係要比個你....

舊 11-12-11, 08:50 PM   #91
march
Junior Member

註冊日期: Oct 2008
引用:

我比較同意這個說法。

因為到現在為止阿路加只是叫基路阿哥哥,所以她(或他?)第一個「強求」,應該是回應二哥的那部電腦。如果冇睇錯,這個「指甲強求」是她出場以來第一次直接叫別人的名字。(唔計所有解釋阿路加能力的回憶/序述)

而殺阿媽或kiss的條件交換,可能是基路阿所提的「命令」。雖然呢個交換有很多未解釋的地方,或是有其他運作rules。
march 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-11, 09:18 PM   #92
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
現階段黎講兩個說法都成立

舊 11-12-11, 09:21 PM   #93
Game Master

Sorry,的確我都覺腦補得太多
或者我剷左腦補部份,只講疑點:
1.阿哥部imac代價太細
2.阿路加無叫基仔個名,而係叫哥哥
3.許願是否可以有變數?
4.點解唔直接用"我同阿路加平安出去"之類的要求,而要拉阿媽落水?

Anyway,最近真係好精彩,好耐未試過用腦去分析一套漫畫

BD版白毛、各種天魔
舊 11-12-11, 09:37 PM   #94
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
阿路加d能力會唔會太神化呀.

舊 11-12-11, 11:21 PM   #95
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
我已經唔想睇NOW既HXH了...
都係睇返動畫回顧下好過

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-11, 01:15 AM   #96
~真夜~
Insane Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
除左"請求"之外 仲有"命令"...?

另一邊成班熟人去睇小岡,
但古拿比加同里昂里奧
連影都可以唔見? (連古拿比加 識聽人心聲個同事都有去睇小岡...)

古拿比加可能知道團長已經除左念 去追蹤佢 唔出現都講得通
但里昂里奧都冇影感覺上有小小講唔通…

同埋阿魯卡究竟係男定女呢個問題真係好耐人尋味…
基路亞就叫阿魯卡 女仔/妹妹, 其他人就叫阿魯卡 少爺/弟弟(係翻譯有問題還是怎樣…)
會唔會最後係里昂里奧求小岡
話哂里昂里奧係學醫

Chain Chronicle:165,033,457 神羅

SD Gundam G Frontier:15925545 OverMan
~真夜~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-11, 06:24 AM   #97
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
Sorry,的確我都覺腦補得太多
或者我剷左腦補部份,只講疑點:
1.阿哥部imac代價太細
2.阿路加無叫基仔個名,而係叫哥哥
3.許願是否可以有變數?
4.點解唔直接用"我同阿路加平安出去"之類的要求,而要拉阿媽落水?

Anyway,最近真係好精彩,好耐未試過用腦去分析一套漫畫
部腦我只係奇怪在一點,佢屋企咁疊水
只要個死肥仔肯幫佢老豆殺下人,幾百部腦都有
從代價睇部腦點睇都係一部新款家用腦
做乜咁大陣仗搵阿路卡幫姐

之前基仔好似話阿路卡要黑左五觀先會叫佢基路亞

3唔知,但4既你諗下如果只係“我同阿路加平安出去"
咁阿路卡會用咩方法令佢兩個平安出去先
迅移?定係擋佢地既人通通會死先?
迅移同殺阻佢地既人,兩個都好大代價
我怕基仔出到十條命都唔夠死JA
舊 11-13-11, 11:55 AM   #98
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
電腦應該只是二哥貪玩

要求不是殺媽媽\親我嗎?
由手機版發出

此篇文章於 11-13-11 11:58 AM 被 elmond 編輯。
elmond 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-11, 05:06 PM   #99
咖哩魚蛋
Crazy Gamer
Chiyuu

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDkalubibi
XBox Live Gamertagkalubibi
二哥好似成日搵人做祭品,但點解二哥唔搵阿魯卡請求比佢玩貪婪之島呢?
咖哩魚蛋 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-11, 05:13 PM   #100
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
引用:
作者: 咖哩魚蛋 查看文章
二哥好似成日搵人做祭品,但點解二哥唔搵阿魯卡請求比佢玩貪婪之島呢?
我相信會死超過100人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[廣告 - RG] 【RG10 Red18】《末日以後 x 復刊以前》 Hunter x Hunter 2013同人枱曆! dollyly21 Cosplay同人MIX討論區 2 12-29-12 11:12 AM
[漫畫] [連載再開]富奸HUNTER×HUNTER 連載專區 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1001 04-23-10 05:49 PM
全職獵人Hunter X Hunter動畫漫畫問題 SAMLEE 日本動漫畫討論版 9 08-05-06 09:20 PM
一個Hunter X Hunter既問題(望有人回覆) 不死game神 日本動漫畫討論版 18 07-21-04 12:21 AM
[GBA]Hunter X Hunter新圖,4月24日發售 神祕人1號 手提遊戲機討論版 2 02-03-03 11:37 AM

現在的時間是 03:04 AM

手機版 | APP版