Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-16-04, 09:17 PM   #1
阿棠
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
XBox Live GamertagTOM AIKAWA
「∀ガンダム」ニューマスター BD-BOX 1 9月24日発売丨「黒歴史にはSEED、00、AGE、今後発売される作品も含まれる。ただしBFは除外」

同平時d高達好唔同
唔似睇緊高達

見到d渣古好爽

估唔到呢套野五十集...

同seed畀..好似製作細好多
seed 又正歌 , 故事正好多 (商業? )

女王好正!

UE Triple.fi 10 Pro 黎左啦黎左啦黎左啦!!!!!
http://www.ultimateears.com/superfi/...ueMetallic.htm

此篇文章於 08-17-14 03:46 AM 被 money 編輯。
阿棠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 09:23 PM   #2
銀色流星
God of Gamer
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
turn a 係嚴重被人忽視...

舊 10-16-04, 09:26 PM   #3
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
d人成日未睇過就話係垃圾tim啦.....
seed相比起來更加垃圾.....

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 10:03 PM   #4
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
機動武鬥更加超垃圾!!!
kircheis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 10:04 PM   #5
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: kircheis
你 膚淺

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 10:04 PM   #6
銀色流星
疾 風 迅 雷

引用:
G 巾唔係垃圾~

舊 10-16-04, 10:05 PM   #7
House
里村★紅葉

引用:
作者: 銀色流星
G 巾唔係垃圾~
起碼夠

Get

Get 周防天音!

舊 10-16-04, 11:21 PM   #8
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
係真男人都應該要睇既動畫 bb

你覺得機動新世紀好唔好睇?

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-04, 09:20 PM   #9
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 和樹
係真男人都應該要睇既動畫 bb

你覺得機動新世紀好唔好睇?
係真男人唔係一定要睇呢套呀!?
w覺得普通,不過好過x!

此篇文章於 10-17-04 09:42 PM 被 kircheis 編輯。
kircheis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 11:41 PM   #10
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
因為機體設定有重大特破
d人一時間未適應先會咁樣

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 09:25 PM   #11
青衣肥豬
Senior Gamer

我覺得turn a 的故事比seed好d
尤其係當羅倫佢地發現核彈的威力後
羅倫唔想其他人亂用核彈
佢將核彈藏係心口的彈夾
之後鈣urn a 同人打時成日要就住就住黎打好驚d核彈爆炸
睇到我都一額汗

講女角.........羅拉的打扮幾可愛

舊 10-16-04, 09:25 PM   #12
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
turn a 評價唔錯ga~

>講女角.........羅拉的打扮幾可愛
羅拉係turn a 中最靚ge'女角'

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 09:27 PM   #13
阿棠

我睇到而家都係二十五集o者
燒番屋企既DVD 部機LOAD唔到26集
要返工司先睇到 T__T
呢個星期日得番SEED陪我 XD

TURN A部機好勁下 @@

UE Triple.fi 10 Pro 黎左啦黎左啦黎左啦!!!!!
http://www.ultimateears.com/superfi/...ueMetallic.htm
舊 10-16-04, 09:30 PM   #14
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
turn a 梗係勁

turn a 係埋葬地球文明ge ms

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 09:30 PM   #15
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: 阿棠
我睇到而家都係二十五集o者
燒番屋企既DVD 部機LOAD唔到26集
要返工司先睇到 T__T
呢個星期日得番SEED陪我 XD

TURN A部機好勁下 @@
全因為Turn A才會令到地球文明退化

舊 10-16-04, 09:33 PM   #16
阿棠

引用:
作者: 怪人
全因為Turn A才會令到地球文明退化

下 唔係掛
我只係知"高達"係希負移民月球D人JA

舊 10-16-04, 09:32 PM   #17
軀魔人
Game Master
刺しますよΨ

註冊日期: Aug 2002
TURN A部機緊係勁ra,又識洗衣又識干衣
軀魔人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 09:33 PM   #18
阿棠

引用:
作者: 軀魔人
TURN A部機緊係勁ra,又識洗衣又識干衣

呢下先西利呀 渣古唔知做唔做到呢 XD
仲可以用黎溝女

舊 10-16-04, 09:31 PM   #19
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
>我覺得turn a 的故事比seed好d
一個神級的故事跟一個抄野抄到出哂面的仲要嚴重理想化的東西是不能作比較的

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 09:42 PM   #20
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 阿棠
同seed畀..好似製作細好多
seed 又正歌 , 故事正好多 (商業? )

女王好正!
你講咩,SEED定TURN A故事正好多
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 09:45 PM   #21
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
turn A係長劇集好好果個啦
機設個人覺得佢係好正
一定好過果d乜鬼垃圾都出部模型果d囉

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 09:46 PM   #22
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
turnA係藝術片,seed係商業片,冇得比較.....

舊 10-16-04, 09:47 PM   #23
House
里村★紅葉

引用:
作者: Norm
SEED好比王晶拍既戲

TA好比王家衛?!!

Get

Get 周防天音!

舊 10-16-04, 09:54 PM   #24
阿棠

引用:
作者: Norm

我都有咁既感覺

我係一個普通人 中意睇商業片 但又有時會睇藝術片

TURN A 除左機唔靚之外 其實都無乜野

SEED = 極商業片 的話
MS 08 = 戰爭寫實片
TURN A = 劇情紀錄片

我亂講的 唔好打面呀!

舊 10-16-04, 09:46 PM   #25
House
里村★紅葉

Turn A的確唔錯,而成套動畫個重點亦唔係放在戰鬥度,而係劇情,相比SEED既劇情黎講係..

我覺得TURN A D音樂唔錯(管野~~)某程度我覺得D歌好聽過SEED~~~(TURNA~TURNA~TURN ~~~~~~A )

Get

Get 周防天音!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「魔神英雄伝ワタル」BD-BOX 好評発売中 石光 日本動漫畫討論版 247 01-13-24 04:25 PM
[動畫] 「電脳コイル」 BD-BOX化決定 Designer 日本動漫畫討論版 29 05-06-15 04:16 PM
[動畫] 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 発売中 Vol.20 money 日本動漫畫討論版 415 08-19-13 02:53 PM
[動畫] 「CANAAN」 BD BOX 7月18日発売決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 284 06-25-12 11:08 PM
[動畫] 学園戦記ムリョウ BD-BOX化決定 money 日本動漫畫討論版 0 11-09-11 11:09 PM

現在的時間是 02:37 PM

手機版 | APP版