Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-09-08, 11:07 PM   #326
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
老實講我確實幾鐘意港產BH3個故事
仲仍然係講緊遊戲線時寫得幾好(更正係有連遊戲都冇o既nemesis身世同卡羅斯鹹豬手故事 )
後期一堆原創故事都唔差,係就係天馬行空o左o的,但都好睇過港產BH2
me2
其實改得唔差,除左有d位係誇左

bhcv港漫我記得果陣好似話比capcom要求要跟得足d原著,搞到都幾無聊下,後來仲要爛尾
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-08, 11:08 PM   #327
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
笑死~

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830
monkeylove 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 04:31 AM   #328
nerv173
Game Master

註冊日期: Dec 2001
呢套算係bio4.5 , 定係bio5 的 序

定係睇左粒幾鐘先知睇緊bio5 個opening
nerv173 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 10:44 AM   #329
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 爽神 查看文章
me2
其實改得唔差,除左有d位係誇左

bhcv港漫我記得果陣好似話比capcom要求要跟得足d原著,搞到都幾無聊下,後來仲要爛尾
港漫BH 0 同 BH2
如果拎呢2本來做對比
BH3 真係好好睇
LEON同卡羅斯相遇果度
真係俾佢講到好合情合理果下好野
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 10:53 AM   #330
izumo

引用:
作者: curlyhair囧 查看文章
對於隻g ...我只能講 冇野講
以下反白 未睇者唔好睇
-恕刪-
話說係BH2隻GAME G1 2 3 4 都有人用刀仔殺過
就算BH4 隻FINAL BOSS 都係玩刀仔吉弱點
舊 12-10-08, 11:08 AM   #331
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: izumo 查看文章
話說係BH2隻GAME G1 2 3 4 都有人用刀仔殺過
就算BH4 隻FINAL BOSS 都係玩刀仔吉弱點
G5都有

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 11:10 AM   #332
izumo

引用:
作者: 細路翔 查看文章
G5都有
呢個因為會招血所以神手片比較少見有人玩
但係g4屈bug殺
舊 12-10-08, 08:16 PM   #333
爽神

引用:
如果拎呢2本來做對比
BH3 真係好好睇
BH0係無授權的老翻漫畫,改到不知所謂
BH2就唔知,因為果陣時冇睇...

BH3
我記得本漫畫首次出現一d掛左手榴彈起身上既喪屍
後來BHCV就有呢種喪屍了,唔知靈感係咪來自港漫呢
舊 12-10-08, 08:19 PM   #334
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
如果拎呢2本來做對比
BH3 真係好好睇
為左條女 係醫院玩 射擊game
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
老實講我確實幾鐘意港產BH3個故事
仲仍然係講緊遊戲線時寫得幾好(更正係有連遊戲都冇o既nemesis身世同卡羅斯鹹豬手故事 )
後期一堆原創故事都唔差,係就係天馬行空o左o的,但都好睇過港產BH2
不過 3 去到最尾話nemesis自己行埋去個炮口 有點怪怪的

bio 2 直情係經典添啦 20幾集之後發生既事 同生化 兩個字係完全冇關連

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 12-10-08 08:21 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 08:53 PM   #335
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
岩岩睇完套片....

有0的地方唔係好明,
7年前Raccoon city單野俾美國政府琴住左,
但咁多年黎世上不斷有bioharzard發生,全世界既人都知有喪屍了,
連Wilfarma都生產埋針對性疫苗,
其實美國政府都無需再隱瞞Umbrella係事件既原兇既真相,
但7年後依然封口,真係唔明為乜?

仲有....套片開頭13分鐘到有一幕係影住0的醫護人員係帳幕度救緊人,
見到有個mon show住個人既HR、SpO2等....SpO2竟然可以去到203...

此篇文章於 12-10-08 09:11 PM 被 暉暉816 編輯。
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 09:11 PM   #336
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
>其實美國政府都無需再隱瞞Umbrella係事件既原兇既真相,
佢地乜唔係一丘之駱咩?

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 09:17 PM   #337
細路翔
The One

依個系列入面

美國政府=典形故仔想要不死身既終極腦殘,唯一/最強絕招係"核彈焚城"

英國說大家抱團死
舊 12-10-08, 10:53 PM   #338
pakchi70
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDpakchi70
引用:
作者: 暉暉816 查看文章
岩岩睇完套片....

有0的地方唔係好明,
7年前Raccoon city單野俾美國政府琴住左,
但咁多年黎世上不斷有bioharzard發生,全世界既人都知有喪屍了,
連Wilfarma都生產埋針對性疫苗,
其實美國政府都無需再隱瞞Umbrella係事件既原兇既真相,
但7年後依然封口,真係唔明為乜?

仲有....套片開頭13分鐘到有一幕係影住0的醫護人員係帳幕度救緊人,
見到有個mon show住個人既HR、SpO2等....SpO2竟然可以去到203...
SpO2去到203有甚麼特別?.
pakchi70 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 11:08 PM   #339
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
SpO2>脈動氧血紅素飽和度(Oxyhemoglobin saturation by pulse oximetry)
正常值係90

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 11:10 PM   #340
細路翔
The One

引用:
作者: pakchi70 查看文章
SpO2去到203有甚麼特別?.
即係一個人開左Trans-sm

英國說大家抱團死
舊 12-11-08, 01:09 AM   #341
izumo

引用:
作者: Razgriz 查看文章
SpO2>脈動氧血紅素飽和度(Oxyhemoglobin saturation by pulse oximetry)
正常值係90
呢度反而冇問題wor
因為T virus 其中一個好主要的作用係會令到受感染者身體新陳代謝 急劇加快
舊 12-11-08, 01:12 AM   #342
izumo

引用:
作者: 細路翔 查看文章
依個系列入面

美國政府=典形故仔想要不死身既終極腦殘,唯一/最強絕招係"核彈焚城"

唔通係因為G virus ?
不過 其實BOW去到T002 同 T003呢個LV已經有好高完成度
可以執行指令

起碼好過難以控制的G
舊 12-11-08, 07:26 AM   #343
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Razgriz 查看文章
正常值係90
off topic一下:其實係最多係100%...即係所有紅血球都有帶氧,部機最多都係顯示100%。
咁即使係變喪屍,都冇可能去到203%....
反而喪屍面無血色,SpO2係低到0%我就唔奇怪...

哈....不過我都唔使對套片太認真...

此篇文章於 12-11-08 07:31 AM 被 暉暉816 編輯。
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-08, 12:08 PM   #344
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
睇完套野, 劇情好一般, 人物表情、動作好生硬, 係畫面唔錯, detail位造得好足
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-08, 12:20 PM   #345
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
睇完套野, 劇情好一般, 人物表情、動作好生硬, 係畫面唔錯, detail位造得好足
CG做出來的也會很生硬. 用了動態步捉技術, 出來效果太像真人化而變得生硬. 有留意走路感覺到 =.=!!!
表情不豐富就是了, 要經過表現個靚靚樣.

Detail做得足是正常, 若果這裡都差那這套CG電影也失敗了 .
但故事的確是不過不失, 給fans有個交代.

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-08, 12:44 PM   #346
千野新一
Senior Gamer

引用:
作者: GN00508771 查看文章

bio 2 直情係經典添啦 20幾集之後發生既事 同生化 兩個字係完全冇關連
聽聞係咩7神武器 =0=....... 之後leon 又打d g細菌落身...又比佢控制到等...

舊 12-11-08, 02:00 PM   #347
爽神

引用:
為左條女 係醫院玩 射擊game

不過 3 去到最尾話nemesis自己行埋去個炮口 有點怪怪的

事實上起隻game,nemesis都係自己行埋去炮口...
舊 12-11-08, 04:03 PM   #348
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 爽神 查看文章
事實上起隻game,nemesis都係自己行埋去炮口...
呢個當然知啦~但理由方面真係任佢作-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-08, 07:30 PM   #349
izumo

引用:
呢個當然知啦~但理由方面真係任佢作-.-
又作得幾好睇果下好野
舊 12-11-08, 08:22 PM   #350
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 千野新一 查看文章
聽聞係咩7神武器 =0=....... 之後leon 又打d g細菌落身...又比佢控制到等...
leon唔係學識左波動拳咩

標籤
BIOHAZARD: VENDETTA, バイオハザード:ヴェンデッタ, 生化危機

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:06 AM

手機版 | APP版