Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-02-16, 05:09 PM   #676
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
>但既然你我不讓
那就只能各自努力
用行動和實績打動民心
得到支持
+1
都唔互鬧做乜鬼
由手機版發出
炎黃DNA

益曬對家

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 05:17 PM   #677
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
打漏左個知字
你鬧完對家支持者都唔會加入你啦
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 05:23 PM   #678
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
[抄]
呢十幾年來,我哋學得最多嘅係陰謀論,而我哋失去最多嘅係信任。
[/抄]
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 06:02 PM   #679
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
一定會有遊離選民, 通常開得火影響力細既就會輸蝕
影響力大既就可以吸返d遊離靠大邊
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 06:26 PM   #680
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
剛剛D100發放消息:

"工黨胡穗珊決定棄選"

我不管最後是快必還是黃洋達..
總之唔好令謝偉俊胯出就OK
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 06:28 PM   #681
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: sunnylau 查看文章
永遠鬼打鬼/內鬥也是死得特別快...
所以我唔認同本土派互相攻擊的做法

之前POST有講過
兄弟爬山,各自努力

最理想當然是互相協調
人人獲胯
但既然你我不讓
那就只能各自努力
用行動和實績打動民心
得到支持

只是不停指罵對方
肯定得不到大眾支持

這句話適用於全部政黨/組織
講就咁講. 議席就得咁多. 冇議席, 冇錢, 冇暴光. 飯都冇得食. 仲講咩實積.
建制派既票, 點都唔會落到去本土到.
唔狗咬狗, 仲有咩法子? 何律師, 要對付既對係半建制既人. 都唔搞本土啦.
再加上比例代表制, 對小政黨係極有利. 變相鼓勵細碎化, 團結反抗係更困難

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 06:59 PM   #682
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
留意今晚應該有人會退選
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 07:02 PM   #683
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: J+1 查看文章
留意今晚應該有人會退選
由手機版發出
邊個?陳?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 07:05 PM   #684
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
邊個?陳?
由手機版發出
好幾個
準備宣佈:
九東 工黨 胡穗珊

今晚宣佈「重大決定」
超區 公民黨
香港 司馬文

此篇文章於 09-02-16 07:24 PM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 07:07 PM   #685
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
邊個?陳?
由手機版發出
引用:
作者: sunnylau 查看文章
剛剛D100發放消息:

"工黨胡穗珊決定棄選"

我不管最後是快必還是黃洋達..
總之唔好令謝偉俊胯出就OK
呢個?

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 07:12 PM   #686
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
可能是有關超區 陳琬琛(公民黨) 退選吧
如果陳退的話
鄺俊宇就有機會取第三席

至於香港島若司馬文退選..
應該會對眾志的羅冠聰最有利
或許有機會取港島最後一席

PS未正式宣佈前,還是修正一下字眼好了,避免誤導

此篇文章於 09-02-16 07:20 PM 被 sunnylau 編輯。
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 07:19 PM   #687
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
司馬文決定退選

陳琬琛臨時缺席d100論壇,回黨開緊急會議

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 07:25 PM   #688
enishi

再加個
港島 徐子見

此篇文章於 09-02-16 08:11 PM 被 enishi 編輯。
舊 09-02-16, 07:30 PM   #689
enishi

超區 民協都退,咁一開始做咩呢

https://thestandnews.com/politics/為大局紛棄保-消息-民協何啟明棄保/
由手機版發出
舊 09-02-16, 07:34 PM   #690
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: enishi 查看文章
超區 民協都退,咁一開始做咩呢

https://thestandnews.com/politics/為大局紛棄保-消息-民協何啟明棄保/
由手機版發出
拎知名度,為之後幾屆鋪路。
我唔反對呢個做法,但可唔可以早少少...
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 07:36 PM   #691
T.K.
很黃很暴力

佢棄超區,自然有一部份人,會同情心下地區改投馮檢基
有幾多唔知

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 09-02-16, 07:39 PM   #692
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 1q1q1q 查看文章
講就咁講. 議席就得咁多. 冇議席, 冇錢, 冇暴光. 飯都冇得食. 仲講咩實積.
唔狗咬狗, 仲有咩法子? 何律師, 要對付既對係半建制既人. 都唔搞本土啦.
再加上比例代表制, 對小政黨係極有利. 變相鼓勵細碎化, 團結反抗係更困難
我又唔係禁覺得...建制的票雖然好多都係鐵票,但中間游離轉去投民主黨個d都唔算少。
再講,泛民而家形象俾d中間選民睇係搞搞震、內鬥、冇建樹...夠團結,搞好形象,去谷一d冇投開票的人去支持。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 07:40 PM   #693
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
點都好,依家終於似返場選戰,唔係單純送死…

舊 09-02-16, 07:44 PM   #694
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔理動機
集中番d票係好事
今届真多花生
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 07:52 PM   #695
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
岩岩睇TVB 仲介紹緊個兩個超區
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 08:13 PM   #696
enishi

引用:
作者: 唔好記住我 查看文章
岩岩睇TVB 仲介紹緊個兩個超區
就算夠時間改, CCTVB 一定當咩事都無發生過

如果公民, 民協齊退, 應該幫到,,,爭返個位既..
舊 09-02-16, 08:18 PM   #697
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
總算有返啲好消息。民協一早應該摺埋入工黨白鴿黨等騎牆左膠算。

引用:
作者: 1q1q1q 查看文章
阿水都知建制嗰啲票唔會流向泛民本土度(#),但你忘記咗另一個因素:政治冷感嘅遊離票

「兄弟爬山,各自努力」嘅目的就係要吸引呢啲游離票。

目前泛民:建制:本土比例係大概5:3:2。但游離票好多都唔會係會投土共西環契仔嗰班,如果投票率多5-10%嘅話,比例隨時會係5.5:2.5:2.5。

家下大家喺度互相炮轟各自山頭,無論泛民定本土,啲原本buy佢哋message嘅遊離票都會驚會被流彈擊中而被嚇走,更加「討厭政治」唔敢出嚟再陪你爬山。

(#)其實唔係完全正確,樓上已經有仁兄提到:「騎牆泛民」同扮專業嘅一眾「西環契仔女」其實票源相近,都係主打「離地中產」。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 08:29 PM   #698
enishi

同時間, 有人已經開始造王運動

http://time.com/4476234/hong-kong-ts...hina-politics/
舊 09-02-16, 08:32 PM   #699
T.K.
很黃很暴力

人社應該交吳文遠、141

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-02-16, 08:46 PM   #700
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
當人地琼子上電視都講配票配票
你地就界票界票咁真係玩毛毛

セカイガオワルマデハー ノシ