Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-20-17, 06:26 AM   #2151
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
唔知第日尤魚2出時會唔會同時有埋尤魚配色既手制
X&Y 目前離線  
舊 02-20-17, 07:11 AM   #2152
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 赤武神 查看文章
睇緊百度有人teardown左switch

switch用既晶片型號:NVIDIA S TAIWAN 1629A2

X1既晶片型號:NVIDIA S TAIWAN 1449A1

雖然都係唔知係用咩架構 XD
係可見範圍見唔到電阻,底板設計得唔錯
lodoss 目前離線  
舊 02-20-17, 08:37 AM   #2153
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: X&Y 查看文章
係有就正了!我想要紫黃色的(wario)。

Sent from my iPhone using Gaforum

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 02-20-17, 08:59 AM   #2154
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: X&Y 查看文章
魷魚出嘅話應該好型
成個制都係不同顏色嘅墨汁,再加幾隻魷魚响上面
野良猫 目前離線  
舊 02-20-17, 09:05 AM   #2155
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001

要出動風扇先鎮壓到粒tegra的熱力, 希望只係在dock上先會開動啦....

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 02-20-17, 09:17 AM   #2156
野良猫
肥倫

引用:
作者: C.K.F. 查看文章

要出動風扇先鎮壓到粒tegra的熱力, 希望只係在dock上先會開動啦....
點會開
手提mode開埋風扇即係電量再用多啲
而且又會有嘈音兼附加震動效果
野良猫 目前離線  
舊 02-20-17, 02:17 PM   #2157
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
一公佈時我都覺得藍紅怪雞...點知越睇越鐘意

睇片睇相啲色唔同實物架
實物好膠好玩具

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
舊 02-20-17, 02:31 PM   #2158
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
睇片睇相啲色唔同實物架
實物好膠好玩具

冤豬頭都有盟鼻菩薩嘛...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 02-20-17, 02:40 PM   #2159
咩咩~~
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: david 查看文章
冤豬頭都有盟鼻菩薩嘛...
用百貨應百客好D...

咩咩~~ 目前離線  
舊 02-20-17, 02:54 PM   #2160
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
睇片睇相啲色唔同實物架
實物好膠好玩具

其實呢隻色就係預左同灰色觀感完全唔同,係任天堂先用得起呢隻螢光色 (到時出spatoon色會更型)
外國好多去体驗會既人見過實物先開始鐘意隻色

我自己都會入番套灰色joy-con (應該相對出面賣會比雙色平 XD) , 另唔知螢光色遇紫光燈會否發光!?

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 02-20-17 03:03 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 02-20-17, 03:36 PM   #2161
rayho

註冊日期: Sep 2006
1629A2 = YR 16 WEEK 29 STEPPING A2
下面ODNX02-A2先係型號
一定是tsmc代工

引用:
睇緊百度有人teardown左switch

switch用既晶片型號:NVIDIA S TAIWAN 1629A2

X1既晶片型號:NVIDIA S TAIWAN 1449A1

雖然都係唔知係用咩架構 XD

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線  
舊 02-20-17, 04:20 PM   #2162
ayane123

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: C.K.F. 查看文章
我覺得 NS粒TEGRA未必勁過水果粒A9X

如果老任的方針唔係賣硬件要暴利, 應該可以再整得勁過依家的.
A9X....

你太睇得起呢粒TEGRA,佢應該A9咁上下

ayane123 目前離線  
舊 02-20-17, 04:40 PM   #2163
rayho

註冊日期: Sep 2006
TEGRA係GPU有料到,CPU果邊一般

引用:
作者: ayane123 查看文章
A9X....

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線  
舊 02-20-17, 04:41 PM   #2164
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 野良猫 查看文章
點會開
手提mode開埋風扇即係電量再用多啲
而且又會有嘈音兼附加震動效果
唔一定嘈音 + 震動效果 ge..
我手上部Macbook Pro 就算default 2000轉, 對隻耳埋去都聽唔到聲 ...
12號四分衛 目前離線  
舊 02-20-17, 06:22 PM   #2165
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: ayane123 查看文章
A9X....

不得不佩服師兄鍥而不捨咁證明NS機能好差 XD
WAL1 目前離線  
舊 02-20-17, 06:35 PM   #2166
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
任記近代除左GC外有邊部機能勁過其他同期機
買得任記機都係玩佢啲自家GAME
就算機能勁到GTA6 可出晒PS4 ONE NS
我都只會買PS4版

所以NS SPEC去到邊 有PS4 ONE 嘅幾多幾多
我完全無理過 , 佢嘅配套做到佢想做嘅野就OK

舊 02-20-17, 06:52 PM   #2167
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405

一個幾有趣既switch設定,就係當著住機既時侯把joy-con滑入就會有招牌聲音同視覺效果 一個好任天堂既細節

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 02-20-17 06:55 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 02-20-17, 06:57 PM   #2168
ayane123

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: WAL1 查看文章
我只係講事實

Switch以Consoles自稱,當然要同當代consoles比較

機能係一樣野,佢做出來啲game好唔好玩又係別一樣野

機能有幾多係無得呃人

老任由wii開始,啲scpc都寫到唔清唔楚

咩都係寫什特特整GPU/CPU ,咩能力從來都唔講清楚

咁怕比人知架咩?
ayane123 目前離線  
舊 02-20-17, 07:02 PM   #2169
MO

註冊日期: Aug 2005
可能比機能既樂趣仲大過打機

要比唔係唔得,但唔該識得apple to apple囉。
仲有係要睇埋整體效能實際表現同價錢囉。

得閒抽條ram同啲純家用機比。
得閒淨係抽粒u同啲tablet比。

你話比下wii u, ps4, xbox1都算。
而家攞NS同啲唔同類型既product比都唔知比黎做乜
比完又點。比你數到NS機能幾差,要玩NS game一樣要比錢買機。
MO 目前離線  
舊 02-20-17, 07:02 PM   #2170
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: WAL1 查看文章
X2…

引用:
作者: シェンムー 查看文章
我都只會買PS4版

其實吸引我買任系家用機的原因,包括:
開賣時主機定價較對手平,
任系獨佔game,總會有驚喜
同埋部主機體積細,永遠佔據到其中一個電視影像輸入位…

舊 02-20-17, 07:13 PM   #2171
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:

一個幾有趣既switch設定,就係當著住機既時侯把joy-con滑入就會有招牌聲音同視覺效果 一個好任天堂既細節
仲有10日可以親身試
MO 目前離線  
舊 02-20-17, 07:18 PM   #2172
野良猫
肥倫

引用:
作者: シェンムー 查看文章
我都只會買PS4版

算啦
大家玩嘅嘢都唔同,有玩畫面有玩遊戲性有玩機能
各取所需啫

公司都有兩個畫面控,一味淨係講邊隻GAME畫面靚
成日叫另一個同事話FF15畫面好靚快啲買

我就暗暗咀响度笑算

引用:
作者: MO 查看文章
仲有10日可以親身試
時間過得好快
感覺上訂機都好似只係一兩個禮拜前嘅事咁

此篇文章於 02-20-17 07:30 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線  
舊 02-20-17, 07:59 PM   #2173
安安

http://www.nintendolife.com/news/201..._pop_up_online
外觀同新版 SHIELD TV 完全一致

引用:
安安 目前離線  
舊 02-20-17, 08:01 PM   #2174
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: MO 查看文章
可能比機能既樂趣仲大過打機

要比唔係唔得,但唔該識得apple to apple囉。
仲有係要睇埋整體效能實際表現同價錢囉。

得閒抽條ram同啲純家用機比。
得閒淨係抽粒u同啲tablet比。

你話比下wii u, ps4, xbox1都算。
而家攞NS同啲唔同類型既product比都唔知比黎做乜
比完又點。比你數到NS機能幾差,要玩NS game一樣要比錢買機。
算啦!!無謂爭!!
根本NS無得同XBox one(加強板) or PS4 pro對比

NS=>新概念家用+手提
XBox one(加強板) or PS4 pro=>家用機Only

但是比創新創意, 老任Win晒(成吾成功都好)
Wiiu=> 雙Mon, NS=>新概念家用+手提+HDm震動

XBox one or PS4 之前只玩機能
改良板先有D新意=>VR(不過手機電話已經有), AR (3DS已經出現)
2間大廠無D新意, 真係十足TBB

Remarks:
家用機=> Size 大就可以大D風扇,大D CPU,多D Ram, 直接取AC(無需考慮用電)
手提=>Size細就可要考慮機件大少,自然細D CPU,少D Ram, 需考慮用電

講求既野太多, Microsoft & Sony 想抄都要2年以上
jyeung1 目前離線  
舊 02-20-17, 08:14 PM   #2175
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我覺得PS 系/XBOX 都係王道路線.. 不過XB1 已無晒日廠,比PS4吊打, 等睇天蠍
任係遊戲路線... 佢從來最殺食都係本家GAME. 佢自己部機出到夠自己用就得
NS 有點特殊,可手提,推爆機能=廢手提, US300 的平衡點,我唔熟機能,你地比意見

當然NS 又偏向wii 時代藍海 ,佢已經幾吸到大家批評.都照顧番核心玩家
無區碼,有VOICE CHAT,DL GAME 跟ACC (謎之音: 尼D 係基本...)
個JOY-CON ,可以加grip ,都等同大家用開的傳統制,最少有番8粒制
唔似WII REMOTE咁少制了
PS4 要比一大舊錢先玩到另類野時(VR)
NS 無VR ,但都有好大可塑性, 唔買制,部分GAME 已可雙打, 開LOCAL 對戰PARTY 易好多
體感- 係呀,又玩體感, 發展成熟,ARM 可能係黑馬, 見D 小朋友亂FING 當打機,你話白痴都好,人地玩得投入, SWITCH SPORT 一定會出現
用卡帶,即買即玩都係佢先得,LOAD快D,買完GAME 即開黎玩,都爽,又唔洗裝GAME 都咁快(我估)

都係果句, 有GAME 想玩咪出機,
睇到PC Master Race 求仁王,Horizon Zero Dawn 移植真係得啖笑

信長 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 08:55 AM

手機版 | APP版