Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-24-10, 08:48 PM   #26
Home
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: Beanhoho 查看文章
我只係用「低低地」去美化「蠢」呢個字咋wor
美化?
你令我諗起以前睇過一句說話:
「依家既社會,智商低於標準者,男既只能做『沙包』,女既只能做『性奴』,人蠢該被欺」
已成社會既默許事實.....
只係直接講出來會被道德指責先有類以「天生我才必有用」既字眼
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-10, 08:50 PM   #27
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
引用:
作者: Home 查看文章
「依家既社會,智商低於標準者,男既只能做『沙包』,女既只能做『性奴』,人蠢該被欺」
已成社會既默許事實.....
一向都係等價交換架啦

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-10, 08:57 PM   #28
Home

引用:
一向都係等價交換架啦
照你所講,是否認為蠢人(智商較低者)唔應該有另一半?
覺得如果我好似你咁蠢,寧願死左佢好過?
反而最後都係被人呃嫁啦
舊 09-24-10, 09:03 PM   #29
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
其實只要係真實女性, 唔人妖,唔係變性就ok....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-10, 09:06 PM   #30
才子
量地總監

引用:
反而最後都係被人呃嫁啦
錯啦, 蠢人都可以有另一半, 冇人講過蠢人唔應該有另一半wor
蠢人搵返蠢人生活會開心d
不過多數人都希望自己另一半可以醒少少, 起碼對自己生活有個保障

另, 見人蠢都唔會兜口兜面話人蠢啦, 笑住口話佢低低地都係一樣姐

(`・ω・´)

此篇文章於 09-24-10 09:23 PM 被 才子 編輯。
舊 09-24-10, 10:33 PM   #31
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
反而最後都係被人呃嫁啦
我好怕D好蠢,比人呃晒野既女人,寧願佢現實D聰明D
蠢既,幫唔到你,仲反而要你不停照顧佢,太可怕喇,我本人接受唔到~
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-10, 10:33 PM   #32
Home

引用:
錯啦, 蠢人都可以有另一半, 冇人講過蠢人唔應該有另一半wor
蠢人搵返蠢人生活會開心d
不過多數人都希望自己另一半可以醒少少, 起碼對自己生活有個保障

另, 見人蠢都唔會兜口兜面話人蠢啦, 笑住口話佢低低地都係一樣姐
但我發覺,大多數蠢人都係男仔,蠢既女仔反而好少見
除左自己兒女,冇人會包容比自己蠢既人
生活上唔會淨係遇到蠢人,大多數時間都會與較聰明既人共事
有時候, 較聰明既人會傷害, 欺騙, 愚弄蠢人亦係事實
站响蠢人既角度,點解要揾個可能傷害我既人做女朋友?

所以我好怕比我聰明既人...
寧願簡一個包容到我既女仔,蠢D都冇所謂,亦無其他要求
寧願自已一個都好過簡過比我聰明既
舊 09-24-10, 10:36 PM   #33
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
但我發覺,大多數蠢人都係男仔,蠢既女仔反而好少見
除左自己兒女,冇人會包容比自己蠢既人

你識唔到唔代表冇
不知幾多蠢女為賤男生仔~為賤男借錢~單純到人講咩都信~
愛情令人變蠢~蠢既女人為愛情而變成白痴~
到頭來咩都冇~到佢離婚佢清醒返D先知我當時冇講錯佢~
當然男人亦都會係咁~
你個圈子冇而已~
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-10, 10:40 PM   #34
才子
量地總監

引用:
但我發覺,大多數蠢人都係男仔,蠢既女仔反而好少見除左自己兒女,冇人會包容比自己蠢既人

紅字...閣下的圈子太少了

藍字...不單是聰明人, 蠢人都會作出以上行為, 只不會他們會較易比人拆穿

另, 假如另一半蠢到冇生產力, 係會做成一重負擔

(`・ω・´)
舊 09-24-10, 10:58 PM   #35
Home

引用:

藍字...不單是聰明人, 蠢人都會作出以上行為, 只不會他們會較易比人拆穿

另, 假如另一半蠢到冇生產力, 係會做成一重負擔
所以無人想揾個蠢人做另一半/甚至做朋友,只會成為他人負累
咁蠢既人又點會揾到另一半呢?
即使站响男/女仔既角度亦一樣
咁咪又係一句「人蠢=唔配有愛情,你都係無鬼用嫁啦」
舊 09-24-10, 11:06 PM   #36
才子
量地總監

引用:
所以無人想揾個蠢人做另一半/甚至做朋友,只會成為他人負累
咁蠢既人又點會揾到另一半呢?
即使站响男/女仔既角度亦一樣
咁咪又係一句「人蠢=唔配有愛情,你都係無鬼用嫁啦」
你又錯了, 唔係冇人想揾個蠢人做另一半, 係有的, 只不過佔小數, 點解會有人鍾意蠢人?易呃囉
"咁蠢既人又點會揾到另一半呢?"... 答過唔再答

咁咪又係一句「人蠢=唔配有愛情,你都係無鬼用嫁啦」...
我發覺再同你討論都係o徙鬼氣

討論完畢

(`・ω・´)
舊 09-24-10, 11:16 PM   #37
Home

引用:
你又錯了, 唔係冇人想揾個蠢人做另一半, 係有的, 只不過佔小數, 點解會有人鍾意蠢人?易呃囉
"咁蠢既人又點會揾到另一半呢?"... 答過唔再答
既然蠢人即使被人喜歡,到最後咪係俾人呃,咁點解要戀愛?
咁蠢人既生存價值只係俾人呃晒所有財富,俾人「呃蝦條」?
舊 09-24-10, 11:23 PM   #38
才子
量地總監

引用:
既然蠢人即使被人喜歡,到最後咪係俾人呃,咁點解要戀愛?
咁蠢人既生存價值只係俾人呃晒所有財富,俾人「呃蝦條」?
完畢完補多一句...
我由得到尾都係講緊心態, 我又冇講話一定, 但閣下實在太以概偏全

(`・ω・´)

此篇文章於 09-25-10 03:54 AM 被 才子 編輯。
舊 09-25-10, 12:45 AM   #39
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
蠢又好,聰明又好,
都只係人o既其中一樣特點唻;
你想同果個人一齊,未必只係為左果一樣特點o既

又,理想中o既對象,
同實際真係交往o既對象亦可以唔相同呢

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-10, 01:18 AM   #40
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
我鍾意有少少肥,有d天然呆既女仔~
因為一齊個陣唔會收收埋埋,有個句講個句,感覺舒服d~

不過諗返拍過個幾次拖,發覺除左第1個女朋友外,
都無一個有上述既幾點的...

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-10, 01:34 AM   #41
才子
量地總監

引用:
作者: delta 查看文章
我鍾意有少少肥,有d天然呆既女仔~
因為一齊個陣唔會收收埋埋,有個句講個句,感覺舒服d~

不過諗返拍過個幾次拖,發覺除左第1個女朋友外,
都無一個有上述既幾點的...
d人成日都話第一個女朋友最好...

(`・ω・´)
舊 09-25-10, 01:46 AM   #42
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
睇就成日會想要D 樣靚身材正, 但而家真正有女友又係另一回事.. 好ENJOY 而家平平淡淡, 無乜特別. 對我好,有心就得了

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-10, 01:51 AM   #43
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
d人成日都話第一個女朋友最好...
呢個到而家為止我都覺得係,不過唔知點解梗係keep唔長...
同佢拍個兩次拖,頭個次一起差唔多3年,之後個次一起年幾,最後都係散左...
不過兩次都係和平分手,變返普通朋友...

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-10, 01:55 AM   #44
才子
量地總監

引用:
作者: delta 查看文章
呢個到而家為止我都覺得係,不過唔知點解梗係keep唔長...
同佢拍個兩次拖,頭個次一起差唔多3年,之後個次一起年幾,最後都係散左...
不過兩次都係和平分手,變返普通朋友...
keep到3年好難得架啦, 初戀冇經驗通常幾星期至幾個月貨仔就玩完, 我細o時都係

(`・ω・´)
舊 09-25-10, 02:06 AM   #45
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
咁多版友鐘意少肥,想問少肥和肥點介定?
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-10, 11:15 AM   #46
才子
量地總監

引用:
作者: emiko 查看文章
咁多版友鐘意少肥,想問少肥和肥點介定?
GEM=少肥, 有肉地

鄭欣宜=肥

(`・ω・´)
舊 09-25-10, 05:18 PM   #47
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: POKA 查看文章
天真?可愛?蠢到冇得救?
好精明?好叻? 其他?

我好怕蠢到溝通唔到個種..

寧願簡一個溝通到既,叻D都唔怕!

呢個世代太多阿嬌喇
咩唔係...太多公主咩
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-10, 06:06 PM   #48
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
咁其實各位有沒係design心目中喜歡邊類女性的時侯..... 有意無意咁想加少少/多多咸濕性格/喜好係呢位女性上呢????

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-10, 09:41 PM   #49
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
GEM=少肥, 有肉地

鄭欣宜=肥
欣宜依家真係咁差咩...我覺得算ok啦....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-10, 10:31 PM   #50
才子
量地總監

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
欣宜依家真係咁差咩...我覺得算ok啦....
的確係瘦左好多...
但骨架太大, 本身肥底, 我唔好囉

(`・ω・´)

論壇跳轉

現在的時間是 11:58 AM

手機版 | APP版